Sarcina la pisici - calendarul de saptamana

Dacă vă păstrați o pisica rasa pura sănătoasă și aveți de gând să-l planteze, va trebui să-și petreacă ceva timp de învățare a procesului, înainte de a ajunge la afaceri. Tu, ca un proprietar responsabil, este important să se determine dacă există de fapt, cel puțin o cerere pentru pisici de acest tip, pentru a se evita creșterea populației deja tot mai mare de pisici, pentru că nu vei reproduce pisoi numai pentru a asista la nașterea unui miracol.Chiar dacă ați găsit că puteți găsi cu ușurință proprietarii pentru viitoarele pisicuțe, pisicile de reproducere - nu este un caz în care ar trebui să se grăbească. Ca și în căutarea unui tată potrivit pentru posibilii pisoi noi, va trebui să-și petreacă o cantitate semnificativă de timp pentru a determina dacă este sau nu de reproducție pisica este adecvată în ceea ce privește vârsta sa, de sănătate și stilul de viață. De asemenea, trebuie să vă asigurați că veți fi în măsură să ia în mod corespunzător grijă de pisica ta în timpul sarcinii și să se adapteze la nevoile sale în schimbare.

Perioada de gestație (perioada dintre concepție și naștere) la pisici dureaza de obicei aproximativ 63 zile, cu toate că unele rase, cum ar fi siamez. aceasta poate dura câteva zile mai lungi. Ca și în cazul nașterii umane, pisicile nu au un calendar strict, deci ar trebui să fie pregătiți pentru o diferență de potențial de câteva zile, pisica va da naștere mai devreme sau mai târziu decât era de așteptat.

Aici veți găsi un calendar de sarcina pisicii de la concepție până la naștere, de la o săptămână la alta.

1 săptămână: 1-7 zile

La inceputul sarcinii, pisica, după împerechere și fertilizare, în câteva săptămâni, nu poți fi sigur că ea este într-adevăr însărcinată. Cu toate acestea, în cazul în care pisica ta este fertil și a avut contact cu o pisica, este foarte probabil ca puii sunt încă proiectate. Pisicile pot suporta pisoi chiar de la mai mulți masculi în cazul în care vin în contact cu mai mult de o pisica in timpul estimat de concepție! În timpul primei săptămâni după împerechere, sperma de sex masculin pentru a ajunge și a fertiliza pisica de ou, care, la rândul său, va începe să se deplasează în uter, unde se va dezvolta restul sarcinii.Săptămâna 2: 8-14 zile

La începutul celei de a doua săptămână de ouă fertilizate, se deplasează în uter, implanturi (chiuveta) și, prin urmare, să înceapă procesul de dezvoltare și de creștere a pisoi.

3 și 4 săptămâni: 15-28 zile

În a treia săptămână de embrioni implantați incep sa se dezvolte corpurile lor, provocând un val de hormoni la o pisică gravidă. În această perioadă, s-ar putea, de asemenea, observați că sfarcurile pisicii poate întuneca și unele pripuhnut.

Pe de-a treia sau a patra săptămână, pisica poate începe să sufere de greață, în urma căreia se poate renunța la produsele alimentare obișnuite, și poate duce, de asemenea, la vărsături, dar nu neapărat în dimineața! Acest lucru este perfect normal, dar în cazul în care vărsăturile continuă și merge greu, ar fi mai bine să se consulte un medic veterinar. Medicul veterinar poate confirma sarcina folosind scanare cu ultrasunete de aproximativ 18 de zile de la conceptie. La sfârșitul celei de a patra săptămână a unui medic veterinar ar trebui să fie în măsură să palparea abdomenului și în cele din urmă confirma sarcina manual, în cazul în care în acest moment nu au trecut încă la ecografie.

După a patra săptămână, nu ar trebui să ridice pisica gravidă, deoarece acest lucru poate afecta puii.

Săptămâna 5: 29-35 zile

În a cincea săptămână, un crescător cu experiență sau un medic veterinar pot testa pisoii prin abdomen, și chiar să fie în măsură să vă spun cât de mult au eclozat.

Săptămâna 6: 36-42 zile

A șasea săptămână de sarcină - un moment în care observați o creștere semnificativă a apetitului de pisica ta, va începe să mănânce „în rezervă“, deoarece ea trebuie să se hrănească puii. Se lasă pisica să mănânce alimente la fel de mult ca ea vrea sa, și asigurați-vă că mănâncă de înaltă calitate și produse alimentare de înaltă calitate.

De asemenea, în acest moment, puteți vedea și simți mișcarea unui pisoi pisică în abdomen.

Săptămâna 7: 43-49 zile

Prin a șaptea săptămână de sarcină, pisica ta va fi foarte evidente, iar pisica va avea un aspect foarte rotunjit!

Săptămâna 8: 50-56 zile