Reevaluarea valorilor - studopediya

Nietzsche a fost unul dintre primii care a introdus formula acum la modă, „sensul vieții.“ Dar această formulă este modificată ca o chestiune de „valoarea vieții“. Ceea ce este valoros în viață decât în ​​general, este valoros - asa ca pune problema Nietzsche. Întrebarea poate răspunde și, prin urmare, trebuie să specificați ce a văzut Nietzsche răspunsul. El credea că răspunsul la această întrebare nu poate speculativă, și, ca să spunem așa, este vital ca este. e. nu este o teorie, ci existențială. Prin urmare, nu ar trebui să acorde o atenție la modul în care oamenii moralizator sau să teoretizeze, și modul în care trăiesc. Aceasta implică cerința de „reevaluare a tuturor valorilor.“ În sensul că o astfel de reevaluare a avut loc mult timp în urmă, și interpretat greșit sensul că reevaluarea reală, care este exprimată într-o schimbare de forme de viață ar trebui să otrea-spond și filozofie, care este de obicei acordă atenție numai exprimarea teoretică a ideilor și a atitudinilor.Deci, „reevaluarea valorilor“ - este în primul rând o reevaluare a valorii conceptului. Se închide de obicei la om și osnova- lui

Niemi are o bunăstare, fericire, pace sufletească a omului. Valoarea nu este ceva care poate fi la fel de „bun“ în sensul unui set de elemente de preț-TION materiale. Valoarea atât valoarea indică absența ceva, adică. E. Nu este asociat cu obiecte, precum și nevoile oamenilor și acționează ca un semn de nevoie, adică. E. Discriminatorul că este necesar și inutile. În cazul în care problema valorii conduce la o persoană care crede în necesitatea și valoarea vieții, atunci aceasta duce la problema sensului uman, sensul vieții. Deci, întrebarea despre sensul merge în problema sensului vieții, care acționează ca dazayn. Sensul vieții nu poate fi stabilită teoretic sau volicheski SIM, ar trebui să fie în viața însăși. Acest sens senzual în arta atinge sa descrie măsura și ritmul vieții umane.

Există, de asemenea, întrebarea de ce metafizica lui Nietzsche protivopos-perma- psihologie. La urma urmei, Socrate și Platon, de asemenea, a ridicat problema patru Lovek și se pare că Nietzsche continuă această tradiție samopozna-TION. Nietzsche descrie cunoașterea ca cogniție din punct de vedere al frunții-lea, care apar ca „umanizarea“ a lucrurilor, adică. e. E percepția pa la nevoile proeminente condiție pentru posibilitatea de cunoaștere. O mulțime de aforismele lui Nietzsche indică faptul că fruntea-lea se uită la lucrurile prin prisma propriilor nevoi și sunt nu știe lumea, și el însuși: legile atribuite lumii, există legi ale existenței umane în lume, care nu este nimic altceva decât „inventarul uman experiență. "

schimb, pe baza cărora au format idei despre adevăr și spra-Tice și, prin urmare, știință și de drept. Desigur, el face distincția între mare (în sensul de stil artistic) și de zi cu zi (în sensul regulilor) culturilor, dar acestea subliniază rolul important al revalorificare. Cultura se leagă împreună acțiunile individuale ale oamenilor și creează ordine, promovează supraviețuirea. Prin urmare, „cultul cult-turii“, care ar proiskhoditkak de zei.

Punctul de plecare al vieții sociale de Nietzsche vede în relația de cumpărare și de vânzare, de schimb. Justiție - o măsură: totul trebuie să fie plătite. Acest principiu este baza relației omului cu comunitatea: Dacă locuiți într-o comunitate, folosiți protecția sa, ipoteci comunitate se-vayeshev, ai obligații față de ea. În caz contrar, SLE-ceai există o înșelăciune, iar comunitatea face să plătească cu generozitate. În cazul în care infractorul expulzat din comunitate, a fost lipsit de protecție și, astfel, au pierit sau au căzut în sclavie. „Pe masura ce dobandim - Nitz a scris-ea - comunitatea nu mai este atașat astfel de fărădelegi importanță entități-departament guvernamental. Personajul negativ nu este expulzat și izolat. „141 Justiție mila astfel samouprazdnyaetsya. Crime-pocăință, iertare acționează ca formă de justiție în dezvoltarea comunității. Dacă o carte „Genealogia moralei“, Nietzsche este sursa de TION moralei creștine în resentimentului, apoi în a 2-a carte, el este mai prudent și încearcă să ia în considerare critica. Înțelegerea de dreptate ca răzbunare indică Nitz-ea este inerentă în anarhiștii și antisemiții. Este în tortura se bazează pe momente reactive. pasive de capital provine din gelozie, reavoință, un suspect-Ness, răzbunare. Este mult mai rău decât dreptatea activă se bazează după altul afectează: autoritare, egoismul, etc „Activ, la-stupatelny, omul perestupatelny este încă o sută de pași mai aproape de justiție decât reactivă; .. este pur si simplu nu este necesar, la toate sunt false și tendențioase pentru a evalua obiect pe acest mod, așa cum o face, cum ar trebui să facă persoana reactivă. „142 om agresiv are un“ ochi mai laxe, o conștiință curată. Dacă omul reactiv-TION a inventat „conștiință“, activ - dreapta. Nume, dar se pare o formă de luptă împotriva sentimentelor reactive. „Acolo unde justiția este practicată. privirea prezintă o putere puternic, Isa-skivayuschaya împotriva fondurilor slabe subordonate ale persoanelor, în scopul de a pune capăt pentru a le acoperi resentimentului rabie fără sens. „143 Lupta împotriva răzbunare nu cunoaște limite, generează141 Ibidem, p. 451.

142 Idem, pag. 453.

143 Ibidem, p. 454.

drept, t. e. o explicație a permis și nepermis, și este îndreptată, Leno, în primul rând împotriva ofensat și insultat că răzbunarea zhazh-DUT. Astfel, o putere puternic deviat de la A-directă venno răul cauzat și realizează o cale de-a ceea ce face ca o persoană drepturile interpreților - Ochiul atotvăzător.

Dreptul este relativă. Vorbeste despre dreptul sau nedreptate în sine complet inutilă, deoarece violența, abuzul în sine nu fac parte din sfera dreptului. Viața în sine „teribil“ și „nespraved-Liva“ din punct de vedere moral și, în același timp, complet imposibil și de neconceput fără suferință. Egalitatea este imposibilă în viață. Comm-depresionară ar distruge viata - acesta este verdictul lui Nietzsche împotriva Dühring. O persoană care nu se poate referi la alta ca egali. Deci, SIC-ea justifică puterea, și protejează-l de la moraliști. Sentimentul de putere el derivă din evoluția biologică și valoarea vieții. El dă valoarea unei persoane active și vede esența legilor moderne privind societățile-este de a scăpa de justiție, ceea ce ar conduce în mod inevitabil la un război al tuturor împotriva tuturor. Nietzsche - este un alt anti-Hobbes, ca violență și război, el nu afișează din naturale constând-TION, și anume regula justiției. Prin urmare, statul - este gestionarea, restrângerea justiției, și esența legii este tocmai pentru a preveni senzația spontană și reactivă, care are loc în mod inevitabil, în partea vătămată inclusă în forțele Yifu reciproce. În fiecare luptă este un ratat, care este co-groapă sentiment de răzbunare și invidie și, în cele din urmă, poate momentul decisiv pentru a acționa pe scena istoriei, și să profite de ea. Dar, dacă acesta va fi mai bine? Trebuie să se gândească la „Istoria Florenței“ Machiavelli. Când ofensat se unească și să lucreze împreună pentru a se opune celor puternici, atunci vor castiga. Cu toate acestea, ordinea pe care au fondat, acesta este distrus rapid atunci când a fost creat doar pentru a reconstrui un just-spra. Revoluția care nu, strict vorbind, nu. Prin urmare, problema puterii și revoluția ar trebui să fie mutat la un alt plan, mai degrabă decât să vorbim despre dreptate. Dacă va rula, dă o persoană activă - este bine, iar în cazul în care jetul - un lucru rău - că este filozofia lui Nietzsche este istorie.

Să încercăm să ne gândim încă o dată: un simț al dreptății care pare evidentă și naturală, se aprinde o mânie dreaptă în inima lui, Obi-adjoint slab puternic, nu poate servi ca bază de socială zhiz-nr. Este o împiedică. Nu este o coincidență în justiție religia creștină este realizabilă numai în „Împărăția lui Dumnezeu“, adică. E. în viața de apoi. Numai în cazul în care învelișul corporal pierdut, de a crea o cultură pentru re-zhivaniya furie și pofta, oamenii trăiesc în conformitate cu regulile de bună și de iubire, iertare și pocăință. Rousseau este o comunitate de prieteni sa mutat la

un fel de stare naturală, care este, de asemenea, civilizația radical protivopo-fals.

Astfel, recunoașterea naturii sociale Nietzsche a avanposturi umane, doresc să se stabilească pentru a revizui unele greșite sunt tratate cu formula lui, de exemplu: „Omul - acesta este un animal care poate promite“, „animale care îndrăznesc să promiți că-instruit - nu este acest lucru doar sarcina paradoxal, care și-a stabilit în ceea ce privește natura omului? „144 de obicei, o persoană este definită ca un animal care nu uita râsul ca niște oameni care trebuie sa fie amintit. Dar uita - puterea și sănătatea. Cum se face că acesta este un animal puternic și puternic hrănită opusul ei - animale slabe, care ar trebui să fie amintit, în scopul de a supraviețui. Omul a trebuit să dezvolte gândirea cauzală a fisionabil aleatoare de necesar, prevedea viitorul, el a devenit un mod regulat, calculabil, este necesar ca, ca o promisiune conductive, garanta pentru viitor. Pentru a face conștiința, dar orice acțiune nouă necesită a uita experiența veche. De aceea, necesită etsya reproduce din nou un om preistoric, care nu-și amintește. Astfel, fără a uita fericire imposibilă și speranță. uitare activă, descărcarea de memorie permite desfășurarea activității de zi cu zi. Numai prin activitatea politică posibilă și uitare. Uitați de animalul sa comportat atât de calificare-Schat, devine un animal politic. În orice caz, este o promisiune deschide spațiu politic. Persoana task-ki sunt instruiți include sarcina promițătoare imediat pentru a face o persoană într-o anumită măsură, este necesar monotonă egal între egali, regulată și, prin urmare, calculabile. Acest lucru a fost realizat pe baza cultivarea NLRB-morală. Acesta acționează, în conformitate cu Nietzsche, doar mijloacele, pentru că scopul final este un individ suveran, egal numai în sine, depășirea din nou maniere nravst-vennost. Acest Freedman, îndrăznind promisiune, lord de voință liberă, persoana liberă numește o măsură de UVA-aprovizionare și dispreț pentru alții. El sa concentrat pe conștiință. Dar toate acestea a fost precedată de o istorie brutală de îmblânzire, iar cele forestiere. Și mai rău era amintirea, dresarea mai puternică și mai rigide. „Vzhigat pentru a rămâne în memoria“ -Asta mnemonice teribila istorie. Cum la oroarea de sânge și a pus bazele tuturor „lucrurile bune.“ 145

Deci, există o promisiune în relațiile inter-individuală, ca produs al unei dezvoltări istorice lungi. Îndrăzniți să promită cel care poate, t. E. O puternică, reguli asupra lor și circumstanțele.

Legătura dintre politică și cultură se exprimă în Nietzsche, în stilul estetic al instrumentelor și a obiectivelor de politică XYZ. Nietzsche nu mai este mărginită Chiva-marilor personalități puternice și sugerează cultura de control conștient. În această teorie politică reprezintă practica politică cha-Stu, din moment ce teoretic slăbiciune de calcul se leagă te-neîncredere în instituțiile politice. conexiune cu politica de cultura Nietzsche durează mai mult în „Nașterea tragediei“. Cultura greacă inalt si puternic depinde de persoana de un anumit tip, care a priori este definit ca un animal politic. Istoria noastră nu cunoaște o astfel un puternic instinct de stat, ca un sacrificiu pentru a-toromu greci au adus restul. Nietzsche, de asemenea, vorbește despre relația dintre politică și artă în Renașterii italiene, atunci când dreapta-Tel este aranjat ca artist. Statul însuși este prezentat ca o operă de artă, create în timpul războiului.