rezistență de contact tranzitorii - studopediya

In mod ciudat cu atenție suprafețele prelucrate freca umerii veniya-contacte, fluxurile de un curent electric numai la puncte între ele specifice, în cazul în care aceste suprafețe ating. Deci, cum să obțineți absolut suprafață netedă este practic imposibilă. Imaginea aproximativă a contactelor de contact prezentate în Fig.suprafețele de contact Ris1.Soprikosnovenie

Prin apăsarea P un contact la un alt proeminențelor vertex contactelor și a format deformat-ruyutsya touch pad valide. Raza și dacă deformarea plastică pot fi găsite folosind a² formula π = P PIN / # 963;

în care RKONT - forța presiunii de contact, H; # 963; - rezistență temporară la strivire a materialului de contact, N / m2.

Ca rezultat, un linii de îngustare curent tangent la depozitele pe amplasamentul lor crește lungime, și o secțiune conductor prin care scade curent practic proho dit, ceea ce determină o creștere a rezistenței.

Zona de tranziție a curentului de la un corp la altul are loc o rezistență electrică relativ mare, numită rezistență de contact tranzitorie.

Valoarea rezistenței la tranziție determinată prin expresia

# 949; - o cantitate care depinde de materialul și forma contactului, și o metodă de prelucrare a stării suprafeței de contact.

P- contact de forță de compresiune

exponent n care caracterizează numărul de puncte de contact.

Cu un număr tot mai mare de puncte de contact, rezistența de contact scade tranzitorie.

Exponentul n pentru primirea contactului cu un singur punct 0.5 liniar 0,7; 0,8; Suprafața 1.

Rezistența în zona de contact, datorită fenomenelor de retragere a tranziției raționalizează-numite însoțit prescrise de contact de evaluare a contracției

unde # 961; - rezistivitatea materialului; m = 0,7 ... 1 (pentru linear: 0,7 ... 0,8, pentru planar = 1); K este o constantă dependentă. Din materialul și structura de contact; forța de contact p-forță

Odată cu creșterea presiunii de contact reduce rezistența de contact (curba 1, figura 3)

Trebuie remarcat faptul că, odată cu scăderea presare (curba 2-wai> dependență R Art

(P PIN) este mai scăzută datorită prezenței deformări permanente ale proeminențelor de contactare. Cu închidere și deschidere repetată a contactelor curbele 1 și 2 să nu se suprapună unul pe altul, pentru că, în fiecare caz există o atingere la diferite puncte. În loc de curbele 1 și 2 se obține o limitare suprafață.Un singur punct kontaktpri variază substanțial numai la curenti mici (20 A).

La curenți mari (100 A și peste) primenyaetsyamnogoto-Chechnev contact. În mnogotochech SG-contact de curent trece che ne Res mai multe contacte-Passing conectat la Paral-lel. Prin urmare, rezistența sa-ing tură la neiz-mennom apăsat mai puțin decât contactul cu un punct. Aude-Naco de presă în fiecare zonă de con-tact scade. Odată cu creșterea necesară pentru a mări contactul curent nominal al suprafeței exterioare, adică. K. Grow cu creșterea pierderilor datorate curenților și este necesară o suprafață mare pentru împrăștierea lor.

Pe cale orală: Rezistența R v și depinde de tratamentul de suprafață. Atunci când rectificat protuberanțe suprafață flatezi cu o suprafață mai mare. Colapsul proiecțiilor este posibilă numai atunci când forțele mari de presare. Prin urmare, rezistența de contact la sol este mai mare decât contactele cu un tratament dur. Slefuirea suprafetelor nu reduce, ci mai degrabă crește rezistența de contact în comparație cu fișierul de procesare. Atunci când măcinarea movile de pe suprafata devin mai plate și le strivire dificil.

rezistență de contact se datorează nu numai la fenomenul de contracție a liniilor de curgere. Suprafețele de contact au adsorbit molecule de gaz, care au fost plasate în contact înainte de închiderea lor. Foarte adesea moleculele de gaz reacționează chimic cu materialul de contact, rezultând în pelicula de suprafață poate fi un mare rezistivitate (până la 10 4). Astfel, rezultanta pol soprotivleniekontaktov tranziție R poate fi reprezentat ca suma rezistenței RCT și filmele RPL rezistență:

Dacă raza de influență pad filme aa≥10 -3 cm pot fi neglijate. Pentru a = 10

filme rezistență 4cm de 10 ori mai poate fi mai mare decât RCT rezistență. Prin urmare, filmul este deosebit de periculos pentru persoanele de contact la curenți mici. Procesul de formare a filmului începe imediat după contactul buffed suprafața de contact cu aerul înconjurător. rezistență de contact, în același timp, poate crește cu zeci de mii de ori. În acest sens, persoanele de contact pentru curenți mici (mici clicuri) sunt realizate din metale prețioase, care nu pot fi oxidați (aur, platină).

În contact sau pauze de film de mare curent din cauza mare presare sau prin alunecarea contactului în raport cu celălalt.

În acest proces, rezistența de contact de tranziție nu rămâne constantă. Sub influența oxigenului și a altor gaze corozive a filmului la temperaturi înalte care formează crește rata. Cu această rezistență adaptor de contact, căderea de tensiune pe ea, și crește temperatura acesteia. Pentru anumite valori ale stresului și temperaturii descompunerea electrică a filmului, după care rezistența de contact scade. Acest fenomen se numește frittingom.

Pentru a proteja contactele din mediul înconjurător, ele pot fi plasate într-un recipient închis ermetic, cu un gaz inert. Aceste contacte sunt numite întrerupătoare stuf.

Când curentul curge prin zona de contact este linii încălzite contracție. Cea mai mare temperatură are un touch pad. Dacă temperatura continuă să crească, touch pad poate fi înmuiat sau topit. Temperatura de contact nu atinge temperatura de înmuiere a materialului.