Rumega vaca nu ce să facă, cauze, tratament

În primul rând, vom înțelege cu structura tractului digestiv al animalului. Stomacul este o creștere treptată în esofag; devine mâncarea, acolo se acumulează și începe să se digera, această substanță cărnoase, care transforma mancarea de saliva, enzime gastrice, numit chim. Chim dezintegrează treptat în disponibile pentru a absorbi și macronutrienți substanță, iar apoi intră în intestinul subțire, în cazul în care absorbția începe și toate substanțele nutritive utile.O caracteristică de stomac de vacă este faptul că, spre deosebire de stomac cu o singură cameră la porci, bicamerală - la pui, vaca are mai puțin de patru camere. Structura complexă datorită faptului că vacile mananca de multe ori alimente solide, așa că ar trebui să fie bine digerate. Dar, provoacă, de asemenea, numeroase probleme cu tractul digestiv. Luați în considerare tuburi gastrice și funcția lor în procesul digestiv.

Structura stomacului

  1. Prima cameră este cea mai mare, în animal adult, volumul acestuia poate fi de până la 200 de litri. Această cameră este un corp în formă de sac, o cicatrice, aici alimentele sunt prelucrate, cu participarea enzimelor produse de ciliate.
  2. In camera urmatoare mancarea trece prin sita care filtreaza si trece in cartea doar o substanță lichidă. Aici, la această etapă și avem nevoie de o funcție de gumă, deoarece vaca regurgiteaza alimente înapoi până când este digerat în lichid.
  3. A treia cameră este menționată ca o carte, nu conține acid și alimentele sunt prelucrate prin frecarea pereților camerei.
  4. Departamentul a patra - a cheagului. Această natură glandulară a camerei.

Am dat seama structura unui patru stomacuri de animale, iar acum uita-te la motivele posibile pentru care nu există nici un CUD o vacă și de ce ea a încetat să mai mănânce (cu alte cuvinte, de ce nu ea râgâieli și nu prelucrează produsul alimentar este secundar) sau de ce stomacul este oprit.

Primul motiv - timpanul rumen

În cazul în care o vacă după ploaie au mâncat trifoi foarte umed, lucernă sau alte masa verde, aceasta poate provoca umflarea cicatricei. Acest lucru poate fi cauzat de alți factori: dacă animalul a mâncat o mulțime de porumb, varză; același efect poate să apară dacă sunteți vaca hrănite veche sau proastă alimente de calitate. Deosebit de periculos este hrana, care a început procesul de fermentație. Aceasta boala nu poate fi transmis altor persoane, dar este foarte periculos, dacă nu se aplică în timp util pentru veterinar sau propriile lor nu pentru a începe un tratament, animalul ar strica sa mesteca, din cauza acestei poate muri chiar.Pericolul este că, în procesul de umflare a gazelor sunt formate, ajung chiar și la intestin, care este motivul pentru care alimentul este sigilat și nu poate merge mai departe, și, astfel, procesul de eructatii este, de asemenea, blocat, vaca nu poate aduce hrană, din această cauză și nu prezintă nici o CUD. Din cauza acestui disconfort, animalul va fi lent, va începe să refuze produsele alimentare.

Pentru a nu confunda timpanul cu alte boli, este necesar să se cunoască simptomele toate acțiunile animalelor transformat pe stomacul său, vaca-l poate bate pe copite, în mod frecvent își schimbă poziția, pentru a merge la culcare, te ridici. Animalul devine agitat, gemete dureroase, nu mâncați alimente, el scuipă. Aceasta este însoțită de o pierdere in greutate vizibil, eventual, umflarea venelor de la nivelul gâtului și a ugerului.

În cazul în care o vacă a pierdut apetitul ei, trebuie să fie foarte atent și să nu întârzie tratament. Mai bine încă nu trata animalul le și să ceară ajutor unui medic veterinar. Medicul trebuie, de asemenea, (când acută), îndepărtați imediat gazele, apoi utilizați substanțele necesare, cum ar fi formalina, terebentina.

Aceasta boala este un fenomen în cazul în care stomacul își pierde tonul. Aceasta poate să apară datorită influenței bacteriilor infecțioase sau după otrăvire. Acest lucru se poate întâmpla din cauza hrănire rău hranei pentru animale de slabă sau insuficientă în valoarea sa, cauza poate fi fân de slabă calitate.

Trebuie sa stii care simptomele se poate vedea că vaca sa îmbolnăvit. Animalul nu mănâncă, el nu a avut guma din gura lui se aude un miros urât, există eructatii. Pentru ca tratamentul să fie aplicat spălare, masarea stomacului, dieta. Este necesar să se țină cont de faptul că o vacă bea apă în cantități mari.

reticulo-traumatic

Dacă nu există CUD un taur sau o vacă, acest lucru poate fi un semn al retikulita traumatice. Aceasta indigestie la vaci se întâmplă foarte des. Aceasta este cauzată de faptul că, uneori, animalul poate înghiți ceva necomestibil (pietre în jos la sârmă), și poate fi bucăți prea mari ale uzuale de alimentare. Grila nu le trece la următoarea secțiune a stomacului, dar nu din cauza dimensiunii lor, aceste produse sunt la regurgitate spate sau in mod semnificativ daune esofag, animalul devine dificil de a mesteca. O astfel de daune trebuie să fie abordate imediat, se poate face numai de către profesioniști, folosind o sondă specială și o intervenție chirurgicală, uneori chiar necesară. Un simptom izbitoare a acestui fenomen va fi febra, lipsa poftei de mâncare.

În cazul în care o vacă nu este despicată, acesta poate fi un semn de abordare fatare. Fatul comprimă organele din interior, inclusiv stomac, care perturbă activitatea sa. În acest caz, animalul este atribuit o dieta, deoarece înainte de fătare ar trebui să fie fără complicații, în caz contrar vițel va avea de suferit.

În cazul vacilor de fătare guma de repede poate fi periodic rupt