RMN in scleroza multipla

RMN in scleroza multipla

informații generale

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) - o metoda non-invaziva de cercetare a creierului, măduva spinării sau alte părți ale corpului. In prezent este tehnica de imagistica cea mai sensibilă, care este cel mai potrivit pentru diagnosticarea sclerozei și controlul bolii multiple. RMN-ul ajută foarte mult pentru a afla mai multe despre cauzele patologiei bolii de bază.Cum funcționează, dacă scleroză multiplă IRM văzut

RMN-ul funcționează după cum urmează:

 1. câmp magnetic foarte puternic provoaca un procent mic de protoni de hidrogen din moleculele de apă sunt aliniate în direcția câmpului magnetic. Procentul acestor protoni în sine este mic, dar acest lucru este suficient pentru a da un semnal puternic, care permite să înceapă lucrul cu imaginea.
 2. După protoni de hidrogen căptușite, unde radio și unele câmp magnetic suplimentar, dar mai slab le bat de linie.
 3. În cazul în care impactul undelor radio încetează, protonii linia de sus din nou. Odată ce acest lucru se întâmplă, semnalele de rezonanță de proton sunt înregistrate aparate.

Tipuri de scanare RMN

Există mai multe tipuri de scanari RMN sunt adesea folosite în ponderație T1 și T2 scan-ponderate - diferența dintre ele este durata de expunere la unde radio. Programele de calculator sunt convertite de date primite în timpul scanării imaginii în țesutul corpului, în orice secțiune.

Are scleroza multipla RMN

RMN in scleroza multipla
Deoarece stratul de mielina care protejeaza fibrele de celule nervoase este gras, acesta respinge apa. În acele zone în care stratul este deteriorat din cauza sclerozei multiple, celulele adipoase sunt distruse. Din cauza dispariției lor de țesut conține mai multă apă decât ar trebui. Este prezentat pe o scanare RMN sau sub formă de pete albe strălucitoare sau zona întunecată în funcție de tipul de scanare.

Utilizarea IRM pentru diagnosticarea sclerozei multiple

diagnosticare
RMN-ul ofera un mare ajutor in diagnosticul de „scleroză multiplă“. deoarece dispozitivul este deosebit de bine se descurcă cu detectarea demielinizare a sistemului nervos central. Cu toate acestea, aproximativ 5% din persoanele cu diagnosticat clinic „scleroză multiplă“ în rezultatele RMN-ul nu scaneaza deteriorate la momentul diagnosticului. În cazul în care măsurătorile repetate nu prezintă nici un prejudiciu, diagnosticul ar trebui reconsiderată.

 • Multe leziuni vizibile pe RMN imagine in scleroza multipla, poate fi în așa-numitele zone „liniștite“ ale creierului și nu se manifestă sub forma simptomelor uzuale. Nu este întotdeauna posibil să se traseze relația dintre ceea ce se vede pe RMN si semne clinice si simptome vizibile pentru pacient.
 • În plus, persoanele în vârstă (probabil 50 de ani), cu atât mai des în rezultatele unui studiu efectuat la subiecți sănătoși, există zone mici, cum ar fi deteriorate. De fapt, acesta nu este asociat cu boala, dar este o consecință a procesului de îmbătrânire.

Ceea ce înseamnă debutul sclerozei multiple

RMN in scleroza multipla
RMN-ul este deosebit de necesar pentru pacienții deja o dată confruntat cu demielinizarea, pentru că acest fenomen este sugestiv pentru scleroza multipla si este numit „debutul sclerozei multiple.“

 • Numărul de leziuni înregistrate în timpul primei RMN a creierului (sau spinale) poate ajuta un medic să evalueze riscul de a re demielinizare pacient. Ca urmare, pentru a înțelege dezvoltarea sclerozei multiple într-o asemenea măsură, încât poate fi diagnosticată clinic în viitor. Unele dintre metodele de tratament al sclerozei multiple poate întârzia debutul demielinizare re la om, după ce a supraviețuit.
 • RMN-ul, de asemenea, poate detecta reapariția fenomenului de demielinizare în organism, chiar și în absența simptomelor suplimentare - și, astfel, ajuta la confirmarea diagnosticului cât mai curând posibil.


Controlul bolii

Odata diagnosticat, nu are nevoie de studii suplimentare pentru RMN în scopuri de diagnosticare. Cu toate acestea, scanările ulterioare sunt importante pentru monitorizarea progresului bolii și a deciziilor cu privire la tratament. De exemplu, un neurolog poate determina viteza de dezvoltare a bolii pe RMN, precum și pentru a afla mai multe despre prezența simptomelor clinice și a recidivei in boala la om. Acest lucru va ajuta la a determina cât de eficiente curente de tratament sau dacă necesitatea adaptării.

Experții din domeniul sănătății nu sunt de acord asupra faptului dacă, cât de des pentru a face un RMN pentru a detecta sclerozei multiple. Cele mai multe dintre ele sunt recomandate pentru a desfășura activități de cercetare anual.
Dacă este posibil, toate activitatile de cercetare este cel mai bine realizat cu ajutorul aceluiași sistem - acest lucru va ajuta radiolog si medic pentru a compara rezultatele.

Diferite metode de scanare pot diagnostica diverse boli

RMN in scleroza multipla
ponderație T1 scanare a creierului, îmbunătățită folosind gadoliniu (intravenos pentru a crește sensibilitatea de scanare) oferă informații despre boala prin furnizarea de regiuni inflamate. Deoarece moleculele de gadoliniu sunt suficient de mari, de obicei, ele nu pot trece bariera hematoencefalică (stratul de celule din jurul vaselor de sânge din creier și măduva spinării, care împiedică substanțele din sânge în sistemul nervos central). Cu toate acestea, în cazul în care există o inflamație, bariera hemato-encefalică este perturbat si gadoliniu poate ajunge în interiorul și evidenția zonele inflamate.

 • Aceste zone de inflamatie sunt prezentate ca leziuni active și acest lucru înseamnă că acestea sunt noi, sau să crească în dimensiune.
 • imagini T1-ponderate arată, de asemenea, zone întunecate, care sunt considerate a fi nervoase locuri indicatoare daune.

imaginile ponderate T2 oferă informații despre severitatea bolii și leziunile tisulare disponibile (adică suprafața totală de distrugere, adică leziuni vechi și noi).

Tehnica FLAIR (reducerea semnal modul de recuperare inversare lichid liber) potrivit pentru studiu mai precisa a leziunilor cerebrale asociate cu scleroza multipla.

RMN-ul a maduvei spinarii ajuta la identificarea patologiei la nivelul creierului, precum si pentru a diagnostica sclerozei multiple. Utilizarea imaginilor RMN-ul poate fi înțeles că vina a avut loc în diferite părți ale sistemului nervos central (răspândirea în spațiu focarele) în momente diferite (de distribuție de timp).

Deși există și alte tipuri de scanare, care sunt utilizate în scopuri de diagnosticare, descrie cele care sunt cel mai frecvent utilizate în practica clinică.

Problemele care pot fi întâlnite în aplicarea agentului de contrast (gadolinium)

RMN in scleroza multipla
Un agent de contrast care conține gadolinium este adesea injectat într-o venă, înainte de procedura de IRM. Gadolinium este utilizat pentru a identifica zonele de inflamație activă care pot fi asociate cu scleroza multipla. Există mai multe tipuri de agenți pe bază de gadoliniu. În studiul organismelor de persoane cu scleroză multiplă sau de probabilitate a agenților prezenței sale sunt utilizate în mod frecvent. Aceasta ajută la identificarea mai bine inflamatiei active in creier.

Efectele reziduale la utilizarea de contrast

Agenți de contrast de securitate

RMN in scleroza multipla
Societatea Națională a pacienților cu scleroză multiplă, a convocat un grup de lucru. Acesta este compus din cercetători, specialiști în tratamentul sclerozei multiple, radiologi, persoanele cu această boală, și alte părți interesate. Scopul este de a aborda problemele legate de siguranța agenților de contrast. Principala sarcină - de a suferi de boli si de sanatate furnizorii de mai multe informații și un ghid de acțiune. Aceeași întrebare preocupat nu numai de agenție, ci și în alte organizații, cum ar fi centrele Consortiu tratarea sclerozei multiple.

Ministerul Sănătății îndeamnă să se abțină

Ce ar trebui să fac în cazul în care medicul a dat direcția la RMN?
Răspuns. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă el a fost conștient de prescripția agenției referitoare la gadoliniu și gadoliniu, dacă este necesar, în cadrul studiului de fapt atribuit tine.

Ce se întâmplă dacă am face un RMN cu câteva materiale de contrast?
Răspuns. În momentul de față nu există informații cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate. grup de cercetători care lucrează la problema de lucru și încearcă să afle motivele pentru persistența reziduurilor de gadoliniu și a vedea dacă acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate.

Folosind diferite tipuri de magneți oferă o varietate de informații.

Puterea magnetului utilizat într-o mașină de RMN, este important pentru calitatea imaginii. Puterea câmpului magnetic se măsoară în Tesla (T).

 • Cele mai multe masini de RMN conventionale, cifra este de 1,5 T sau 2,0 T.
 • Într-un aparat de intensitatea câmpului magnetic RMN deschis este mai mică de 1,5 T, motiv pentru care imaginile rezultate nu sunt cele mai potrivite pentru diagnosticul sclerozei multiple, dar aceste dispozitive pot fi utile pentru cei care nu tolerează cercetarea în dispozitive dependente.
 • masini de RMN, utilizate în scopuri de cercetare, au o rată mult mai mare de T.