regulă de poziționare - studopediya

1. Construirea unui număr de variație (situat pe seriile de date primare în ordine crescătoare)

2. Valorile numerice ordonate serie, începând cu o valoare mai mică. O valoare mai mică este atribuită prima problemă3. Pe lângă valoarea record de rangul său, în care:

a) în cazul în care valoarea într-un număr de variații apar doar o singură dată, rangul este egal cu numărul de serie;

b) în cazul în care valoarea într-un număr de variații apar de două sau de mai multe ori, rangul se calculează ca medie a numerelor de serie care sunt atribuite la această valoare.

4. Valabilitatea clasament poate fi verificată. Suma gradelor trebuie să fie egală cu decontare:

unde N - numărul de valori într-un număr de variații marshallable.

Valorile individuale ale variabilei "X" 2, 5, 6, 2, 5, 1, 3, 4, 4, 4.

Numărul de variație "X" 1, 2, 2, 3, 4, 4, 4, 5, 5, 6

Aceste variații sunt numerotate de serie. Locul este determinată de valorile în același timp, o valoare mai mică este atribuit un rang de unul. „1“ se găsește într-un număr de variante și doar o singură dată are un număr de secvență egal cu „1“. Prin urmare, gradul „1“ este egal cu numărul de secvență, adică R (1) = 1. „2“ se găsește într-un număr de variații de două ori. Prin urmare, valoarea rangului „2“ este calculat ca medie a numerelor de secvență, care este valoarea.

Valoarea „3“, într-un număr de variații apar doar o singură dată, astfel încât gradul este egal cu numărul de ordine. Valoarea rangului "3" este de patru, adică R (3) = 4.

Suma gradelor trebuie să fie egală cu decontare:

Percentila - este procentul de indivizi din eșantion de standardizare, rezultatul principal este sub acest indicator primar. Procentele indică poziția relativă a fiecărui eșantion individual, în care nu o diferență de reglementare, valoare între rezultatele.Posibil 99 percentile (P1. P99) împart multitudinea de observare la 100 părți dintr-un număr egal de cazuri în fiecare.

De exemplu, dacă 28% dintre oamenii să rezolve în mod corect 15 probleme în testul privind aritmetica de gândire, indicele principal al 15 corespunde percentila 28 (P28).

P th protsentilpredstavlyaet un punct, sub care este P% rating. A 50-a percentile (P50) corespunde cu mediana. Percentile peste 50 reprezintă mai mare decât media, iar cei care sunt sub 50 - o cifră relativ mică.

Procentul indică poziția relativă a individului în standardizarea eșantionului. Ele pot fi, de asemenea, considerată ca o absolvire rang, numărul total de care este egal cu 100, cu diferența că clasament a decis să înceapă numărarea din partea de sus, care este cel mai bun membru al grupului, primind rangul 1. În cazul percentile, numărând din partea de jos, astfel încât cea mai mică percentila mai rău poziția individului.

Percentile nu trebuie confundat cu procente convenționale. Acestea din urmă sunt parametrii primari și reprezintă procentul sarcinilor executate corect, în timp ce percentila - un indice derivat, indicând proporția din numărul total al membrilor grupului. Rezultatul primar că orice valoare mai mică obținută în proba de standardizare are de la zero rangul percentile (P0). Rezultatele care depășesc orice component în standardizarea probei primește rangul percentile 100 (P100). Aceste procente, cu toate acestea, nu înseamnă zero absolut sau test de executie.

Înainte de a începe orice percentila de calcul în grupul estimează că este necesară pentru a simplifica evaluarea ASC. Pentru grupuri mai mari, este pierdut și mai convenabil de a folosi date grupate.

Formula generală pentru determinarea Fp th protsentilyav count grup n

L - estimările efective inferioare legate de slotul de bani care conțin o frecvență mai mică n distribuție p *.

(Cumf) - L pentru frecvența cumulativă,

f - intervalul numărului de frecvență care conține p * n frecvență.

W - lățimea intervalului contelui

frecvența Acumulate la orice evaluare dată reprezintă numărul total de frecvențe pe această evaluare, sau sub aceasta.

f - frecvența intervalului numărului de frecvențe PN care conține

În cazul în care, xi -Individual (valoare i-lea); - media aritmetică; # 963; este abaterea standard.