Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

De ce ar trebui să renunți la apa caldă urban

Sistemul orașului WAN este cunoscut de multe dintre serviciile sale triste de calitate. Utilizați nu numai că de multe ori vine la un preț, în multe apartamente subrăcit apa este furnizată la normele stabilite și temperatura sa este peste 40-50 ° C, practic, nu se ridică. La aceasta trebuie să adăugăm în mod necesar câteva săptămâni la lipsa de apă caldă în timpul verii de întreruperi planificate atunci când proprietarii sunt obligați să se încălzească apă pentru uz casnic și scopuri sanitare literalmente metode improvizate.Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

O alternativă este: abandonarea de alimentare cu apă caldă și căldură plat acesta independent de încălzitor electric sau gaz de apă. În acest caz, intervenția în instalații sanitare brute este minimă, cele mai multe dispozitive au un simplu circuit de conducte și poate fi instalat chiar și după finalizarea lucrărilor de finisare.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

Ce trebuie să faceți:

1. Se aplică la IRB sau utilitarele cu o cerere de a deconecta de la sistemul orașului de apă caldă. În cazul în care este posibil pentru proiectul de la domiciliu, pentru a primi caietul de sarcini.

2. Setați încălzitorului de apă și cravată-l.

3. Asigurarea pentru instalarea sigiliilor pe fiecare deget de fiecare coloană de apă caldă. Cea mai bună opțiune - conectați cu bucle sub etanșarea.

4. În prezența inspectorilor fac actul de deconectare și prezența ruperii conductei vizibile.

De ce este considerat a fi de economii

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

O familie de patru persoane pe lună, în medie, consumă 16 m 3 de apă caldă, care este, să plătească pentru municipale de apă caldă 1933.12 ruble. pe lună. Costul apei din tariful de alimentare cu apă caldă - l 493.92 freca. la 1439.20 ruble rămase. - este costul de încălzire de 16 m 3 de apă la 50 ° C, adică cu 89 de ruble. 95 copeici. per 1 m3.

După cum se poate observa, instalația de încălzire a apei în sistem urban nu este foarte economic, deoarece încălzirea unui metru cub în ele este irosită 17,9 kW de energie electrică de la o singură rată, sau 14,9 m 3 de gaze naturale.

perioada de amortizare

Dar dacă aparatele suficient de eficiente pentru a plăti pentru sine, în viitorul apropiat? Pentru familia menționată anterior 4 are nevoie de aproximativ 500 de litri de apă caldă pe zi. Această sarcină este îndeplinită de descărcare instantanee încălzire independentă putere 6-6,5 kW sau 120 litri acumulative încălzitorului cu capacitatea tampon și capacitatea totală de încălzire la 3 kW.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă


Un încălzitor bun și de încredere de depozitare va costa aproximativ 10 000-20 000, și fluxul - 15 000-30 000. Flux setat pentru a fi un pic mai complicat, deoarece toate că are o putere electrică mai mare de 3 kW trebuie să fie conectat cu un diametru separat de sârmă de cablu de la 4 mm, 2 cu o organizație obligatorie de împământare de protecție și în afara, iar acest lucru 3.500 de ruble suplimentare. Pentru cazanul este doar un cost automat diferential 1400 ruble. Outlet și grup de protecție separat convențional.

În ceea ce privește conductele sanitare, este aceeași pentru ambele dispozitive. Deoarece dispozitivul de încălzire a apei poate fi integrat practic oriunde în conductele de apă caldă și rece va trebui să-l conecteze la un set de valve și țevi de 6-8 metri, care va costa încă 3.000 de ruble. Costurile totale pentru sisteme de încălzire instantanee a apei și instalarea acesteia se va ridica la 35.500 de ruble. și trage cumulată de 30 400 ruble.

incalzitor EXEMPLU conectare apa: 1 - apă rece care intră redresor; 2 - o supapă de siguranță; 3 - robinetul de golire; 4 - vent aerului la drenarea apei; 5 - încălzitor de apă; 6 - diferentiala mașină; 7 - la scutul; 8 - apă pentru consumatori

incalzitor de apa Depozitarea capacitate de 120 de litri de 2 kW cheltuieli de 2 ore pentru încălzirea apei la 50 de grade. Pentru a încălzi 1 m 3 ar avea nevoie de 1000/120 x 2 x 2 = 33,33 kWh. Aceasta este pentru auto-suficiență este necesar ca costul mediu de energie electrică pentru funcționarea încălzitorului este mai mică de 2,70 ruble.

boilere cu un debit de 3 litri / minut pe oră de căldură până la 180 l de apă, la un cost de 8 kWh. Adică, consumul de energie este mai mare cu aproximativ 30%. Se poate argumenta că încălzitorul de apă consumă energie nu numai pentru încălzirea directă, dar, de asemenea, pentru a menține temperatura, dar este pe termen scurt și includerea unor astfel de corecție poate fi neglijată.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

De fapt, economice în acest sens numai încălzitoare de apă pe gaz, si costa mai putin electrice. La o putere de 24 kW și o conductă de 14 l / min metru cub de coloană de apă se încălzește la 70-80 ° C timp de aproximativ 70 de minute, la un cost mai mic de trei metri cubi.

Deci, cum de a alege un incalzitor de apa

Dacă există un apartament în proiect posibilitatea de a instala un sistem de încălzire cu gaz - exact ceea ce trebuie să faceți. Chiar și cinci sute de ruble pe lună pentru apă caldă menajeră - nu este bani, temperatura apei stabilă, sub presiune bună și în întregime. Fără sisteme de încălzire nu este în măsură să.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

În cazul în care casa nu este alimentat cu gaz, care în construcție modernă se întâmplă mai des, utilizarea de încălzitoare electrice de apă nu pot fi evitate. Da, pe fața unui supraplății mic, dar cât de mult mai confortabil devine o viață! Cu cât nu vă puteți cheltui bani pe sisteme de încălzire scumpe și a instala mai ieftin.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă

Cel mai mare consum de apă observate în seara și noaptea, când prețul energiei electrice este de 4,63 și 1,43 ruble. per 1 kW. Costul mediu zilnic al unui kilowatt pentru apă caldă menajeră - aproximativ 1,8 ruble. Și la un preț de cost al apei calde electric este comparabil cu oraș. Cel puțin, apa caldă nu mai este scump, iar sistemul este fiabil și durabil. Cel mai economic, în acest caz, un volum mare de încălzitoare de apă de stocare, sunt conectate printr-un contactor cu un cronometru pentru doar noapte și zona DSA semipeak. Perioada de recuperare a investiției este de obicei de aproximativ 3 ani, fluxul va fi rambursat în 5-7 ani. În cazul în care apa este furnizată sub răcire casa, perioada de amortizare va fi redus în mod semnificativ, deoarece consumul de apă caldă este redus semnificativ.

Sfaturi pentru plasarea încălzitorul de apă

Surse de incalzire, cu excepția debitului fără presiune, este interzis să introducă în baie cerințele de siguranță electrică. Prin urmare, cel mai bun loc pentru a pune boilerelor - o toaletă, iar pentru fluxul de presiune - sau unități de bucătărie de bucătărie de nișă.

Salvați acasă cum să renunțați la apă caldă