Relații Forming - studopediya

Atitudinea are un număr de caracteristici.

În primul rând, o formă stabilă mai stabilă. Ea nu se schimba imediat. Schimbarea bruscă în el poate să apară atunci când se utilizează metode de explozie de pedeapsă, însoțite de șoc, dezamăgire, etc. Pe stabilitatea relațiilor arată exemple ale credincioșilor. În țara noastră mai mult de 70 de ani comuniștii, fără milă folosind puterea deplină a aparatului de stat, au luptat împotriva religiei. Cu toate acestea, pentru ao eradica, schimba atitudinea de o mare parte a oamenilor nu au reușit să religia. Aproape în fiecare sat și alte așezări au fost mullahii, preoți efectuat ritualuri religioase. În timpul perestroikăi religia a început să se răspândească. Tot mai mulți oameni devin credincioși.În al doilea rând, în formarea de relații care implică multe elemente ale psihicului: cunoștințele, aptitudinile, trăsături de caracter, conștiință, credințe, atitudini, emoții, Outlook, etc. De exemplu, cunoașterea rolului și importanței naturii pentru viața umană poate provoca atitudine slabă. Capacitatea de a vorbi chinez va ajuta la apariția unei atitudini pozitive față de literatura chineză. Responsabilitatea ca trăsătură de caracter, generează atitudinea potrivită pentru a lucra, la oameni, la proprietate stabilite în regulile și normele comunitare. Surpriză, încântare, furie, bucurie și alte emoții pot provoca sau o altă relație. Pe rolul ideologiei în modelarea atitudinilor de a vorbi nici măcar nu-l merita. Este fundamentul relației.

Relațiile pot participa la formarea altor elemente ale psihicului. De exemplu, un străin, un obiect atractiv puțin cunoscute, dar luminoase sau fenomen, provocând un interes poate împinge o persoană să-l studieze. În acest caz, raportul pozitiv este un factor principal în obținerea de cunoștințe. O atitudine pozitivă față de anumite acțiuni pot duce la competențe.

A treia caracteristică este legată de principiul supremației relațiilor componente. Aceasta înseamnă că procesul de predare, toate elementele sale trebuie să fie formarea de relații. Fără atitudinea corectă dobândite cunoștințe, deprinderi, atitudini, credințe, viziune asupra lumii va fi instabilă, nepractice. Activează atitudinea adecvată umană. O astfel de persoană este în mod continuu îmbogățește, lărgește mintea, îmbunătățirea abilităților, comportament. Astfel, o mare parte este cauzată de atitudine.

În al patrulea rând, relația - de multe ori se manifestă fenomenul psihic. În primul rând apare în trăsăturile de caracter. Hărnicia și lenea, de exemplu, reflectă raportul muncii umane. Curaj, dedicare - atitudine față de țară, integritatea, onestitatea, dreptatea - legate de reguli, regulamente, etc. Relația este prezentată în emoții. De exemplu, atitudinea de aprobare provoacă o bucurie încântare negativă - furie, dezgust, dezgust, etc. Relația este reflectată în forțele de conducere: teama, curiozitate, interes, dorință, aspirație, etc. Cine, de exemplu, este frica de a pierde imaginea ei? Omul, legat în mod responsabil și cu atenție la personalitatea lor. Cine este interesat de biologie? Omul care pozitiv legat de viața plantelor și animalelor. Cine nu fuma? Omul care prețuiesc sănătatea lor. Atitudinea se manifestă în fapte, acțiuni, activități, comportament. O persoană cu o indiferent sau negativ fapte atitudine, acțiuni, comportament nu este exemplară. Atitudinea reflectat chiar și în aparență: pe fața, în ochii lui, mers, intonații, etc.

În al cincilea rând, raportul în comparație cu alte elemente ale conținutului PP - mai mult fenomenul individualizat. Pentru același obiect, fapte de multe ori diferite persoane sunt tratate în mod diferit, după cum reiese din conflictele emergente, argumentele, discuțiile, lupte și războaie.

Relațiile sunt: ​​dragoste, afecțiune, respect, ură, respingere, lipsa de încredere, încredere, apatie, etc.

relațiile oamenii de știință sunt împărțite în trei categorii: pozitive, negative indiferente. Atitudine pozitiva - este o astfel de poziție, caracterizată prin aprobarea de nimic, oricine. Ea se manifestă în dragoste, interes, curiozitate, dorinta, dorinta, admirație, activitate, etc. Atitudinea pozitivă nu este întotdeauna pozitiv. Totul este determinat de ceea ce se aplică o persoană pozitivă. O astfel de atitudine față de obiceiuri proaste, o încălcare nu este propice pentru formarea de oameni buni.

Atitudinea negativă este caracterizată prin non-percepție a ceva, cineva. Aceasta se reflectă, în general, în emoțiile, cum ar fi dezgust, dezgust, furie, teamă, o astfel de persoană evită contactul cu obiectul, au un impact negativ. Atitudinea negativă pozitivă, poate fi de ajutor sau dăunătoare. Atitudinea negativă față de ceea ce este rău pentru societate, pentru oameni, pentru persoana însuși, este normal. Și dacă opusul - este rău. Din păcate, de multe ori am găsit printre oameni care se bucura atunci când comite o crimă, care încalcă legile. Ei se opun binelui și progresivă. E periculos.Indiferența poate fi exprimat în astfel de zicale: „nici rece, nici fierbinte“, „nu e treaba mea“, „dar nu ne pasă“. Aceasta înseamnă absența persoanei și atitudinea pozitivă și negativă față de orice, pentru oricine. Exemple specifice sunt atitudinea indiferentă de apatie și indiferență. Cum de a evalua o astfel de atitudine? Este de ajutor, dăunătoare, necesare sau inutile pentru o persoană? Totul depinde de situația specifică. În cazul în care o persoană, de exemplu, este indiferentă față de fumat, este mai bine decât o atitudine pozitivă față de acest obicei dăunător, dar mai rău decât negativ. Dacă fumătorul a început ieri indiferenți la fumat - e bine. Și dacă o persoană este negativ legat de fumat, am început să rămână indiferentă - este rău. Astfel, atitudinea indiferentă este între relațiile pozitive și negative și joacă un rol intermediar în furnizarea de tranziție treptată de la un raport la altul. Acesta poate îndeplini rolul unei bariere, împiedicând trecerea de la bine la rău. Cu toate acestea, trebuie să știm că această barieră nu interferează cu trecerea de la rău la bine. În caz contrar, dezvoltarea personală se va încetini sau chiar „stop“. „Sunt foarte îngrijorat de indiferența copilului individual vii și frumos“ - a scris VA Sukhomlinsky [203, p. 53].

Pentru a genera în mod eficient o condiție relație corespunzătoare.

Crearea unui mediu educațional psihologic confortabil este una dintre ele. Un astfel de mediu ar trebui să fie în familie, la școală, în comunitate și societate în ansamblu. Sistemul de învățământ de stat, toată lumea ar trebui să aibă grijă de ea, pentru a contribui la pedagogization de protecție a mediului. Acest lucru ar trebui să fie o politică, datoria tuturor cetățenilor. Din păcate, un astfel de mediu nu se află în țara noastră. Spread crima, alcoolismul, abuzul de droguri, înșelăciune, neîncredere, suspiciune, etc. Oamenii se adapteze la aceste condiții. Devenind-două fețe, închis, viclean, crud. Toate acestea afectează relația dintre oameni, în special generația tânără, de a trăi, locul de muncă și la educație. oameni educați greu.

Una dintre sarcinile principale ale statului, guvernul ar trebui să fie de mediu pedagogisation. președinți de muncă, managerii ar trebui să fie evaluate de modul în care sensibilizarea educaționale în rândul populației, pentru a îmbunătăți relația dintre oameni. În același timp, fără a aștepta îmbunătățirea mediului educațional la nivel național, părinți și profesori în cadrul competențelor și posibilităților sale trebuie să educe oamenii atitudine adecvată totul. O dovadă a puterii educației este că este capabil să genereze personalități excelente chiar și într-un mediu nefavorabil. Pentru a face acest lucru, oamenii au nevoie pentru a forma capacitatea de a distinge binele de rău atitudine, dreapta. Mică greșeală pedagogică poate conduce la o atitudine pozitivă în elevi la fenomene dăunătoare. De exemplu, părinții obiceiuri proaste, puncte slabe, deficiențe favorit profesori, artiști, prietenii pot fi percepute de ei ca naturală, perfectă. În acest sens, din păcate, multe exemple. Dragoste la cantareata Alla Pugacheva №1 România, așa cum este numit în presă, aceasta poate duce la formarea unei atitudini frivole la căsătorie, viața de familie. Dorința ei de a schimba în mod constant soți pofta de tineri în mod constant demonstrat în periodice, la televizor. Este tinerii să ia de la sine.

Condiția următoare pentru formarea eficientă a relației este prezența unei perspective științifice holistică completă a persoanei. În secțiunea precedentă sa spus că atitudinea este funcția principală a Outlook. De asemenea, sa subliniat faptul că o perspectivă științifică, lumea holistică este o atitudine obiectivă față de lume. Lume neformate poate servi ca bază pentru atitudinea indiferentă sau negativă.

Ambele aceste tipuri de emoție au dezavantaje și împiedică formarea atitudinii corecte. Persoana emoțională trebuie să îndeplinească următoarele criterii: relevanță, obiectivitate, optimalitate, expresivitate, etc.

„Emoțiile joacă un rol important în modelarea sistemului de valori al persoanei“ [66, p. 142]. Emoțiile, după cum știm, sunt surpriza, bucurie, furie, bucurie, admirație (Capitolul VIII, §4) etc. „Capacitatea de a fi surprins - cel mai valoros abilităților umane este în partea de jos o cunoaștere profundă a actului. Acesta marchează adesea cele mai complicate descoperiri științifice și invenții, include posibilitatea unui raport activ, cognitiv în lume. Dacă unul dintre elevi nu ne-a surprins, aceasta ar trebui să excite și să perturbe - aceasta înseamnă, el nu are nici un gust de cunoaștere, atunci nu este viața disponibilă plină de evenimente minunate, acolo, în fața lui sarcini atractive, soluția care poate fi pornit pe cont propriu impuls „- scrie G. Shchukin [220, p. 14].

Raportul, în general, nu se formează fără emoție. Fără ele, se dovedește doar indiferență, ceea ce înseamnă de fapt absența relației.

Conducerea influențează emoțiile asupra formării relației poate fi diferită. Prima modalitate poate fi numit în mod direct. De exemplu, admirație, surpriză, încântare sunt de interes pentru obiectul perceput, dorința de a învăța, adică, o atitudine pozitivă. Efectele indirecte pot apărea prin intermediul unor alte procese, fenomene. De exemplu, prin starea emoțională. Joy, de regulă, duce la starea emoțională - într-o stare bună, care, la rândul său, poate provoca o atitudine pozitivă. Emoțiile pot provoca un raport corespunzător de către forța motrice. După cum sa menționat în §4 acestui capitol, forțele motrice: interes, dorinta, curiozitate, dorinta, frica, format pe baza de emoții și emoțiile sunt învățate. Aceste forțe motrice determină relațiile dintre om și. „Interesul - o atitudine selectivă a persoanei la obiect, datorită importanței sale vitale și apel emoțional,“ - a scris V. Teologic [138, p. 85-86].

Condiția următoare pentru formarea eficientă a relației este supusă disponibilitatea formării sale. Pentru a face acest lucru, profesorul trebuie să fie echipate cu teoria pedagogică adecvată: să înțeleagă importanța relațiilor în modelarea personalității; să fie capabil să organizeze calitativ procesul pedagogic; au o dorință puternică de a face elevii lor oameni reali, etc.

Implementarea condițiilor menționate mai sus în relația va duce la formarea eficientă la site-uri de PP relație corespunzătoare.