Red Panda fotografie fiară

Bestia numit panda roșu - drăguț animale. Nu mă crezi - uita-te la fotografii! Ne-am pregătit pentru tine cele mai interesante lucruri despre panda roșu, să începem cu o descriere si istorie a descoperirii formei ...În sistemul de clasificare regnul animal de acest fel aparține familiei ailuridae, vechi panda roșu. În istoria studiului acestui animal vă pot spune o mulțime de lucruri interesante. Pentru prima dată informații despre panda roșu a fost găsit în manuscrise chineze din secolul al XIII-lea, dar și în Europa existența unei remarcabile animale mici roșii au învățat doar în secolul al XIX-lea.

Prioritate în descoperirea surprinzătoare pentru animale curios europeni, ca o jucărie pufos mare, deținută de generalul britanic Thomas Hardwicke. Educat militare, explorarea colonie britanică în 1821, a adunat material de încredere despre panda roșu, și chiar a oferit un nume aparte. „XXa» (WHA) - animalul așa-numitul chinez, iar porecla este bazată pe imitarea sunetelor produse prin aceasta «XXa».

Red Panda fotografie fiară
Panda Shallow (fulgens Ailurus).

Cu toate acestea, există și alte opțiuni de pronunție, informațiile din China pe general numit „Punya» (poonya) sau „Han-ho» (Hun-ho). Dar povestea surprinzător doamnă capricios, și Laura sa dus la descoperitorul naturalist francez Frederiku Kyuve, care a fost înainte de un general militar, în timp ce el a încredințat pentru a restabili ordinea în colonie. În scrierile oamenii de știință au dat un nume științific întemeiată, așa cum se obișnuiește în biologie, fulgens latină Ailurus, ceea ce înseamnă „strălucitoare pisică“.

Britanicii au încercat să protesteze împotriva unei astfel de truc neașteptat, dar acesta a fost deja făcut, și toate regulile care nu pot fi ignorate. Cu numele latin pentru a fi socotit toate naturalisti, și schimbați-l nu mai era posibilă. O prioritate în descoperirea unei noi specii de animale rămâne pentru oamenii de știință, care a introdus un nou nume latin. Engleză generală a rămas cu propriile lor interese.

Red Panda fotografie fiară
Există două subspecii minore sau panda roșu.

Red Panda fotografie fiară
Red Panda habitat.

Chiar și colegi general Hardwick nu a sprijinit aspirațiile sale creatoare. Ele sunt mai mult ca un alt nume chinezesc - «poonya», care a prins rapid printre naturaliști, a devenit larg răspândită și a devenit un panda. Toți biologi moderni folosesc acest nume în lucrările lor științifice.

Red Panda fotografie fiară
Panda roșu a fost descoperit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

misionar franceză Pierre Armand David în 1869, și propovăduia în China, și în același timp explorarea faunei din această țară au scris despre noua fiară de pradă, care are o structură similară a dinților și care trăiesc în plantațiile de bambus. Din aceste motive cele două animale au devenit cunoscut sub numele de ursi panda. Mai mare animal numit „panda gigant“, iar al doilea tip este mai mică decât mărimea a devenit cunoscut sub numele de „panda mic și roșu.“

Ascultați vocea panda mici

Oamenii de știință au pus la indoiala mult timp despre înrudirea cu alte animale de pradă. Unii ursi panda gândire, alți biologi le-a pus într-un singur grup cu ratonii. Numai testele genetice au dovedit o relație cu ursi. Cea mai apropiată rudă a panda gigant - urs cercănat trăiește în America de Sud. Și legăturile de familie panda roșu rămâne de văzut. Se pare că pe fața ei este un pic ca un panda mare. În timpul săpăturilor arheologice, oamenii de știință au descoperit dovezi că panda roșu este o rudă foarte îndepărtată a namesakes sale mari. strămoșul lor comun a fost o dată pe scară largă de milioane de ani în urmă, pe teritoriul Eurasiei.

Red Panda fotografie fiară
Red Panda - un animal mic.

fosile ramane animale au fost găsite în multe zone ale globului, pornind de la est de China și la vest Angliei. În plus, există dovezi că urșii panda mici trăiau în America de Nord pe teritoriul statelor actuale de Tennessee si Washington. Este posibil ca aceasta a fost o nouă subspecie de panda roșu, care au trăit în Miocen.

Red Panda fotografie fiară
Până de curând, a existat o multime de discutii despre accesorii ursi panda mici la o anumită clasificare.În această discuție a clasificării panda diminuat. Dar există noi întrebări care au frământat mintea naturaliști. Pentru a studia în detaliu comportamentul de ursi panda gigant în habitatul lor natural nu a fost încercat. Ei au fost observate numai în grădinile zoologice, și numai a observat recent un panda roșu. lungimea corpului animal de 51-64 centimetri coadă lungă pufos cu dungi de culoare închisă atinge 28-48 cm Femelele cântăresc 4,2 -. 6 kg, masculi 3,7 - 6,2 kg.

Red Panda fotografie fiară
panda rosu prospera pe copaci.

Fur panda colorate de nuci ton roșcat, fund maro închis sau negru umbră. Botul scurtat și ochiul alb urechi margine ascuțită „pictat“ mască, dând o asemănare superficială cu un raton. Acest model este unic pentru fiecare panda roșu individuale. Acest strat de culoare ajută animalul să fie mascat pe un fond de scoarță de copac acoperite cu licheni și mușchi.

Cu labe scurte si puternice, cu gheare poluvtyazhnymi Panda ușor pentru a muta trunchiuri de copaci în căutare de locuri ascund. Animal duce o viață secret în timpul zilei ascunse într-un gol ghemuit și acoperă coada pufoasa fata. Pe teren se mișcă destul de rău și, în caz de pericol urcă imediat în sus un copac. îngrijirea animalelor pentru blana ei cu atenție după fiecare masă panda roșu lins cu răbdare frumoase spălări lor cu blană și labe cu fața ascuțită cu nasul.

Red Panda fotografie fiară
panda Lesser Stayana.

Red Panda fotografie fiară
panda roșu de Vest.

Panda Shallow Stayana blana acoperita mai inchisa si are o dimensiune mare, într-o nuanță de lână specii fluctuează foarte mult, prin urmare, este posibil să se îndeplinească animalele din culoarea dominate ton galben-maroniu. Clima în zonele de habitat rece destul de panda roșu, astfel încât haina de blană ajută perfect pentru a transfera un astfel de habitat. Iarna și vara, în aceste părți ale lumii diferă în cantitatea de precipitații, dar nu există fluctuații bruște ale temperaturii pe tot parcursul anului. Temperatura medie a aerului menținută în intervalul 10-25 de grade, precipitații este de 3500 mm. umiditate permanentă, ceață și ploaie contribuie la creșterea vegetației luxuriante, care servește ca un adăpost de încredere de ochii indiscreti de călători.

Red Panda fotografie fiară
panda rosu nu le place atenția.

Pădurile în care trăiește panda roșu, aparțin unui tip mixt, acestea sunt dominate de brad, dar, de asemenea, cresc specii de foioase de copaci, subarbust format de Rhododendron și mâncarea preferată de ursi panda - desișurile de bambus. Deși panda face parte din animale de pradă și are un sistem digestiv care este caracteristic pentru animalele din acest grup. 95% din dieta până frunze și muguri de bambus. O astfel de alimente dă un pic din energia necesară pentru viață, astfel încât panda roșu consumă frunze cu mare voracitate, în timpul zilei consumă 1,5 până la 4 kg de frunze și muguri de bambus. animal stomac rău digera furaje grosiere, astfel încât panda alege cele mai tinere și mai suculente părți ale plantelor.

Red Panda fotografie fiară
Panda mai mică în timpul sărbătorilor.

Toate preocupările legate de educația copiilor, ia pe femela, masculii rareori participa la acest proces complex și de lungă durată. Dar, în acest caz, pot exista excepții, atunci când este vorba de familie cu o relație permanentă. Young a apărut în cuib care liniile de sex feminin de frunze si ramuri înainte de debutul travaliului, de obicei este situat într-un copac gol sau în spații înguste între pietre.

ursi panda mici se nasc complet neajutorat, cu ochii închiși. Greutatea lor este de numai 100 de grame, iar coloritul este prea ușoară în comparație cu culoarea de animale adulte, nuanta bej. Panda roșu nu aduce urmași numeroși, de obicei, 1-2 copii în familia ei, iar în cazul în care există mai mult - 3 sau 4, până la stadiul de adult, doar unul supraviețuiește.

Red Panda fotografie fiară
Cuplu panda mici.

Bestii care mananca o varietate de alimente nu este prea greu pentru a alimenta un număr mare de tineri. În acest caz, selecția naturală începe să funcționeze și lasă un tânăr puternic, care poate oferi urmași sănătoși fertil. Crească puțin panda foarte încet, s-au deschis ochii lor numai în ziua optsprezecelea. Femeie linge-le hrănite bine și numai lapte. La vârsta de trei luni, pictura lână capătă o culoare roșie caracteristică, la fel ca și la adulți. Acum, tinerii încep să timid pentru a lăsa un cuib confortabil în căutarea de delicioase muguri de bambus. Familia duce o viață nomadă și se deplasează în jurul zonei până la mijlocul iernii, și, eventual, pentru întregul an.

Panda este expus în mod constant la pericolul de distrugere din cauza blana sale frumoase, în timp ce de vânătoare pentru un animal este interzis peste tot, braconierii continua pentru a trage animalul în India și sud-vestul Chinei. măsuri de conservare au fost adoptate specii în grădini zoologice, acum este acasa, la 350 de panda roșii în captivitate sunt de reproducție în cele 85 de parcuri din lume. Pe parcursul ultimelor două decenii, le-au dat urmași, care a dublat numarul de ursi panda care trăiesc în captivitate.

În ciuda adoptării de conservare măsoară numărul de specii pe cale de dispariție, inmulteste panda foarte lent. Pentru a face acest lucru, există motive naturale: numărul de pui la puii este mic, iar acestea apar doar o dată pe an, ajung la maturitatea sexuala la varsta de numai optsprezece luni, mâncând numai anumite tipuri de plante. În mediul natural panda ucis un număr de motive legate de modificarea condițiilor de mediu. Prin urmare, panda roșu este un fel, sunt la risc.

Red Panda fotografie fiară
panda rosu mânca atât plante și animale alimente.

Dar există speranța că animalul nu va dispărea de pe fața pământului, la fel ca multe alte animale. omenirea este în măsură să corecteze greșelile sale în relațiile cu frații noștri mai mici. Și generațiile viitoare se vor bucura, de asemenea, toate animalele drăguț. Panda roșu este un brand al companiei «Mozilla». Atunci când tradus din hunho Chineză - «vulpe de foc“ - sunete - engleza ca Firefox.

Prin modul în care încă o mulțime de informații utile despre panda roșu poate fi găsit pe site-ul sub sweetpanda.ru panda mici.

Acest nume a fost browser-ul comun - «Mozilla Firefox». Poate că bine-cunoscut marca va ajuta animalul, și numărul de animale rare, va reveni treptat.