RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

Scleroza multipla - o boala foarte periculoasa de tip neurologic, caracterizata prin pierderea treptata a controlului uman asupra mișcărilor lor, funcția de vorbire, respirație, deteriorarea abilităților mentale și atenție. Rezultatul este că oamenii din restul vieții poate rămâne dezactivată, imobilizat la pat.Dar, în cazul sclerozei multiple toate incepe cu sistemul nervos central, sau pentru a fi mai precis, la creier. Faptul este că în acest organism nu este o situație tipică - celulele sănătoase încep să perceapă „rudele“ lor ca o substanță străină.

Astfel, corpul, inclusiv mecanismul de protecție împotriva influențelor externe, începe să producă anticorpi care sunt proiectate pentru a face față cu acele celule care provoacă neîncredere, cu toate că, de fapt, ele pot fi perfect sănătoși.

Din acest motiv, scleroza multiplă pot fi clasificate ca boli autoimune - boli în care imunitatea persoanei se lupta cu celulele lor aceleasi sanatoase. Aceasta este o încălcare gravă poate fi din diverse motive.

RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

Cauzele sclerozei multiple

De multe ori un om bolnav la început nici măcar nu bănuiți că trupul său va reconstrui sistemul imunitar. Simptomele incep sa apara abia mai târziu. Prin urmare, pentru a maximiza lupta cu succes împotriva sclerozei multiple, ar fi de prisos să cunoască posibilele cauze profunde, factorii care determină apariția:

 • Factorul genetic. În cazul în care rasa umană au iubit pe cei care suferă de scleroză multiplă, este în pericol
 • Schimbarile hormonale din organism
 • viruși și infecții transferate
 • leziuni cerebrale diferite - traumatisme, tumori, chisturi

Scleroza multipla afecteaza oamenii nu doar mai în vârstă. La risc sunt, de asemenea, tineri și chipuri de oameni la varsta adulta. Acest fapt indică faptul că este imposibil să se neglijeze sănătatea lor și necesitatea de a monitoriza diversele simptome externe.

RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

Simptomele sclerozei multiple

Boala este foarte periculos, în primul rând prin faptul că acesta dispune de un timp foarte lung, într-un stadiu incipient nu apare în exterior. Mai mult decât atât, chiar și în diagnosticul, care include inspecția generală clinice, expertul este nu au fost detectate anomalii.

În acest caz, există două opțiuni - fie să aștepte pentru primele simptome, sau sa te inregistrezi pentru procedura de imagistica prin rezonanta magnetica. Imaging este, de asemenea, la început, nu poate da rezultatul dorit.

Prin urmare, în observațiile lor de medic se bazează adesea pe descrierea sentimentelor lor bolnave. Scleroza multiplă poate fi recunoscută prin următoarele simptome:

 • vedere încețoșată. În cazul în care acest simptom este, de obicei, o persoană care suferă de un ochi, care poate pur și simplu încetează să mai fie. La pacienții cu scleroză multiple ochi devin foarte sensibili la lumină puternică, ele sunt de multe ori lacrimi, există fotofobie
 • dureri de cap de natură diferită
 • deteriorarea în abilitățile intelectuale, atenția, memoria
 • necoordonare. Acest simptom este asociat în principal cu apariția de reflexe anormale la om cu incapacitatea partiala de a efectua mișcările pe care pacientul in minte. Faptul că bolile autoimune perturbat sau inhibat comunicarea dintre neuronii creierului si se extinde de la acesta la nivelul membrelor și spatelui. O persoană sănătoasă nu se gândește la orice acțiune, ceea ce face în principal pe masina cu ajutorul unui curs fulminantă viteza de răspuns la semnalele de la creier. această relație este mai întâi încetinit în scleroza multiplă, și apoi se prăbușește încet, în timp ce a observat în mișcările voluntare
 • paralizia membrelor. Una dintre cele mai severe simptome, care pot rezulta din precedent
 • incontinență urinară, impotență
 • frecventă stare emoțională stresantă și instabilă


Toate aceste caracteristici sunt legate, ele caracterizează patologia autoimună naturii, deci poate fi o dezvoltare a sclerozei multiple. În acest caz, boala nu este tratată prin deposedarea primului motiv, acesta trebuie să fie considerată ca o substanță separată.

RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

RMN - diagnosticul sclerozei multiple

Metoda cea mai informativa de diagnosticare a sclerozei multiple - rezonanta magnetica. RMN-ul din cauza securității și claritatea sa din imaginile folosite in aceasta boala peste tot.

Faptul este că, cu ajutorul imagisticii nu poate detecta doar leziuni de leziuni ale creierului, dar, de asemenea, pentru a elimina alte patologii. Medicii care studiază dezvoltarea bolii focare poate prezice cursul, iar apoi prescrie tratament eficient.

Desigur, trebuie remarcat faptul că, chiar și aplicarea procedurii IRM. specialiști în diagnosticul se confruntă cu anumite dificultăți. Scleroza multiplă - o boală specifică, manifestându-se în diferite etape, deci anticipa și prezice nimic în ceea ce privește simptomele și dezvoltarea bolii este foarte dificil.

RMN - cercetare, care se bazează pe efectele undelor electromagnetice generate de câmpul magnetic aparat în țesutul cerebral. Aceste valuri rezonează în țesuturi, pornind de la acestea și oferind imaginea de pe monitor.

Amplitudinea undelor înapoiate care provin deja de la sine structuri ale creierului, claritatea lor, frecvența poate indica prezența sau absența patologiei, deoarece sanatoase si bolnave raspund tesut diferit la impulsuri electromagnetice.

Desigur, procedura de IRM în scleroza multiplă suspectată este efectuată la un aparat câmp înalt având puterea maximă a câmpului electromagnetic, creând astfel un detaliu maxim de imagine. Astfel, un medic în imaginile pot vedea toate structurile creierului.

RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

Pentru a elimina anumite alte patologii de suspiciune de specialitate în corpul subiectului poate fi administrat un agent de contrast care conține iod. Contrast, dizolvarea în sânge, oferă informații clare despre starea vaselor de sânge, care prezintă în detaliu rețeaua vasculară în interiorul cavității craniene.

Agentul de contrast, datorită caracteristicilor sale chimice tinde să caute într-un loc în care patologia în curs de dezvoltare se acumulează acolo. Potrivit fotografii luate din studiu, este foarte posibil de a urmări. Prin urmare, este posibil să se elimine prin contrast și anumite boli infecțioase, precum și tulburările degenerative ale creierului.

Simptomele sclerozei multiple pe imagini RMN

În descifrarea imaginilor de profesioniști trebuie să se concentreze nu doar pe compararea structurilor cerebrale sanatoase si bolnave. De asemenea, este important să se identifice unele dintre parametrii caracteristice sclerozei multiple. Aceste semne sunt ușor de văzut în imagini, iar dacă acestea apar, este posibil să vorbim despre patologia în curs de dezvoltare sau deja în curs de dezvoltare.

 • acumularea de contrast în zonele inflamate și infectate
 • o creștere a leziunilor în unele proceduri RMN, separate de intervale de timp. Scleroza multiplă - o boală care se dezvoltă treptat. Acest lucru este evident din debutul lent al simptomelor, și imagini prin rezonanță magnetică a seriei
 • umflături în jurul leziunii
 • leziuni ale trunchiului cerebral, cerebel, măduva spinării
 • a marcat apariția unor noi focare în diferite zone ale creierului, ca urmare a unei serii de mai multe tratamente

In plus, imagistica prin rezonanta magnetica in scleroza multipla poate detecta încălcări, cum ar fi stoarcere vaselor sau nervoase vertebre. Ea poate afecta, de exemplu, osteohondroza a coloanei cervicale, hernie intervertebrale și așa mai departe. D.

RMN simptome de scleroză multiplă și diagnostic

Stoarcerea și perturbarea funcționării măduvei spinării poate duce la dezvoltarea sclerozei multiple, deoarece măduva spinării este un fel de mediator în relația dintre creier și corp.

Rezultatele RMN in scleroza multipla

De obicei, experții sunt mulțumiți cu imaginile de pe IRM, deoarece procedura vă permite să re-crea imagini din unghiuri multiple. Imagistica prin rezonanta magnetica este folosit în cazul acestei boli, nu numai pentru diagnosticul lui, dar, de asemenea, pentru monitorizarea ulterioară.

Boala Monitorizarea implică monitorizarea posibila dezvoltare a bolii și de acuratețea și eficacitatea tratamentului. Prin urmare, în cazul în care pacientul este diagnosticat cu scleroza multipla, atunci el trebuie să fie gata chiar și la o serie de examene IRM cu ajutorul cărora vor fi monitorizate.

Aceste argumente - acesta este un alt element pozitiv în utilizarea IRM - proceduri în cazurile de scleroză multiplă suspectată.