Rubeola - simptomelor, tipuri, tratament

Informații generale despre boala

Rubeola este cunoscut pentru medici încă din Evul Mediu, iar în acele zile era obișnuit aproape peste tot. Cu toate acestea, timp de multe secole, oamenii de știință au crezut că rubeola la copii este absolut inofensiv. Boala Comunicarea cu mortalitatea infantilă fetale și malformațiilor congenitale la copii s-au dovedit doar în anii '40 ai secolului trecut, după care vaccinarea împotriva rubeolei a fost inclusă în zeci de vaccinare naționale ale țărilor.Care sunt cauzele rubeola, și modul în care se transmite?

Agentul cauzal al virusului rubeolei dintr-un grup de Togaviridae. acesta este transmis prin picaturi din aer prin contact direct cu infectate de la o persoană la alta. De asemenea, cunoscut calea de transmitere a transtsplatsentarny și rubeola în care copilul devine infectat în uter, atunci când virusul trece la fat prin placenta.

rubeola patogen poate exista numai confortabil în corpul uman. moare repede în mediul înconjurător datorită razelor ultraviolete, modificări ale presiunii, umiditate insuficientă și temperatură ridicată. La temperaturi scăzute, virusul, în schimb, trăiește mult timp și își păstrează capacitatea de a crește în următorii câțiva ani.

virusul rubeolei Viclenia este că perioada de incubație a bolii durează 2 până la 3 săptămâni. În consecință, persoana bolnavă devine infecțioasă mult timp înainte de apariția primelor simptome nefavorabile. Rețineți, de asemenea, că simptomele pot fi absente la copiii cu diagnosticul de rubeola. Ca urmare, un copil bolnav de multe ori infectează toată lumea din jurul tău, și amintiți-vă brusc medicii numai atunci când copiii au erupții cutanate caracteristice pe corp.

focare de rubeolă apar la fiecare 5-7 ani. Exacerbarea anuale au loc în primăvara și vara, dar nu prezintă nici un risc special din cauza măsurilor eficiente de prevenire. Ultimul caz al unei epidemii pe scară largă a fost înregistrat în 60-e în America de Nord. Apoi, bolnav, cu mai mult de 20 de milioane. Oamenii, și după un focar de rubeolă mii de femei gravide au avut copii cu diferite malformațiilor congenitale.

tipuri de rubeolă

În funcție de calea de infecție, rubeola la copii și adulți împărțit în două tipuri:

  • rubeola dobândită - are loc într-o varietate de forme, însoțite de o erupție pe corp, dar poate avea tablou clinic atipic al dezvoltării în care nu se formează erupții cutanate. În plus, 30% din orice simptome de rujeola sunt absente, ceea ce complică foarte mult diagnosticul corect și de a provoca răspândirea epidemiilor. De obicei, boala este forma ușoară sau moderată, iar pacienții sunt tratați la domiciliu. Spitalizarea este indicată doar în cazul unor complicații severe, care, cu toate acestea, sunt extrem de rare;
  • rubeolei congenitale - sunt mult mai severe decat dobandite infectie. Este cu privire la aceasta ca o manifestare a, și posibilele consecințe, printre care putem evidenția efectele negative asupra sistemului nervos, boli de inima, tulburări ale ochiului și urechii.

În legătură cu cele de mai sus, vreau să fac un punct important: rujeola la adulți este rară, pentru că marea majoritate a oamenilor perebolevayut în copilărie, iar imunitatea rezultată durează viață. În momentul de față, cel puțin 85% dintre femei sunt imune la infecția cu timpul de la debutul vârstă reproductivă.simptome de rubeola

Forma dobândită de rubeolă are loc în cicluri. Simptomele de rujeolă începe cu:

  • stare generală de rău;
  • dureri de cap;
  • fervescence scurt;
  • dureri articulare;
  • Aspectul melkopyatnistoy al unei erupții cutanate roz (apare pe 2-3 zile de boală, se extinde pe tot corpul).

Spre deosebire de rujeola erupții cutanate elemente individuale nu au nici o tendință să dispară fără drenarea și pigmentare sau peeling. Simptomele tipice de rubeola - umflarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului și regiunea occipitală. Simptomele de febră și intoxicație, nesemnificative sau în totalitate absente. In multe cazuri, boala apare sub forma inappartnoy atunci cand simptomele de rubeola la copii sunt foarte slabe, ceea ce conduce la imposibilitatea stabilirii diagnosticului corect, în timp util.

tratamentul rubeolei

Rubeola - simptomelor, tipuri, tratament
Rubeola Tratamentul se realizează de obicei la domiciliu. Un copil are nevoie pentru a se asigura repaus la pat, alimente nutritive, bogate in vitamine, bea multe lichide (sucuri preferate și băuturi din fructe, băuturi carbogazoase - exclus).

Tratamentul specific nu se realizează rubeola. Specialiștii monitorizează starea copilului, folosit agenți simptomatici. Când complicațiile se arată spitalizare de urgență, dar, după cum sa menționat mai sus, necesitatea apare extrem de rar. tratament Prognoze - favorabil. În cele mai multe cazuri, rubeola dispare după câteva zile și nu duce la consecințe grave. După vindecare o persoană dobândește imunitate pe tot parcursul vieții. Medicina, există cazuri în care rubeola la adulți sa manifestat din nou, dar este rară excepție, datorită particularităților sistemului imunitar uman.

Pentru a preveni epidemiile utilizate vaccinarea profilactică împotriva rubeolei și izolarea copiilor infectați. Este important să se excludă comunicarea cu copilul bolnav de femeile gravide, ca femeile insarcinate fara imunitate poate duce la malformatii fetale.

Vaccinarea populației este inclusă în programul național de imunizare. Vaccinul se administrează intramuscular sau subcutanat, atunci când copilul împlinește un an. Re-vaccinarea împotriva rubeolei se face în 6 ani. Imunitatea specifică apare la 100% din animale vaccinate și persistă pe tot parcursul vieții.

Știați că:

Conform studiilor, femeile care beau cateva pahare de bere sau vin pe saptamana au un risc crescut de cancer de san.

Fiecare persoană care nu numai că are amprente digitale unice, dar și limbajul.

In timpul strănut corpul nostru complet nu mai funcționează. Chiar și inima se oprește.

Stomatologi au aparut relativ recent. Înapoi în secolul al 19-lea pentru a trage dintii rau a fost responsabilitatea unui coafor convențional.

Pe medicamente pentru alergii in SUA a cheltuit singur mai mult de 500 de milioane $ pe an. Încă mai crezi în ce mod de a învinge definitiv alergie va fi găsit?

Boala Foarte rare - Kuru. Suferă de ea doar de către reprezentanții Fur trib din Noua Guinee. Pacientul a murit de râs. Se crede că cauza bolii este un creier uman mananca.

În intestinele noastre se nasc, trăiesc și mor de milioane de bacterii. Ele pot fi văzute doar la o mărire de mare, dar dacă vin împreună, ar fi plasat într-o ceașcă de cafea regulat.

Oamenii care obișnuiau să mănânce în mod regulat micul dejun sunt mult mai puțin susceptibile de a suferi de obezitate.

rinichii sunt capabili de a purifica un minut la trei litri de sânge.

Multe medicamente inițial să fie comercializate ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost introdus inițial pe piață ca un remediu pentru tuse copii. Cocaina a fost recomandat de medici ca un anestezic și ca mijloc de stimulare rezistenta.

Dacă ficatul dumneavoastră nu reușește, moartea sa datorat în timpul zilei.

Pentru a spune chiar cuvintele cele mai simple și scurte, vom folosi 72 de mușchi.

sânge uman „se execută“ prin vasele sub o mare presiune și în încălcarea integrității lor este capabil de a trage la o distanță de 10 metri.

Oamenii de stiinta americani au efectuat experimente pe soareci si a constatat ca sucul de pepene verde previne dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci de băut apă simplă, iar al doilea - suc de pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost libere de placi de colesterol.

Mituri despre curățare dezintoxicare

Condițiile de viață moderne, în metropola, stres constant, dietă săracă să ne determine să apeleze la diferite metode de curățare a corpului tau. Business.