Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament

Angiopatia retinei - aceasta nu este o boala independent și simptom al diferitelor boli cauzate de violarea functiei vas de sange ochi si schimba structura peretelui vascular. Manifestare de leziuni vasculare este schimbarea în tonul lor, spasme reversibile temporare.Angiopatie, care există pentru o lungă perioadă de timp, duce la consecințe ireversibile: modificări necrotice parte a retinei care furnizează sânge la vasul afectat, subțierea acesteia, lăcrimarea și Exfolierea. Toate aceste efecte sunt combinate sub numele de retinopatie.

Starea retinei este foarte dependentă de calitatea alimentării cu sânge, iar în caz de vizibilitate leziuni depreciate, nu și pentru recuperarea după aceea. Dacă site-ul afectat in macula, viziunea centrală este încălcat. În cazul orbire completă, dezlipire de retina se dezvolta.

Cauzele angiopatie retiniene

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
angiopatie retiniene poate fi un simptom al oricărei boli care afectează starea vaselor. Modificări ale vaselor retiniene caracterizează indirect gradul de leziuni vasculare ale întregului organism. angiopatie a retinei poate aparea la orice varsta, dar cel mai adesea apare la persoanele după 30 de ani.

Cele mai frecvente cauze ale angiopatie retiniene:
 • hipertensiune de orice origine;
 • diabet;
 • ateroscleroza;
 • angiopatia pentru tineret;
 • hipotensiune angiopatie (tensiune arterială scăzută);
 • scolioză;
 • angiopatie traumatică.

Angiopatia poate apărea și la osteochondrosis coloanei cervicale, în vasculita sistemică autoimună (inflamația vaselor de sânge), boli de sânge. Există, de asemenea, factori predispozanti care contribuie la dezvoltarea angiopatiei retiniene:
 • fumat;
 • efecte dăunătoare asupra producției;
 • toxicitate ridicată;
 • dezvoltare vasculare congenitale;
 • limită de vârstă.

Tipuri de angiopatie retiniene

În funcție de boala de bază, determina dezvoltarea patologiei retiniene, o astfel de specii izolate angiopatie:
 • angiopatie diabetică;
 • hipertensiune;
 • hipotone;
 • traumatice;
 • angiopatie Tineret (boala lui Ilse).

Simptomele angiopatie retiniene

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
leziuni vasculare ale retinei simțit inițial de către pacient ca flicker zboară în fața ochilor lui, de multe ori apar ca rezultat black-out periodic pete negre sau puncte, crampe în ochi, durere în globul ocular. dureri de cap observate frecvent. Ondulație în globul ocular după operație, care necesită concentrare. Odată cu trecerea timpului, există tulburări ale vederii, ele devin rezistente la progresul și.

angiopatie diabetică (retinopatie)

Cand diabetul afecteaza nu numai mici vasele retiniene de sânge (microangiopatie), dar și vase mari (macrovasculare) în organe vitale, rezultând invaliditate. Retinopatia - o complicatie grava a diabetului zaharat este observat la 90% dintre pacienți. Acesta poate fi detectat in stadii incipiente ale diabetului zaharat în timpul examinării oftalmologică atunci când simptomele oculare nu sunt încă disponibile. Scăderea acuității vizuale - acest lucru este un simptom tardiv indicator al unui proces ireversibil. Cu o durată prelungită a diabetului zaharat duce la afectarea vederii handicap. Pierderea totală a vederii în această patologie este notat în 25 de ori mai multe sanse decat persoanele fara diabet zaharat.

angiopatie hipertensivă (retinopatie)

Hipertensiunea arteriala este exercitată asupra peretelui vascular, distruge stratul cel mai profund (endoteliul) a peretelui vasului este sigilat, fibrozante. navele care traversează retiniene stoarce vena, circulația sângelui este perturbată. Condiții pentru formarea de trombi si hemoragie: hipertensiune arterială, unele vase de pauză - angiopatie intră retinopatie. navele întortocheată ale fundului de ochi - un semn caracteristic al hipertensiunii arteriale.

Conform statisticilor, în prima etapă a hipertensiunii oculare fundus normale se observă la 25-30% dintre pacienții din a doua etapă - 3,5%, în a treia etapă din modificările fundusului sunt la toți pacienții. In stadiile avansate hemoragie apar adesea în globul ocular, retiniene încețoșată, modificări distructive în țesutul retinian.

angiopatie hipoton

Redus tonusului vascular, reducerea fluxului sanguin vitezei hipotensiunea creează condiții pentru formarea de cheaguri de sânge. Pentru acest tip de angiopatia sunt caracterizate prin ramificare și pronunțată lărgire a duduitul artere, vene, care pacientul poate simți ochiul. In plus, pot apărea vertij. dureri de cap, meteozavisimost.

angiopatie traumatică

angiopatie retiniene post-traumatic pot dezvolta în timp ce stoarcere piept, craniul, abdomen, leziuni ale coloanei cervicale. Înfrânge vasculare retiniene, în care din cauza creșterii accentuate a presiunii (sau sânge intracraniană), stoarcere vaselor din nivelul coloanei cervicale. Când această caracteristică este sângerarea în țesutul retinei, o îngustare semnificativă a capilarelor. Vision scade brusc, și de a restabili nu este întotdeauna posibil.

angiopatie de tineret

Un alt nume pentru acest lucru nu este studiată pe deplin patologia - boala lui Ilse. Aceasta este o inflamatie rara a retinei de cauza necunoscuta. sângerare marcată în retină, corpul vitros. angiopatie Tineret - tipul cel mai nefavorabil angiopatiei. Poate proliferarea țesutului conjunctiv în retină, ducând la dezlipire de retina. dezvoltarea de glaucom și cataractă.

diagnosticare

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
angiopatia retiniene este detectat atunci când este privit de un fundus oftalmolog. Retina când ochiul este examinat la microscop dilatate elevi. În acest studiu relevă o contracție sau expansiune a navelor, prezența hemoragiei, starea maculara.Alte metode de inspecție, care pot fi folosite pentru a diagnostica angiopatie:
 • Vascular de scanare cu ultrasunete duplex Doppler pentru determinarea fluxului sanguin vascular retinian și peretele vascular;
 • Examinarea cu raze X, cu introducerea mediu de contrast in vasele pentru determinarea permeabilității vaselor de sânge și viteza fluxului sanguin;
 • diagnosticare de calculator;
 • Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) - pentru a evalua starea ochilor (structurale și funcționale ale țesuturilor moi).

Angiopatie a retinei la copii

Modificarea vaselor retiniene (angiopatie) la copii, ca și la adulți, este asociat întotdeauna cu alte boli grave. Cel mai adesea la copii angiopatie se dezvolta la boli endocrine (retinopatia diabetică). Dar motivul pentru dezvoltarea sa poate fi, de asemenea, reumatism. tuberculoza. boala arteriala, boli de rinichi. leziuni oculare. bolile inflamatorii ale organului vizual. scolioză, tensiunii arteriale crescute, toxoplasmoza, etc.

Având în vedere care stau la baza bolii (cauza angiopatia) distinge diabetică, hipertonice, hipotonice, angiopatie traumatică.

angiopatie diabetica apare la copii în etapele ulterioare ale diabetului zaharat, iar mai târziu, desigur, și-a început mai devreme tratamentul său. În fundusului expansiune și sinuozitate a venelor, edem retinian și hemoragiile mici observate. În familiile cu risc de a dezvolta diabet zaharat, monitorizarea atenta a nivelului glucozei din sange la copii.

Astfel de copii se dezvolta timpuriu aterosclerozei, după cum reiese din apariția microane- arteriale (protruzia peretelui arterei datorită subțierea sale). La copii, reducerea acuității vizuale, vederii periferice afectata.

În angiopatia hipertensivi la început există o îngustare a arterelor și venelor (din cauza unor încălcări ale fluxului), iar mai târziu sa extins și artere. angiopatia Când hipotone. Pe de altă parte, în primul rând dilată arterele, apare si se intensifica ramificare lor.

angiopatie post-traumatic, de asemenea, destul de frecvente la copii, deoarece copiii sunt adesea răniți. inclusiv leziuni oculare. Când angiopatie traumatică a copilului preocupat de durere în ochi, există hemoragiile în globul ocular și a retinei, acuitate vizuală redusă.

Sport angiopatie descris mai sus (a se vedea. Angiopatii secțiunea Tipuri).

Având în vedere că angiopatia - acesta este doar un simptom al unei alte boli, înainte de a aborda problema tratamentului, este necesar să se stabilească diagnosticul bolii de bază. După precizarea diagnosticului este atribuit un tratament complex, cu accent pe tratarea bolii de bază. Pentru tratamentul angiopatiei utilizate direct medicamente care îmbunătățesc circulația sângelui.

Angiopatie a retinei la sugari

Modificări ale retinei ochiului poate fi detectată chiar și în spital. Dar, în perioada postpartum timpurie, aceasta nu este o patologie. modificări patologice la nivelul retinei poate apărea la un moment ulterior, când fundusului este examinat de un scop neurolog.

În mod independent, să identifice manifestări ale bolii nu este ușor. În unele cazuri, este posibil să primiți doar un semn - plasa capilara rosu sau pete mici pe globul ocular. Aceste simptome pot apărea atunci când un angiopatie traumatică. În alte boli, se recomandă să se consulte oftalmolog copilului.

La copii, schimbarile la nivelul retinei pot apărea din cauza stresului emoțional și fizic, chiar și o astfel de minim, ca o modificare a poziției corpului. Prin urmare, nu orice modificare a retinei nou-născut arată patologia. În identificarea venele pline cu sânge ale fundului de ochi în absența vasoconstricție și modificări în nervul optic ar trebui să consulte medicul neurolog pentru copii și, cel mai probabil, aceste modificări nu vor fi recunoscute ca fiind patologice.

Cu o creștere a presiunii intracraniene apare umflarea discului nervului optic devine neuniformă, arterele sunt ingustate și venele congestionate și încrețite. Când copiii acestor modificări au nevoie de spitalizare de urgență și de examinare atentă.

angiopatie retiniana în timpul sarcinii

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
Angiopatie în timpul sarcinii nu este mai puțin frecventă. Pe parcursul acestei perioade, crește volumul de sânge, prin care toate vasele sanguine sunt extinse în mod uniform. Astfel, sarcina în sine este un factor de precipitare pentru boala. angiopatie ușoară nu necesită tratament. Cu livrare favorabil astfel angiopatie 2-3 luni în monoterapie trece fără complicații.

Dar angiopatia poate dezvolta la femeile gravide în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină în timpul toxicoză târziu și a tensiunii arteriale. Dacă angiopatie a fost o femeie pe fondul hipertensiunii arteriale esențiale înainte de concepție. că în timpul sarcinii poate progresa si duce la complicatii foarte grave. Necesită monitorizarea constantă a tensiunii arteriale, controlul asupra fundului de ochi sau medicamente antihipertensive.

În cazul angiopatiei progresiei, care amenință viața femeii a abordat problema avortului. Indicațiile pentru avort sunt dezlipire de retină, tromboză venoasă centrală și retinopatie progresivă. Conform mărturiei a avut loc livrarea chirurgicale.

Tratamentul angiopatiei retiniene

Tratamentul principal este tratamentul angiopatiei bolii de bază. Utilizarea de droguri, normalizarea tensiunii arteriale, agenți hipoglicemici și dieta încetini sau chiar opri dezvoltarea modificărilor vasculare retiniene. Viteza de modificări patologice ale retinei depinde de eficiența tratamentului bolii de bază.

Tratamentul trebuie să fie sub controlul complexului nu este doar un oftalmolog, dar, de asemenea, un endocrinolog sau medic generalist. De asemenea, de medicamente utilizate fizioterapie, tratament local, dieta.

medicament

In diabetul zaharat trebuie să respecte cu strictețe doza endocrinologul desemnată de insulină sau a altor agenți hipoglicemici. In boala hipertensivă si ateroscleroza cu exceptia medicamente care reduc tensiunea arteriala, aplicate medicamente normalizează colesterol. niveluri normale stabile ale tensiunii arteriale și a diabetului zaharat compensate substanțial amâne schimbările inevitabile ale acestei patologii ale vaselor retiniene.

Picaturi pentru ochi

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
Prin numirea cu angiopatia oftalmolog aplică picături pentru ochi. fortificată - antocianina Forte, luteina Complex; vasculare picături - Taufon. Emoksipin. Medicamentele ajuta la imbunatatirea microcirculatiei in globul ocular.

fizioterapie

In tratamentul complex al angiopatie utilizate pe scara larga de tratamente de fizioterapie: acupunctura, terapia magnetică. iradiere cu laser.

remedii populare

Retiniana angiopatie - tipuri, cauze, simptome, diagnostic si metode de tratament
medicamentele tradiționale pot și ar trebui să fie utilizate, dar mai întâi trebuie să se consulte cu medicul dumneavoastră și asigurați-vă că nu componente individuale de rețete intoleranță.

Mai multe retete de medicina tradițională:
 • Mark în părți egale (100 g) Hypericum. musetel. Yarrow. muguri de mesteacan, imortela. 1 lingura colectare se toarnă 0,5 l de apă fierbinte timp de 20 minute. tulpina și se aduce la un volum de 0,5 l; 1 pahar de băutură dimineața pe stomacul gol și 1 cana pe timp de noapte (după o seară de infuzii de băut nu bea sau să mănânce). Utilizați zilnic pentru a utiliza întreaga colecție.
 • Ia 15 g de rădăcină de valeriană și roiniță frunze. 50 g planta șoricelului. 2 lingurite colectare se toarnă 250 ml de apă. insista 3 ore un loc răcoros. Apoi, ținut într-o baie de apă timp de 15 min. răcit, filtrat și volumul ajustat la 250 ml. Porții mici ale băuturii perfuzie în timpul zilei. Cursul de tratament timp de 3 săptămâni.
 • Mark 20 g 30 g Horsetail troscot, 50 g flori de Crataegus. 2 lingurite ierburi zdrobite se adaugă 250 ml de apă fiartă timp de 30 min. și luând 30 min. înainte de a primi alimente la 1 lingura 3 r. o zi timp de o lună.
 • Ia-1 linguriță vâsc (măcinat anterior până la o pulbere), într-un termos se toarnă 250 ml de apă clocotită peste noapte și să bea 2 linguri 2 r. o zi timp de 3-4 luni.

De asemenea, este util să se ia o infuzie de semințe de fenicul. infuzie de semințe de chimen și ierburi albăstrea. ceai din fructe de cenușă de munte negru și frunze de coacăz negru.

Serviciul militar cu angiopatie retiniană

Baietii cu angiopatie retinei poate fi înrolat în armată, și inapt pentru serviciul militar pot fi recunoscute. Concluzie Comisia în curs de examinare înainte de a se alătura armatei va depinde de natura și stadiul bolii cauzate angiopatiei retiniene.

prognoză

diagnostic în timp util și tratamentul adecvat al bolii de bază regulate care implică o schimbare în vasele retiniene, pentru a preveni sau întârzia apariția angiopatia și progresia acesteia (la leziune vasculară deja existente). Tratamentul mai devreme este început - prognosticul mai favorabil. În cazul în care netratate, angiopatie retinei poate duce la cataracta, glaucom, și chiar pierderea totală a vederii.

Înainte de utilizare, se consulte cu un specialist.