Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Dacă decideți să picteze tavanul singur, în acest caz, succesul va depinde de mai multe lucruri în același timp. În primul rând, rolul său este de a juca calitatea și tipul de vopsea ales. În al doilea rând, pentru un rezultat bun este important pentru pictorul de calificare. În al treilea rând, o mare valoare pentru acoperiri de înaltă calitate, va avea o construcție de tavan și un tablou de tip role.Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Role pentru pictura tavan

Selectarea role - o sarcină importantă, mai ales că producătorii moderne oferă o mulțime de variante diferite ale instrumentului.

Design confortabil

rola Aparat destul de simplu: constă din metal ușor sau un cilindru de plastic care se potrivește pe acoperirea specială (strat așa-numitul). La un mâner montat cilindru care poate fi de diferite lungimi. Acest design simplu și testat timp permite rolei să fie cele mai populare instrumente de pictură pentru aplicarea vopselelor de orice tip de pe o varietate de suprafețe (cu excepția creț). Instrumentul este utilizat pentru a lucra cu ulei, pe bază de apă, acrilice și vopsele latex acrilat.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Proiectare si tipuri de role de vopsea

Versatilitatea sculei constă în faptul că acesta poate fi utilizat pentru a aplica adezivul, un antiseptic, grunduri și alte mortar lichid.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Tipuri de role pentru vopsire

Este mai convenabil - rola sau pensula?

Pensula are avantajele sale în timpul lucrărilor de reparații și rămâne un instrument indispensabil pentru pictura o varietate de suprafete. Utilizarea periei ne permite să picteze locurile cele mai inaccesibile, acoperind elemente de orice formă.Cu toate acestea, atunci când vine vorba de tavan, care este un plan plat, utilizarea pensulei nu este de folos: role asigură o acoperire netedă, accelerează de lucru, face mai ușor și mai eficient. Artist mai puțin obosit și, în general, sarcina de pictura plafonul este mult mai rapid.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Duze pentru role vopsea

Perie poate fi utilă numai în cazul în care capacul este o structură conturată și colțuri de vopsea necesare de calitate și în locuri greu accesibile.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

role embosate pentru vopsire

Ce ar trebui să acorde atenție atunci când cumpără o rola?

Există câțiva parametri care ar trebui să acorde o atenție deosebită atunci când cumpără o rolă; Acestea sunt:

  • Lungimea gramada;
  • material de strat;
  • diametrul cilindrului;
  • lățimea rolei;
  • mâner lungime.

Tipul de acoperire și lungimea grămezii (dacă acesta este un material fibros) este deosebit de important în alegerea cu role.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Cum de a alege o rolă de vopsea?

Ce material este mai bine?

Dacă vopsea vopsea latex tavan (care apare cel mai adesea datorită potrivirii caracteristicilor acestui tip de material de construcție), este preferabil să se aleagă o rolă cu un pui de somn lung. Un astfel de instrument are proprietăți wicking bune și poate oferi o suprafață netedă și o prokrasku densă. Un pui de somn scurt absoarbe mai puțin de soluție, rezultatul nu este la fel de strat dens care face artistul moaie mai des rola în vopsea.

Role pentru vopsirea tavane, dimensiuni, instrucțiuni de utilizare

Pentru pictura latex tavan vopsea role mai potrivite cu gramada lung

Cu toate acestea, cu toate avantajele unei role, cu un pui de somn lung, acest instrument nu oferă o suprafață perfect netedă, așa că ar trebui să fie utilizat pentru straturile inferioare. Stratul final este mai bine pentru a efectua o nouă rolă cu o lungime medie pui de somn.

Spumă și velur role au dezavantajele lor, atunci când pictura plafonul: spuma absoarbe o cantitate mică de vopsea, acest lucru face incomod de utilizat. Velur poate lăsa bule de aer.

Tabelul №1. Tipuri de role, în conformitate cu tipul de material de acoperire.

Roller material de acoperire de tip