Sânge de la ureche - cauze si tratarea urechilor de sângerare

Context și simptome asociate

Motivele pentru care este sângerarea din ureche, sunt variate. Sunt cele care apar cel mai frecvent și direct legate de bolile ORL, dar sunt boli care nu sunt legate de aparatul auditiv, dar arată doar astfel de simptome. În fiecare situație pe un tablou clinic de însoțire, precum și în cursul examinării medicul va fi capabil de a pune diagnosticul corect. Cea mai frecventă cauză a stării, care marchează sângerare din ureche: 1. Otita medie acută. Boli infecțioase ale urechii medii, a primit apă murdară cel mai adesea determina apariția otitelor și sânge din ureche. Dar sângele otitei trebuie să fie dopat cu puroi, și chiar, puroi mai probabil derivate, de sange-brăzdat. Sângerarea excesivă este puțin probabil să indice otita medie, care, printre altele, caracterizate prin pulsatila, dureri de fotografiere, temperatura ureche ascuțite, înfundat. De asemenea, din sânge cu puroi poate indica perforarea membranei timpanice în fundalul otită, iar în această stare de durere este acută, severă.
 2. Miringit, sau inflamație a timpanului. Acest lucru determină apariția patologiei inflamatorii în vezicule membranare care după deschiderea cauza sângelui de la ureche în cantități mici, amestecate cu exudatul seros. Când miringite toate simptomele seamănă cu cele cu otite externe (durere, mâncărime, arsură), și auto-diferențierea acestor boli nu poate fi.
 3. Zgârierea auditiv sau alte traumatisme. Foarte ușor pentru a obține rana sau zero pe piele de licitație ale conductului auditiv, mai ales la copii, atunci când curățarea o ureche, introducerea unui corp străin. La examinarea urechii externe a departamentelor inițiale poate detecta un zero, dar cu un prejudiciu grav, solicitați imediat asistență medicală. Dacă rațiunea sângerare este doar o zgârietură, apoi, după selectarea câteva picături de sânge, ea se oprește.
 4. Leziuni (ruptura) a timpanului. De fapt, în liniște deteriora membrana nu poate fi, deoarece este destul de puternic. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când corpul străin în ureche și este însoțită de durere severă, zgomot în ureche, apariția sângelui și pierderea auzului.
 5. proceselor hiperplastice în ureche. Diferite tumori benigne pot provoca accidente, supurație, exploziile lor de coajă, prin care sangereaza din ureche. De obicei, prezența unor astfel de probleme există un miros neplăcut de la ureche, nazală, pierderea progresiva a auzului, uneori - dureri de cap, amețeli, vedere încețoșată.
 6. meatul auditiv furuncul, sau otite externe limitate. Inflamația în rezultatele foliculului de par in ultima purulent din cauza infecției cu Staphylococcus aureus. Simptomele asociate cu pete - o durere ascuțită în ureche. edem meat, aceasta hiperemie, a crescut durere la apăsarea pe nodulului ureche. După deschiderea puroiul se fierbe din ea urmează, împreună cu sângele.
 7. Candidoza ureche cavitate. Această patologie este cauzata de Candida - drojdie ciuperci. De obicei, boala apare dupa abuzul de antibiotice ureche atunci când canalul urechii sau urechea mijlocie începe multiplicarea activă a fungilor. Sângerare la candidoza neobilnye urechii, însoțite de mâncărime, disconfort în ureche canal de formă caș vizibile pete albe.

Mai rar, dar poate să apară proces malign în ureche - carcinom. Pentru aceasta boala tind sa se manifeste prin hemoragii frecvente, dar absența durerii. La stadiile avansate ale unui pacient sever cu deficiente de auz, există un miros neplăcut de la ureche. Există încă o boală însoțită de sângerare - otitei externe maligne, provocând leziuni tisulare profunde și ale urechii oaselor. În această boală există durere severă, febră mare, tulburări de auz.După un traumatism cranian, atunci când sângerarea este detectat de la ureche poate fi suspectat de fractură a bazei craniului. În acest caz, scurgere excesivă de sânge poate fi observată în jurul temporal musculare Vânătăile vizibile, precum și în domeniul procesului mastoidian al osului temporal. Alte leziuni pot fi înregistrate la care de sange de la ureche - traumatism cranian, contuzie labirintului.

Tratamentul hemoragiei la ureche în spital și primul ajutor

În multe situații, atunci când un audiolog sondaj pacient trimite la un curs de tratament la domiciliu, dar spitalizare de urgență, uneori, pacientul este necesar. Atunci când sângele pe fondul căderii în urechea unui corp străin, după traumatism la cap sau ureche ar trebui să ia imediat persoana la camera de urgență la traumatologist, care va decide cu privire la alte tactici de tratament.

În plus, să solicite asistență medicală de urgență în cazul în care este necesară o legătură puternică în urechi, auz brusc a dispărut, există o vărsături bruscă, greață, amețeli, și toate aceste simptome sunt combinate cu sângerare din canalul urechii. îngrijire de urgență la domiciliu înainte de sosirea „primul“ medic poate include următoarele măsuri:

 1. ori în steril bandaj de 5-6 ori și atașați la ureche;
 2. la un prejudiciu semnificativ vizibil meatul auditiv - tratarea cu precizie rana cu peroxid de hidrogen sau cu peroxid pentru a plasa tampon în ureche;
 3. detectarea unei mici fierbe explozie lângă procesul extern de deschidere meatul auditiv trebuie alcool boric îndepărtarea resturilor de tifon puroi.

După primul ajutor este încă mai bine să se consulte un medic pentru a exclude patologie gravă și provoacă grave de sângerare de la ureche. Leziunile au nevoie de tratament într-o unitate de specialitate spital, în funcție de care corpul a fost deteriorat (craniu, coloana vertebrala, labirint, creier și așa mai departe. D.). Atunci când o mare timpan persoana ruptura poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală timpanoplastiei. perforații mici se vindecă spontan în decurs de 2-4 săptămâni.

Medicamente de sângerare

Este imposibil să se atribuie unei persoane la orice medicament universal, care ar ajuta sa scape de sângerare de la ureche. Medicul după stabilirea unui diagnostic precis va alege terapia complexă, care va include medicamente pentru a elimina cauza patologiei. Cel mai adesea, sunt recomandate aceste medicamente:

 1. picături antifungice și unguente (pentru candidoză ureche) - Kandibiotik, Miramidez, clotrimazol, terbinafina, Pimafutsil;
 2. antiseptice topice (pentru otitei externe) - alcool boric, Miramistin, clorhexidină;
 3. picături acțiunii combinate, picături antibacteriene, preparate cu AINS (pentru diferite tipuri de otită) - Otofa, Normaks, Anauran, Polydex, Dexon, Sofradeks, otinum, Otipaks, Otirelaks;
 4. medicamente anti-inflamatorii sistemice (cu otită cu temperatură) - Naiz, Ibuprofen, Nurofen;
 5. antibioticele sistemice (otită purulentă miringite, labirinturi și alte boli grave.) - Amoxicilina, Ceftriaxone.

La detectarea tumorilor benigne ale urechii poate avea nevoie de o intervenție chirurgicală. In procesele maligne tratamentul se efectuează sub controlul oncolog si ORL-ist.

Tratamentul de remedii populare

Numai cu otită externă, precum și confirmarea diagnosticului de catar otita medie pot fi folosite remedii populare pentru sângerare de la ureche. Toate celelalte cauze trebuie eliminate strict în conformitate cu recomandările medicului prin terapie conservatoare.

Printre metodele de tratament al „poporului“ sunt folosite:

 • Se diluează peroxid de hidrogen și concentrația de 0,3%, picurare 5 picaturi in ureche. Se repetă de trei ori pe zi.
 • Insista pasta de catei de usturoi într-o lingură de fierbere, ulei vegetal să se scurgă în ureche 3 picaturi de trei ori pe zi.
 • Stoarce sucul de la prova, se amestecă de suc și 50 ml de ulei de măsline și o jumătate de linguriță de sare de mare. Se încălzește până la căldură timp de 5 minute, după picurare 2 răcire picături de trei ori pe zi, în ureche.

Interdicții

Este interzisă în apariția chiar și o cantitate minimă de sânge în ureche pentru a face următoarele:

 1. încercați să se uite adânc în ureche, trăgând-o;
 2. încercați să trageți corpul străin pe cont propriu, în special în copil;
 3. îngropa orice altceva picături la medic de examinare a urechii;
 4. ureche cald;
 5. aplicat loțiunile rece zona afectată, comprese.

Astfel, sângerare din ureche poate avea motive atât triviale și grave, și plimbare cu o situație nu poate fi!