Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington

Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington
Washingtonia (Washingtonia) - o plantă din familia Palm. pe scară largă în sudul Statelor Unite și vestul Mexicului.

Acest tip de copaci numite după America de primul președinte George Washington. În condiții naturale, palma ajunge la o mare înălțime - de până la 25-30 m, formând un model de dur pe partea de sus a coroanei magnific baril.Frunzele sunt mari. ventilator, cu segmente dezmembrate. flori bisexuale plantei colectate în cobs împachetate în bractee, care se va închide în cele din urmă (diametrul exterior de frunze atinge 3 m, lungime petiol - 3 m, dimensiune peduncul - 3 m).

Washingtonia palmier dă fructe: cărnoase, sferice, situată pe axa inflorescență. Din păcate, de interior infloreste arbori de mediu rar, și pentru prima dată, nu mai devreme de 12 an de viață.

Pentru amenajare a teritoriului spațiile folosite în primul rând plante tinere, deoarece vechi palmierii cresc prea mari și au tendința de a de-a lungul anilor, să-și piardă efectul lor decorativ.

tipuri de la Washington

Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington
nitenosnaya Washingtonia (ingtonia filifera) - palmier ventilator cu frunze mari și cele mai fine fire delicate, Twining-le. Trunchiul este acoperit cu fibre rigide și resturile de frunze vechi. În cazul în care dinții îndepărtați specifice rămân pe suprafață.

Frunze nitenosnoy Washington ajunge la un imens, ușor alungit, cu pețiolele lungi. Florile sunt de culoare roz sau crem, mare.

Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington
Washingtonia puternic sau puternic (ingtonia Robusta) - palmier grațios și subțire, frunziș înalt, luxuriantă și un butoi subțire. După îndepărtarea vechi lasă trunchiul acoperit cu modele frumoase incrucisate. pețiolele lungi de plante adulte devin roșu-brun, iar marginile sunt acoperite cu spini galben deschis. Înflorește muguri mari roz.

Condițiile necesare de detenție

WASHINGTON - Planta este foarte ușoară. Mai ales o mulțime de lumina soarelui are nevoie în primii ani de viață. Plasarea unui copac de palmier în casă chiar lângă fereastră (Best Western sau de Est), încearcă periodic să-l transforme la lumină de către diferite părți - este necesară pentru dezvoltarea uniformă.

În cazul în care iluminarea din cameră nu este suficient, utilizați luminile fluorescente, dar nu mai aproape de 30-50 cm de planta. La domiciliu DC ar trebui să fie iluminate timp de cel puțin 16 ore pe zi (în timpul iernii, de asemenea).temperatură

Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington
În primăvara și vara, în timpul creșterii intensive, Washington temperatură complet satisfăcută de la +20 până la + 25 ° C La niveluri mai mari de până la + 30 ° C încerca să se asigure că aerul proaspăt copac.

Temperatura minimă admisibilă de iarnă - până la + 5 ° C (pentru Robusta) și până la + 8 ° C (pentru palme nitenosnoy).

Dacă instalația iernează în camera încălzită convențională cu aer uscat, se poate arunca frunzele - trebuie să asigure umiditatea normală în cameră.

Îngrijire Vashngtoniey la domiciliu este de a utiliza udare moderată -, astfel încât solul dintre udare a avut timp să se usuce complet. În cazul în care vârful frunzelor rândul său, galben sau înnegrește - aceasta dovedește excesul de umiditate.

Dar umiditate suficient ca copac mare este vitală. evantaiul imens frunze cum ar fi „de înot“ de pulverizare fină.

Ei prospera lângă fântânile de origine, în compozițiile de palmieri și fântâni - o tendință la modă în design interior modern.

In absenta fantana poate fi plasat în oala de palmier c tava speciala cu pietriș umed sau pietricele.

În acest scop, orice cumpăra îngrășământ pentru flori și 0,5 luați doza recomandată pe ambalaj.

În plus, planta necesita lunar un micronutrienti fertilizante, ca deficienta lor afecteaza imediat starea lui de sănătate.

  • azot - Washington frunze devine palid, creșterea se oprește;
  • potasiu - pe frunze apar pete mai vechi de portocaliu sau galben translucid, atunci există necroză a vârfurilor frunzelor și stingerea acestora;
  • magneziu - aspect de frunze late galben pal în jurul marginii benzii;
  • mangan - cloroza frunzelor tinere, această stare este cauzată în principal element de insolubilitate la pH ridicat sau de palmier conținut de sol la o temperatură scăzută în timpul iernii.
la cuprins ↑

Transplantare și reproducerea

Recomandări pentru îngrijirea unui palmier, în casa de la Washington
Washingtonia reproduce numai prin semințe. le scufunda peste noapte în apă la temperatura camerei și apoi a aterizat în substratul preparat din gazon, sol frunze, humus și nisip.

Într-o lună veți avea răsaduri puternice la 10-15 cm în înălțime, că, odată cu apariția primelor frunze trebuie sa fie transplantate in ghivece individuale.

Germinarea semințelor depinde de prospețimea lor. Dacă este semințele proaspete - germeni fac drumul lor într-o săptămână, dacă vechiul - nu mai devreme de cinci săptămâni.

Pentru a creste un copac mare din semințe nu este la fel de dificil cum ar putea părea la prima vedere. Washingtonia crește rapid, și în termen de 1,5 ani va avea în apartamentul său un copac mare, puternic, cu ramuri de raspandire.

În timp ce o plantă tânără în curs de dezvoltare rapid, este necesară schimbarea anuală (în decurs de 3 ani), și apoi - numai în cazul în care rădăcinile au ocupat tot spațiul din oală, sau este timpul pentru a schimba solul. Pot Washington are nevoie de adâncime, dar nu prea lat, cu un strat gros de drenaj.

vise rozmarin parfumați cresc orice grădinar. Ia act de sfaturi și rezultatul nu va fi lentă în vine.

potențiale probleme

Lipsa de umiditate sau în exces va duce întotdeauna la pierderea de foi decorative - acestea pot creste maro sau innegri.

Uneori, la Washington, la mealybugs atac acasă. Semne ale acestui fenomen - îngălbenirea pe plăci de frunze și apariția de pete, similar cu rugina.

Plante. acarieni afectate. caracterizată prin apariția primelor, specks apoi întunecarea galbene pe frunze. Mai târziu, pe aceste site-uri au format rana, și pete împrăștiate coaguleze în fâșii mari.

Frumusetea Washington, ventilator de palmier, care este perfect pentru persoanele active, care nu tind să-și petreacă o mulțime de timp având grijă de plante, dar încă mai doresc să aibă frumusețea casei.

Expertii nu recomanda să se teamă de a plasa un copac puternic într-o cameră rece, în birouri mari și locuri publice - totul poate fi un decor minunat și un decor rafinat.