Rosturile de dilatare în clădiri - studopediya

Deformarea este modificarea formei sau dimensiunii corpului materialului (sau o parte a acesteia) prin orice factori fizici (forța externă, încălzire, răcire, schimbarea umidității din alte efecte). Unele tipuri de tulpini sunt denumite în conformitate cu numele de pe corpul de factori: temperatura, contracție (contracție - reducerea dimensiunii corpului material cu materialul pierderea de umiditate); sedimente. (tiraj - sedimentarea solului fundație în timpul compactării sub ea) etc. Dacă structuri separate pentru a realiza un corp material sau chiar sistem structural în ansamblu, o astfel de deformare în anumite condiții, poate cauza tulburări de capacitate sau pierderea performanței poartă.lungime mare a clădirii supus deformații sub influența mai multor factori, cum ar fi: diferența mare în sarcină pe substrat sub partea centrală a clădirii și părțile laterale ale acestora, în timp ce sol heterogen la o neuniforme clădiri precipitat cu semnificative fapt baza și - fluctuațiile de temperatură în aerul exterior și alte cauze.

În aceste cazuri, pereții și alte elemente ale clădirilor pot apărea fisuri care reduc rezistența și stabilitatea clădirii. Pentru pre-prezhdeniya fisuri în clădiri aranjate rosturi de dilatare. care taie clădirea în compartimente separate.

cusături sedimentar sunt făcute în acele locuri unde vă puteți aștepta așezarea diferențiată a diferitelor părți ale clădirilor: pe limitele zonelor cu diferite sarcini pe substrat, care este de obicei cauzată de înălțimea diferențială a clădirilor (cu o diferență de înălțime de peste cusături sedimentare dispozitiv 10m este opțional), la granițele zonelor cu diferite precedenta de dezvoltare, precum și intersecția de pereți noi la existente, la granițele parcele situate pe motive de diverse, în toate celelalte cazuri, atunci când vă puteți aștepta diferențiate de decontare a parcelei de construcție adiacente ții.

proiectarea în comun sedimentară ar trebui să asigure o libertate de mișcare pe verticală a clădirii în raport cu celălalt. Prin urmare, cusăturile sedimentare în contrast cu costum termic, nu numai în pereți, ci în subsolul clădirii, precum și în tavan și acoperiș. Astfel, cusături sedimentare tăiat prin clădire, împărțind-o în părți separate.

În funcție de destinația rosturilor de dilatare sunt următoarele: contracție, temperatură, sedimentare și antiseismice.

Y cu d a n s h e w în s. De monolit pereti de beton sau beton armat asupra setare (intarire) a betonului este scăzut în volumul său, contracție așa-numita, care atrage după sine cracare. Prin urmare, în clădiri cu astfel de pereți face cusături, indiferent de fluctuațiile de temperatură, care sunt numite contracție.

Te m p e r a t u r e s u n s. În cazul în care modificări semnificative ale aerului în afara tempera-tururi în clădiri cu o lungime mare, apar deformări. În vara de încălzire este prelungit și extins și a redus sub răcire în timpul iernii. Aceste deformări sunt mici, dar ele pot duce la fisuri. Pentru a se evita consolidarea raschle rosturilor de dilatare nyayutsya, forfecare le-a lungul sau de-a lungul întregii înălțimi de până fundații. Fundațiile rosturilor de dilatare nu este eliminat-vayutsya așa cum sunt. în timp ce în sol, nu sunt supuse la temperaturi semnificative neniyam aerului măsurabilă. Rosturile de dilatatie trebuie să asigure o mișcare orizontală a părți separate ale clădirii pe care acestea sunt jack-Dinh.Distanta dintre temperatura cusăturile variază în limite foarte largi (ot20 la 200mm).

O cu n d a h e w unui s s. În toate cazurile, atunci când ne putem aștepta la o inegalitate-dimensionale și inegale în magnitudine și sedimente timp părțile adiacente ale clădirii, aranja cusături sedimentare. O astfel de sedimente pot fi, de exemplu:
a) la granițele regiunilor cu sarcină diferite pe substrat datorită diferitelor sarcini de reglementare sau la diferite etaje ale clădirii (înălțime, cu o diferență de mai mult de 10 m 3 sau mai multe etaje);
b) la limitele cu stații de bază disparate (soluri nisipoase asigura o ploaie mică și ușoară și argilă - mari și lungi);
c) limitele zonelor cu diferite secvențe de bay erecției ZDA-TION (sertizate și non-sertizate soluri);
g) în joncțiunii ridicat nou pereți existenți;
d) atunci când construirea unei configurații complexe în planul;
e), în unele cazuri, sub sarcini dinamice.

proiectarea în comun sedimentară ar trebui să asigure o libertate de mișcare pe verticală a clădirii în raport cu celelalte cusături, astfel încât spre deosebire de sedimentare termică îndeplinită nu numai în pereți, ci în subsolul clădirii, precum și în tavan și acoperiș. Astfel, cusături sedimentare tăiat prin clădire, împărțind-o în părți separate.

Dacă clădirea de temperatură și îmbinările sedimentar necesare, ele sunt de obicei combinate și apoi numit temperatură-sedimentară. Temperatura cusături-sedimentare ar trebui să asigure piese în mișcare, orizontale și verticale-ing ale clădirilor. Ele pot fi temperatura-sedimentară și numai cusături sedimentare.

A n t și f c m d și b la e și de la f la s w. În zonele predispuse la pământ agitare, construirea unui proiect independent de părțile lor individuale sunt tăiate în compartimente individuale cusături antiseismice. Aceste compartimente au un produs rezistent la auto, pentru care liniile sunt aranjate cusături antiseismice perete dublu sau două rânduri de brațe suport incluse în compartimentul corespunzător care transportă schelet pre-resents. Aceste articulații sunt proiectate în conformitate cu instrucțiunile DBN.

articulațiilor anti-seismice sunt aliniate cu cele mai recente temperatura, dacă este necesar.

Rosturile de dilatare în clădiri - studopediya

soluții constructive articulațiilor în clădiri

Rosturile de dilatare în clădiri - studopediya

și - o articulație de expansiune în clădirile cadru cu un singur etaj; b - o cusătură sedimentară în clădiri cadru cu un singur etaj

Rosturile de dilatare în clădiri - studopediya

in - o expansiune în comun în clădiri cu-mare care poartă pereți transversali; r - decalaj de expansiune în mare creștere de construcție wireframe; d, e, f, - opțiuni pentru rosturi de dilatație în ziduri de piatră

1 - Colonii; 2 - acoperirea structurii purtătoare; 3 - placă de acoperire; 4 - baze; sub montantul 5 fundație -Total pentru cele două coloane; 6 - panou de perete; 7 - insert panel; 8 - care poartă panoul de perete; placa de 9- etaj; 10 - thermofiller.

Distanța maximă dintre rosturi de dilatare

Vedere al structurii clădirii