Restaurare de piese de moduri DAD (piese suplimentare de reparații) - studopediya

Clasificarea defectelor pieselor auto.

Metode și mijloace pentru determinarea componentelor defecte pe CD-ul.

Există un număr mare de metode diferite pentru a detecta defecte ascunse. Unitatea ADF au fost utilizate următoarele metode: test de presiune utilizate pentru detectarea defectelor ascunse în părțile goale. Produce piese de turnare de apă (metoda hidraulică) sau cu aer comprimat (metoda pneumatică). Metoda de testare hidrostatic este utilizat pentru a detecta fisuri în părțile de carcasă (blocul cilindru, cap cilindru). încercare pneumatică Metoda este utilizată în controlul acestor componente nu se scurge ca radiatoare, rezervoare, conducte, etc .. vopsea Metoda bazată pe proprietatea vopselelor lichide la interdifuzie. În această metodă suprafața elementelor controlate degresata anterior cu benzină, este aplicată vopseaua roșie, diluat cu petrol lampant. Vopseaua pătrunde în fisura. Apoi spălați solventul vopsea roșie și părțile de suprafață acoperite cu vopsea albă. După câteva minute, pe un fundal alb care apar culorile vor fi majorate prin tragere la lățimea fisurii. Această metodă poate detecta fisuri, latime de pisica nu mai puțin de 20-30 microni. Metoda fluorescentă se bazează pe baza unor substanțe strălucire atunci când este iradiat cu raze ultraviolete. Metoda defectoscopia magnetică a găsit utilizarea cea mai răspândită în monitorizarea defectelor latente în o / m detaliu. Manuf. realizate din material feromagnetic (oțel, fontă). Pentru detectarea defectelor primei părți este magnetizat.linii magnetice de forță care trec prin elementul și reuniunea privind modul în care defectul (de ex. o fisură), apoi se apleacă în jurul unui obstacol, cu o permeabilitate magnetică mică. In acest domeniu de mai sus dispersia formată defect a liniilor de forță magnetice la margini și fisura polilor magnetici. Pentru această parte udate cu o suspensie constând din kerosen și o pulbere magnetică, acesta din urmă va fi atrase de marginile fisurii și să definească în mod clar o granițele sale. Metoda cu ultrasunete se bazează pe capacitatea de ultrasunete pentru a trece prin blocul metalic. produs și se reflectă la limita dintre două medii, inclusiv defectul. Când monitorizarea măsurătorilor de piese într-un ATM este utilizat ca un mijloc de măsurare universal și metodele pneumatice de control. Prin masurarea instrumente includ: etriere, șublere indicator, micrometri shtihmassy și altele.

Piesele defecte - abaterea parametrului de la valoarea stabilită în standardul - documentația tehnică. Toate defectele de clasa-sifitsiruyutsya privind motivele apariției grupului, gradul de influență asupra performanței detaliilor, posibilitatea de a elimina, locație, etc. Defecte sunt proiectarea, fabricarea, operarea și în timpul depozitării și transportului. piese de neadaptare parametrii geometrici sunt determinate prin intermediul mijloacelor de măsurare. Pentru detectarea fisurilor, cavitati solenoid folosite. metode acustice. Toate pot fi împărțite în grupuri. 1) mecanică daune-parametru - rupere, fisura. 2) corroziune TION este deteriorat - pelicula de oxid, chiuvete. 3) Modificați dimensiunea geometrică - ovalitate, conica, riscurile teaser. 4) defecte Latent - fisuri microscopice .5) Modificarea proprietăților fizice ale optico-mehanice materialului.În funcționarea mașinii. apar detalii defecte. Cele mai frecvente includ: modificarea dimensiunii și geometriei suprafețelor de lucru, apare ca urmare a uzurii. Atunci când uzura inegală a diferitelor erori apar în forma geometrică a suprafețelor de lucru ale părților, în formă de oval, care se îngustează corsetelor și așa mai departe. (Crankshaft cilindru de linie). Violarea precizia necesară a dispunerii reciproce a suprafețelor de lucru de pe piesa de prelucrat este o masina foarte frecvent defect. detalii. Acest defect se manifestă de obicei ca deranjamente distanțele dintre axele suprafețelor cilindrice, nealinierea, neparalele sau axe perpendiculare și avioane. Cauzele acestor defecte: uzura inegală a suprafețelor de lucru, stresul intern, deformarea reziduală (jurnale dezaxare manivela). Deteriorările mecanice în detaliu rezultă din expunerea ekspluat. loturile prevyshayushih admisibilă, precum și ca o consecință a oboselii. Aceste leziuni includ fisuri, găuri, pauzele și deformare (încovoiere, torsiune), deformării. daune stres coroziune se formează pe părțile ca urmare a chim. sau e / interacțiune chimică Me cu un mediu coroziv. Schimbarea de Fizica si mecanica. Proprietățile materiale ale pieselor sunt exprimate cel mai frecvent în reducerea durității și a proprietăților elastice ale pieselor. Schimbările în duritate pot apărea ca urmare a încălzirii în timpul funcționării pentru a afecta temperaturile de tratament termic, și în consecință a stratului de suprafață de uzură, durificarea prin prelucrare termochimică

Continuu de operare cauzele principale schimbări în starea tehnică a vehiculului în timpul funcționării este uzura, deformare plastică, eșecuri oboseală, coroziune și schimbări fizice și chimice în materialul pieselor (îmbătrânire). Principalele tipuri sunt uzura abrazive, de oxidare, oboseala, eroziune, și uzură la gripare, și fretinge freting la coroziune.

Acesta este utilizat pentru a compensa uzura suprafețelor elementelor de lucru, precum și înlocuirea pieselor uzate sau deteriorate ale elementelor. In primul caz, DFA este montat direct pe suprafața uzată a piesei. In acest mod, Boc-Xia plantare găuri pentru rulmenți în carcasa cutiei de viteze, axele spate, butuci de roți, etc. În funcție de tipul suprafeței recuperabile DFA poate lua forma mânecilor, inele, șaibe, plăci, spirale sau bucșa filetată. DFA de obicei, realizate din același material ca și elementul retractat. Suprafața de lucru a DRD în proprietățile lor trebuie să fie conforme cu suprafața părților restaurate, astfel încât DFA trebuie să fie supus unui tratament termic corespunzător. Fixarea DFA a făcut, de obicei, în detrimentul debarcărilor în tensiune. În unele cazuri, fixarea suplimentară prin sudare pe fața de capăt, stadializarea șuruburi de blocare sau ace pot fi folosite. Restaurarea Hars formulare BID-lea simplitatea procesului și echipamentul folosit, dar utilizarea acestei metode nu este întotdeauna nu întotdeauna justificată din punct de vedere economic, din cauza costului ridicat al producției de FDR, în plus, în unele cazuri, aceasta duce la o scădere a rezistenței mecanice a pieselor restaurate.