Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

Utilizarea pompelor pentru ridicarea apei din puțuri sau spații underflooding drenaj - norma. Prin urmare, achiziționarea de unități de apă submersibilă este destul de comună. Dar nu întotdeauna, aparatul funcționează corect. Din păcate, funcționarea necorespunzătoare a dispozitivului poate duce la defectarea mecanismului de pompare eșuează (în special pompa „Baby“, „prelinge“ etc.). Pentru informații cu privire la modul de a repara pompa sau prelinge copilul acasă fără implicarea profesioniștilor, ne spune în materialul nostru.Principiul de funcționare fiabilă a pompei „Little Boy“

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

Știind toate nuanțele acestui „copil“, dezasamblarea și asamblarea pompei cu mâinile înainte și după repararea va dura mai ușor

Pentru a înțelege cum de a repara propriile lor mâini vibrante copil pompa de apă, trebuie să știți dispozitivul să înțeleagă funcționarea vibrația pompei și gestionarea acestuia. Știind toate nuanțele acestui „copil“, dezasamblarea și asamblarea pompei cu mâinile înainte și după repararea va avea loc cu ușurință.

Astfel, vibronasos apa de tip „copil“, „prelinge“ și așa mai departe. Funcționează pe principiul creării vibrațiilor într-un mediu apos. Lichid, condus pompe submersibile pentru apa pătrunde furtunul atașat la pompă și se deplasează într-o direcție predeterminată.

Această mișcare de vibrație este generată cu ajutorul unui vibrator încorporat în carcasa pompei. Sam vibrator vine într-o stare mobilă, ca urmare a expunerii la câmpuri electromagnetice. În acest caz, observăm că toate elementele de comandă și nodurile aranjate în carcasă de aluminiu. furtun Afară se conectează numai diametrul dorit.

Important: componenta elekromagnitnaya a mecanismului pompei se face în forma literei „P“. Acolo sunt bobine cu înfășurări de sârmă de cupru. Toate elementele unei componente electromagnetice, de asemenea, situată în interiorul incintei și compus securizat. Atunci când rășina este utilizată pentru a îndepărta excesul de căldură din înfășurările bobinelor și protejează de contactul cu carcasa metalică.

Astfel, vibratorul sub formă de armături se deplasează în corpul pompei sus și în jos, fixate de primăvară în continuare de cauciuc. În timpul funcționării, „copilul“ pompă submersibilă sau vibrator „prelinge“ se angajează la 50 de oscilații pe secundă, schimbarea poziției sale. Datorită acestei apă mișcare amestecat cu aerul, intră în mecanismul de supapă prin unitate și iese deja prin conducta sa, care asigură transportul fluidului prin furtun sau țeavă. Ca rezultat, pompe pompa apă bine.

Tipurile de defecte și cum să le rezolve

În cazul în care pompa este pornită, zgomotul, dar nu pompa apa

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

Dacă în procesul de reparare a copilului mic pompă sau flux propriile mâini nu te-a putut rola șuruburile de strângere din cauza notelor de rugină, puteți tăia pur și simplu bulgară și în locul lor pentru a instala șuruburile hexagonale

Motivul pentru acest eșec ar putea fi următoarele:

  • șuruburi și piulițe de fixare Shattered;
  • supapa de rafala din cauza uzurii;
  • rod pală.
  1. În primul caz, este necesar să demontați carcasa pompei și toate piulițele înșurubate. Este foarte important pentru a strânge de fixare superioară bine. Acest lucru se face în așa fel încât piulița nu se rotește în viitor.

Important: dacă în procesul de reparare a copilului mic pompă sau flux propriile mâini nu te-a putut rola șuruburile de strângere din cauza notelor de rugină, puteți tăia pur și simplu bulgară și în locul lor pentru a instala șuruburile hexagonale. După aceste manipulări pompe pompa de apă și de la întreg diametrul furtunului sau conductei.

  1. În cazul diferenței de supapă va trebui să ia măsuri să-l înlocuiască cu propriile lor mâini. Aici, respectă exact cu diametrul principal al elementului de operare.
  2. Motivul pentru a sparge tija este cea mai dificilă. În cazul în care tulpina este rupt sau deformat, înlocuirea lui aproape imposibil.


În cazul în care pompa este pornită și bate cablul de plută arsuri

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

În cazul în care cazul cablului, apoi confirmați prin intermediul tester și de a schimba ruperea cablurilor

Acest eșec poate indica faptul că armătura de cupru infasurarea ars sau un cablu de pompă defectă. Dacă bobina armatura de ars, atunci când se dezasamblează pompa va trebui să-l schimbe cu unul nou. În cazul în care cazul cablului, apoi confirmați prin intermediul tester și schimba ruperea cablului.

Notă: Nu toate modelele de dispozitive „prelinge“, sau „copil“, puteți schimba cu ușurință cablul. Uneori este turnat în compusul găzduind pompa. În acest caz, este necesar să se mărească prin răsucire.

Supraîncălzirea pompei de lucru și vibrația îmbunătățită

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

Dacă compusul este separat, el bude rattle. Este necesar să se scoate din carcasă și se taie în suprafața subțire adâncimea ochiurilor canelură până la 2 mm. Puteți utiliza polizorul. Trebuie să creați o incizie în interiorul corpului

Motivul acestor defecte poate fi o unitate de rulare uscată. În acest caz, ar fi o respingere clară a componentei magnetice a pompei. Pentru a remedia situația va trebui să demontați pompa. Componenta electrică a pompei trebuie să fie bine la robinet și să asculte. Dacă compusul este separat, el bude rattle. Este necesar să se scoate din carcasă și se taie în suprafața subțire adâncimea ochiurilor canelură până la 2 mm. Puteți utiliza polizorul. Trebuie să creați o incizie in interiorul corpului. După aceea, pompa bec de perete de etanșare a geamurilor ar trebui să se ocupe și montați-l înapoi.

Important: trebuie să utilizați numai sticlă de etanșare auto. Un magnet și un insert compus va avea o greutate mare (200-300 kg minimum). În caz contrar, pur și simplu nu se va întoarce la locul lui. După uscare, puteți colecta pompa.

În cazul în care pompele de pompă, dar foarte slab

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

În acest caz, aveți dreptul de suma de șaibe dotachat. Exact cât de mult este necesar, se determină prin încercări până când presiunea apei nu va fi cel mai bun pentru tine

Nu poate lipsi decalaj între deschidere vibrator. În acest caz, aveți dreptul de suma de șaibe dotachat. Exact cât de mult este necesar, se determină prin încercări până când presiunea apei nu va fi cel mai bun pentru tine. De sau să încercați pentru a strânge piulița mai strâns ca și în numărul pasul 1.

Important: În cazul în care orice ansamblu / demontare a apei pompe de tip flux sau copilul trebuie pentru a sărbători toate articulațiile de piese. Deci, va fi capabil de a asambla ulterior pompa corect.

Defectarea comutatorului de presiune

Reparare pompa de apa copil cu propriile sale mâini

În cazul în care pompa submersibilă pentru apă utilizați un comutator de presiune, trebuie să-l configurați explicit. Deoarece este acest element automat cauzează adesea pompe prelinge de ardere, copii, etc. De exemplu, dacă comutatorul de presiune automat va fi expus la capătul de sus, este posibil ca volumul de apă care intră în rezervor este depășită pentru nevoile tale

În cazul în care pompa submersibilă pentru apă utilizați un comutator de presiune, trebuie să-l configurați explicit. Deoarece este acest element automat cauzează adesea pompe prelinge de ardere, copii, etc. De exemplu, dacă comutatorul de presiune automat va fi expus la capătul de sus, este posibil ca volumul de apă care intră în rezervor este depășită pentru nevoile dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că pompa va lucra cu sarcina crescută.

Pentru a regla comutatorul de presiune pe datele perioadelor dvs. de pornire / oprire pompa, trebuie să faceți următoarele:

  • Verificați dacă scala presostatului și se identifică cu valorile + și -. Acestea indică o creștere sau o scădere a apei în limitele tancurilor. releu Setarea parametrilor produs prin reglarea arcurilor speciale. Presiune de încărcare scăzută în sistem. Deci, dacă doriți pompa este activată atunci când presiunea scade la un nivel de 1 atm și pe la 3 atm, este necesar să se elibereze complet arcul.
  • În continuare, comutatorul de presiune se va ajusta arcul mare. Pentru a face acest lucru, porniți pompa și închideți toate robinetele. În așteptare până la „Baby“ pompă sau „prelinge“ opriți și presiunea a ecartamentului. În cazul în care limita superioară nu este egal cu 3 dorit atmosfere, este necesar pentru a strânge piulița de pe un arc mai mic. Nu forțați. Unul rândul său, este de ajuns. Apoi deschide supapa în sistem și așteptați pompa după o cădere de presiune. Aici de ventil se închide, în așteptare de pe pompa și re-uite la gabaritul. Deci, aveți posibilitatea să proprii mâini pentru a regla comutatorul de presiune la parametrii doriți și de a salva funcționarea pompei de apă pentru copil.

Important: Limita inferioară a presiunii este reglementată în același mod pe arcul inferior. Automatizarea va declanșa setați limite de presiune.