Sacrificarea de iepuri la domiciliu

Multe ferme de uz casnic implicate în iepuri de reproducție. Acesta nu este doar carne gustoase și dietetice pentru familia sa, dar obtinerea unui profit bun din vânzarea de piei de înaltă calitate și carnea acestor animale. Probabil toată lumea știe cum să aibă grijă de, hrana pentru animale și trata iepuri, dar mulți proprietari renunțe la creșterea lor, doar pentru că ei însuși iepuri proces de sacrificare sperie. Într-adevăr, procedura neplăcută. Dar, de fapt, sacrificate iepuri un proces foarte simplu.Sacrificarea de iepuri la domiciliu

iepuri Exact sacrificate la domiciliu

În cazul în care proprietarii păstrează iepuri numai pentru carnea pentru familia lui sau de vânzare, sacrificarea se poate face în orice moment al anului. Dar, în cazul în care amelioratorul experimentat, cunoaște valoarea piei cu blană, sacrificarea iepurilor se va face numai după năpârlirea finală. de două ori pe an, molting de păr la iepuri se produce. Prima MOLT se termină la vârsta de 4 luni, iar al doilea - în 6-8 luni. Pornind Molt la iepure din spate, și apoi se duce la fund, gât, flancuri și se termină la partea posterioară și coapse. puteți trage pur și simplu pe scalp pentru a determina calitatea de piei de iepure. În cazul în care blana este ușor de scos și rămâne în mână, înseamnă - nu la sfârșitul năpârlire. Această metodă de determinare de pregătire a pieilor potrivite pentru iepuri cu culoarea albă a blănii. Pentru toate celelalte culori din blană de iepure, trebuie să ne uităm, de asemenea, la culoarea pielii, umflături, sau despărțire parul pe diferite părți ale corpului. În cazul în care culoarea pielii este alb pe întreaga suprafață a corpului, purtatori de peste, și puteți trece în condiții de siguranță pentru a sacrifica animale. Și dacă corpul unui iepure în diferite locuri, există pete întunecate, aceasta înseamnă că MOLT continuă, iar maturarea este necesară pentru ceva timp.

Majoritatea echipamentelor acasă simplu pentru iepuri se confruntă (Hanger - distanțier) este compus din cârlig din oțel cu filet (M5) pentru agățat o carcasă, un tub metalic convențional, care este pus pe cârlig și se rotesc în jurul acestuia, dimensiunea piuliță 3 M5 și cârlige realizate din sârmă de oțel cu capete ascuțite.

Sacrificarea de iepuri la domiciliu

Umeraș pentru agățat bretele de iepuri:
La iepuri de sacrificare pentru îndepărtarea ușoară a pielii și tăierea un întreg, este recomandabil să aibă un cuier pentru agățat de iepure-distanțier (în imagine). Un astfel de dispozitiv este alcătuit din următoarele părți (dimensiunile sunt exprimate în mm) ale tubului metalic 1, un cârlig pentru agățat sârma de oțel 2 (la capătul său fir tăiat bază M5); 3 Dimensiunea nuci M5; cârlige din sârmă de oțel cu capete ascuțite 4. Tubul poate fi rotit în jurul axei apucătorului.

Pentru a obține o înaltă calitate și piei de carne de iepure trebuie să respecte toate condițiile de procesul de creștere și de sacrificare. Iepurii sunt foarte benefice pentru a menține în casa lui, pentru că ei nu sunt doar blană valoroase și carne, dar, de asemenea, reproducerea rapidă și de creștere. Dar aceste animale sunt adesea bolnavi, iar acest lucru este singurul lor dezavantaj. Aici, pe aceasta, trebuie să efectueze mai întâi inspecția veterinară de iepuri pentru a detecta orice boli, ca și pentru consumul de carne ar trebui să fie sănătoase și de înaltă calitate. În al doilea rând, carne și blană burdufurile nu poluează în partea de jos, aveți nevoie de câteva ore (aproximativ 10-24) să dețină iepuri fără hrană și apă pentru curățarea conținutului stomacului și a intestinelor, si vezica urinara. Desigur, proprietarii de experiență, crescătorii pot face pentru sacrificare fara dieta de iepure, dar este încă mai bine să fie în siguranță.sacrificare iepuri este foarte simplu acasă. Ia animalul de picioarele din spate, cu capul în jos agățat, și când iepurele să se calmeze, el a sacrificat o bufnitură pe cap cu un băț gros sau un ciocan, drapindu-l cu o cârpă. De obicei, greve sunt pe zona parietal (occipitală) a capului de iepure, a deschis mintea lui acolo. Lovitura trebuie să fie aplicată nu atât de mult încât pe carcasă nu avea vânătăi. animal sacrificat suspendat din picioarele din spate (disponibile într-unul) pe cârlige de metal. Pentru o mai buna a fluxului de sânge din carcasă pot fi făcute fante nară sau elimina globul ocular, și puteți face, de asemenea, o porțiune de gât incizie a carcasei. Din fluxul de sânge plin depinde de calitatea și prezentarea de carne și piei. carne de iepure pur ar trebui să fie o culoare roz pal, fără mirosuri străine și neplăcute. Intervalul de timp dintre sacrificare și prelucrare primară ar trebui să fie cât mai scurtă, deoarece afectează calitatea cărnii și durata de depozitare de blănuri.

Există metode de iepuri care sacrifică - mecanice (descris mai sus), precum și electrice, sacrificarea se realizează când pentru câteva secunde în aplicarea regiunii temporale curentului electric (5A). În acest caz, carcasa de iepure mai repede și mai bine aerisit. Cu toate că o astfel de sacrificare la domiciliu, puțini oameni îl folosesc.

După un debit total de sânge pentru a face picioarele din spate (sub tendoanele) cuțit prin puncții, care se introduce la lățimea dorită a distanțierul. Atunci când se iau pieile cu pielea coada cu un cuțit ascuțit pentru a face incizii de la vârful cozii la laturile sale la partea de sus și apoi pe suprafața interioară a labei posterioare la nivelul articulațiilor jaretului și în jurul picioarelor și mâinilor spate membrelor anterioare. Tehnica incizie este simplu: vârful cuțitului este alimentat sub piele la piele și mușchi împingând ușor cuțitul înainte, astfel încât să nu-l deteriora. În cazul în piei de fotografiere fără piele coada, apoi se face o incizie care se extinde de la jaret la anus.

Sacrificarea de iepuri la domiciliu

Scoateți pielea unui iepure, cu un lucru destul de simplu pentru a porni corect

piei shoot a fost realizată după cum urmează. Marginile pielii pentru a ține degetele de la mâna stângă și degetul mare al mâinii drepte pentru a separa pieile de mușchii și apoi unul celălalt picior. Apoi, separa pieile de carcasă în zona abdomenului. Luând pielea marginile mâini să-l trageți ușor și uniform din mușchii abdomenului și toracelui la membrele anterioare. Atunci degetul mare și arătător de la mâna dreaptă dumneavoastră sub piele a piciorului și să le îmbrățișeze în articulația umărului. Degetele de la mana stanga pentru a trage o piele de pe carcasă, o separă de mușchii piciorului pentru o parte, în acest moment Pelt tăiată și separat de carcasă. În același mod aveți nevoie pentru a elimina pielea celuilalt picior. Trăgând pielea mâinii la cap, un cuțit pentru a tăia mușchii, cartilajul urechii, ochii și gura conexiunea. Astfel, pielea este complet separat de carcasă.

În continuare, este important și responsabil pas - tăierea carcasei. Foarte atent cu un cuțit ascuțit pentru a face o mică incizie în zona inghinală, pentru a preveni deteriorarea intestine și nu strica carnea. Ușor tăiat prin conexiunile cartilajului inghinali și rupe mâinile lor. Incizia de la inghinală la creșterea pieptului, în timp ce mâna stângă deține în interiorul unui iepure, astfel încât acestea să nu cadă. Trageți și îndepărtați organele de reproducere și a vezicii urinare. Intestine, stomac, esofag și trahee sunt eliminate. Inima, plămânii și ficatul separat de carcasă. Apoi, cu atenție separat de vezica biliara ficat. Rinichii pot fi lăsate în carcasă. La nivelul primei carcasei vertebră cervicală trebuie să fie decapitat. La acest abatorizarea iepure finalizat.

Eliminat din piele a carcasei trebuie curățate imediat de grăsime a pielii, filme musculare și bucăți de carne. Conceput pentru piei de degresare pus pe o blană de porc în interior. Blank din lemn uscat (basswood, mesteacan) lungime 80-100cm si diametru peste 14-15sm.

Degresarea produce un cuțit, în direcția din partea din spate a piei la cap, 40-45S la un unghi în raport cu suprafața pielii. racla cu fermitate pilitură imposibil să nu pentru a expune rădăcinile părului și nu să se rupă de piele. piei de iepure scăzut de grăsimi pentru a șterge rumeguș sau o cârpă uscată.

Pentru pielea a fost o formă netedă, regulată, sa după ce este necesar de degresare și curățare pentru a pune pe Comode carne afară. Pielea ar trebui să fie bun de îndreptare a lungul lungimii și pravilki lățime întregul (fără pliuri) și este fixat (este posibil garoafe). Pentru lățimea dorită pentru a fixa bara de distanțare. Nu poți face o puternică întindere, mai ales crupa, deoarece scalpul devine rar, ceea ce face pielea unui produs de calitate inferioară.

Apoi, pieile au fost uscate în casă spațioasă uscată, la o distanță de 10-15 cm unul de altul, și nu mai aproape de 1,5-2 metri de la sursa de căldură. Temperatura camerei trebuie să fie 20-35S, dar la temperaturi mai ridicate - pilitură devin dur și fragil. Când se usucă pe suprafața picăturilor de grăsime din partea interioară ies în afară să fie îndepărtat cârpă uscată și curată după îndepărtarea piei de pravilki. Pentru o flexibilitate, în cazul în care pielea retine umezeala a fost sau orice căsătorie, pilitură pot fi curățate cu grijă cu șmirghel. crescătorii cu experiență va fi întotdeauna rețetele lor la fel de bine in casa pentru a trata o piele care este de o calitate excelentă.

blănurilor uscate Calitativ sunt luate de pe stivă și un teanc de mai multe piese, și un șir de cravată stocate într-un loc răcoros și uscat. Pentru pielea nu este deteriorat cu timpul, acestea trebuie să fie cât mai repede posibil pentru a vinde sau închiria elementul de achiziție, dacă sunt disponibile.