Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus
Tsiperus (rogozul, sitovnik) - este un gen de mare de plante erbacee din familia rogozul. care include aproximativ 5000 de specii din întreaga lume. Rogozuri, cel mai adesea in zone umede, cum ar fi zonele umede. O atenție deosebită este acordată acestor plante datorită rolului lor important în ecosistemele umede. În condiții de interior, acestea au început să crească din anii '80 ai secolului trecut. Flower tsiperus iubit de mulți cultivatori datorită datelor sale nepretențioase și bune estetice. Această plantă neobișnuită este capabil de a decora orice interior modern. Caracteristica cea mai notabilă este verde său luminos, alungit, înflorire tulpini și aranjate în formă de umbrelă frunze.Condițiile optime pentru creștere tsiperusa

Tsiperus cresc la domiciliu este ușor. Este perfect adaptat la orice mediu climatic. crescut în urma cele mai comune specii din casă: papirus Ts ocherednolistny Ts, Ts Zumula, C. Helfer, C. patula.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Locul de amplasare și de acoperire

Tsiperus nevoie de iluminare strălucitoare și difuză. Prin urmare, locația ideală pentru cultivarea ei sunt glafuri spațioase, cu acces la partea de vest sau est. În cazul în care ferestrele sunt orientate spre sud, încercați să creați pentru iluminarea plantelor difuză. necesară Pritenenie numai în zilele fierbinți de vară. Pentru a proteja frunzele plantei din cauza arsurilor, vara fierbinte este necesar pentru a elimina oala de pe fereastra.

În timpul iernii, planta are nevoie de iluminare suplimentară cu surse de lumină artificială (lămpi fluorescente). Ar trebui să se asigure, timp de 15 ore pe zi.

Sitovnik pot fi cultivate în condiții de luminozitate scăzută. Cu toate acestea, chiar și în locuri întunecate suspendate de creștere și dezvoltare.

Știați că? Nu mulți locuitori știu ce tsiperus. De fapt, acesta este același papirus, iar numele „tsiperus“ provine din limba greacă și se traduce ca de obicei rogoz. În Egiptul antic, planta utilizată pentru a face hârtie. Se poate spune că această invenție a devenit fundamentul civilizației moderne. Până în prezent, hârtie scumpe realizate din papirus, folosind tehnici originale. În Africa de Sud rizomii și tulpinile sunt consumate. tulpini de plante sunt de asemenea folosite pentru fabricarea materialelor de construcție.

condiții de temperatură

Temperatura optimă pentru creștere - este în intervalul de la + 14 ° C până la +22 ° C In primavara, planta va fi confortabil la temperatura camerei de 18 ° C până la +22 ° C Pentru frunze sitovnika „gură de aer proaspăt“ în timpul sezonului cald, este de dorit să se facă o oală pe stradă.

În timpul verii, se recomandă să transfere oală într-o încăpere bine aerisită. În timpul iernii încerca să ofere houseplants intervalul de temperatură de la + 16 ° C până la +19 ° C Pe vreme rece, temperatura nu trebuie să scadă sub 12 ° C De asemenea, încercați să aerisiți camera mai des.

Caracteristici de îngrijire la domiciliu

plantelor all-season - Cyperus. Pentru a avea grijă de el în cameră este destul de simplu: floare este foarte rezistent și nesolicitant. Este la fel de bine dezvoltat pe tot parcursul anului, astfel încât regulile de tsiperus îngrijire în vreme caldă și rece, practic, identice.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Tsiperus nevoie de udare abundenta. Un ghiveci cu o floare recomandat să fie pus în standul cu argilă expandată umed. In timpul rizom de creștere activă trebuie să fie sub apă. În vara tot tava de timp ar trebui să fie umplut cu apă.

În timpul iernii, se recomandă lichidul scurs din suport, după irigare. În plus, frunze lungi tsiperusa necesită pulverizare frecventă. În acest scop, supernatantul este folosit în mod obișnuit apă caldă. La pulverizare la rece trebuie să fie redusă la jumătate, iar potul este de dorit să se mute departe de baterii fierbinți.

umiditatea aerului

Tsiperus - planta iubitoare de apa. Pentru a menține umiditatea ideală în apartament, este de dorit să se utilizeze un umidificator special. Procedura efectivă este frecventă pulverizarea frunzelor plantelor cu un atomizor, a avut loc în sezonul cald.

Pentru succesul de întreținere și reproducție tsiperusa au nevoie de dressing propriu-zis. Ca de obicei îngrășământ complex mineral adecvat sau îngrășăminte organice bogate în azot. Posibilitatea de a utiliza pansamente atât lichide și uscate. grădinari profesionale nu recomandăm să se hrănească rogoz pe tot parcursul anului. Fertilizare este mai bine pentru a face una la fiecare 2 sau 3 săptămâni în sezonul cald (de la începutul primăverii până la începutul toamnei).Posibile probleme în procesul de creștere: lupta împotriva dăunătorilor și a bolilor

Tsiperus are imunitate bună și suficient de rezistente la diverse boli și dăunători.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus
Problemele apar de obicei în grija greșită. Dacă observați că tsiperusa frunziș galben - știu imediat ce să facă într-un astfel de caz. În general, vârfurile sau marginile frunzelor devin tentă galben și usca atunci când planta este scurtă de umiditate în sol. Prevenirea va fi udare regulată și corectă și pulverizare.

Dacă observați că nutsedge în creștere prea încet - o plantă lipsită de putere. În cazul în care iluminarea greșit, de obicei, nu apar noi tulpini. În acest caz, aveți nevoie pentru a crește cantitatea de iluminat.

Important: Dacă ați observat deja semne de orice boală, reconcilierea adăpare regim, și hrana pentru iluminat casa dvs. tsiperus îngrășăminte organice sau minerale. Tsiperusa cunoscut dăunătorilor este acarieni. Dăunătorul poate să apară în cazul în care camera este aer prea uscat. Cu înfrângerea acarienilor pe frunze apar pete albe. Pentru a combate dăunătorii ar trebui să șteargă frunze și tulpini de plante medicamente anti-inflamatorii.

Uneori tsiperus poate ataca Thrips. scara Jose. whitefly și mealybug. Dacă detectarea timpurie a dăunătorilor și să ia măsurile necesare, planta poate fi vindecat. Ca protecție împotriva insectelor dăunătoare de soluție de săpun util sau soluție de insecticid. Aceste formulări sunt prelucrate tulpini și frunze tsiperusa.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Reglementări Transplant: sol și oală

Tsiperus creste bine in substrat fertil lumina cu aciditate slabă. Primer tsiperusa vă puteți pregăti în sol de grădină și turbă. nisip și humus. Pentru a preveni scurgerea de apă, este necesar să se organizeze un drenaj de încredere.

Puteți utiliza, de asemenea, un hidrogel speciale. Acest polimer absoarbe și reține umezeala și conține, de asemenea util pentru sitovnika fertilizare. Cu toate acestea, materialele sintetice nu pot fi comparate cu ingrediente naturale.

Cu rogoz ingrijire adecvata a dezvoltat rapid, astfel încât este nevoie de planta pentru a alege o capacitate mai mare. Cu toate acestea, prea mare o oală și nu este potrivit, deoarece planta va începe să dea o mulțime de resurse asupra creșterii sistemului radicular.

Important! Când de plantare tsiperusa un nou container pune drenaj nu este necesară. Aceasta este principala diferență de transplant de alte plante de apartament.

Apoi, ia în considerare modul de transplant de tsiperus în interior. Transplant de flori tinere pot fi produse anual. sitovnik Adult transplantat numai atunci când este necesar. Flower atent scos din oală și transplantarea se realizează cu îndepărtarea incompletă a comei de lut.

plante rizomul trebuie trotted ușor să se scuture substratul vechi. În cazul în care rădăcinile sunt grav avariate, ar trebui să fie îndepărtați ușor rădăcinile improprii și rizom bine clare a terenului vechi.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Metode de reproducere

Sitovnik reproduce mai multe moduri populare: prin semințe, butași și rozete. Reproducerea tsiperusa prin creșterea semințelor este considerată laborioasă și consumatoare de timp, în timp ce metoda optimă este reproducerea prin butași.

Reproducerea prin seminte nu garantează întotdeauna rezultatul, care este de așteptat să cultivatori. În cazul în care versiunea de semințe Cyperus au salvat de multe ori proprietățile plantei-mamă. Puteți încerca să crească de la tsiperus de semințe, dar înainte de plantare, ar trebui să stoc pe echipamentul necesar. În primul rând aveți nevoie pentru a cumpăra semințe proaspete de plante.

În continuare, se prepară un recipient plat, puțin adânc. Semințele au fost însămânțate într-un amestec de sol umed (se apropie de aceeași compoziție ca și cea pentru transplant). De obicei, folosit ca substrat pentru a colecta nisip, turbă și foaie la sol. substrat Ready pot fi găsite în magazinele de specialitate.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus
Presărați semințele pe suprafața și apăsați ușor în jos cu mâna. borcan de sticlă capac superior sau bine înfășurați folie de polietilenă. La o temperatură de 18 ° C și oferă abundente și frecvente de udare primele lăstari apar în curând. Atunci când răsadurile întinde și devin mai puternici, ei se arunca cu capul și transplantate în ghivece mici (trei germeni). Această metodă este folosită în orice moment al anului.

tsiperusa reproducerii vegetative efectuate prin împerecherea plantelor butași apicale. Spune-le prietenilor Bush să fie atent, tăierea tulpinile cu un cuțit ascuțit. Moarte muguri sunt separate cât mai mult posibil. În fiecare parte din concediu de aproximativ 5 cm lăstari.

Noi umbrele de schimbare în apă sau pe mânerul de nisip umed în sus. După aproximativ două săptămâni, la baza frunzelor apar rădăcini albe. Acesta este un semn că sitovnik gata pentru transplantare. În câteva săptămâni, tânărul înmugurească muguri verzi la suprafața solului.

Și, în sfârșit, o privire la modul în care să se propage puncte de vânzare tsiperus. Pentru a face acest lucru, se taie frunzele și inferioare capătul de evacuare al tijei în apă. Temperatura apei trebuie să fie de 22. +25 ° C. După înrădăcinare rozete transplantate în sol. Stratul superior a fost acoperit cu nisip.

Treptat, în locul contactului cu orificiul de evacuare a solului inversat apar rădăcini albe. Când rădăcinile ajung la o înălțime de 2-5 cm, soclu plantat într-un recipient mic, iar după apariția unei noi fabrici mugurii trebuie transplantate într-un container nou. Această metodă de reproducere utilizat în orice moment al anului.

Reguli și caracteristici de îngrijire la domiciliu tsiperus

Proprietăți utile tsiperusa

Tsiperus valoroase nu numai pentru proprietățile sale decorative. El are, de asemenea, unele calități medicinale. Uneori, florile sunt folosite in medicina. Se observa ca aceasta planta imbunatateste vederea, ajuta cu insomnie, dureri de cap ameliorează, un efect benefic asupra circulației sângelui. În plus, el este un purificator de aer natural și gardian al confortului acasă. Și datorită securității sale avansate și de siguranță, planta este adesea un element al interiorului, în grădinițe și școli.

Știați că? Există un semn național care tsiperus absoarbe energia negativa, imbunatateste starea mentala si previne depresia la oameni. Deci, știi aproape totul despre regulile și caracteristicile de îngrijire pentru o floare in ghiveci cu frunze uimitoare (ca coaste au o umbrelă). Sub rezerva recomandările de mai sus, de îngrijire la domiciliu tsiperus nu va fi dificil.