RDX - studopediya

Gesogen (numele corect - trimetilentrinitroamin) substanța de sablare care aparține grupului de explozivi de mare putere. Densitate 1,8 g / cc. punct de topire 202 de grade, 215-230 grade flashpoint, sensibil la șoc de 10 kg. 25cm mărfuri. energie explozivă transformare 1290 kcal / kg, viteza de detonare de 8380 m / sec. explozivitate 24mm. Puternic exploziv 490 ccstarea de agregare medie - substanță albă cristalină fină este inodor și fără gust. Substanțele insolubile de apă, nehigroscopică, non-agresiv. Deoarece metale în reacția chimică nu intră. PRESĂ rău. Din impact, explodează lumbago glonț. Lumini de bună voie și lumini albe strălucitoare batjocură flacără. combustie are la detonare (explozie)

În forma sa pură numai utilizată pentru umplerea probe individuale de sablare capace. Pentru lucrările de demolare în forma sa cea mai pură nu este utilizat. Folosit pentru producția industrială de amestecuri explozive (PVV-4 (cusătură), EVV, TGA, MS, HS-50). De obicei, aceste amestecuri sunt utilizate pentru echiparea unor tipuri de muniție.

De exemplu, MS pentru mine marine, TG-50 pentru taxele modelate. În acest scop, RDX pur amestecat cu flegmatizant, (de obicei, un amestec de parafină și cerizină), colorate cu sudan portocalie și comprimat la o densitate de 1,66 g / cc. Amestecul TGA și MS hexogen adăugat alluminum pulbere. Toate aceste lucrări sunt realizate într-un mediu industrial, folosind echipamente speciale.

Stocurile RDX este disponibil nicăieri. Amoniu Selitrennoe același exploziv este relativ ușor de produs, chiar și la o bază industrială slabă și cu minimum de cunoștințe chimice. Cu toate acestea, exploziv lor de mare este mai mare decât cea a TNT și utilizarea lor este mai potrivit pentru astfel de diversiuni.

Exploziv, sablare capacitate normală.

Este cunoscut sub numele de:

1. Sensibilitate: Nu este sensibil la șoc, împușcat de un glonț, foc, scântei, frecare și rezistență chimică. pulbere presat și TNT bine sensibile la detonare și în siguranță, explodeaza detonatoare standard siguranțe. fulg fuzionată și trinitrotoluen are o sensibilitate redusă la detonare a detonatorului, și necesită un intermediar sub forma unei cantități de presat TNT.

2. Transformarea explozivă a energiei - 1010 kcal / kg.

3. Viteza Detonarea: 6900 m / s.

5. puternic exploziv 285 cc ..

rezistență 6. chimică: nu reacționează cu materialele solide (metal, lemn, materiale plastice, beton, cărămidă și altele similare), insolubil în apă, nehigroscopică, nu modifică proprietățile explozive după încălzire prelungită, umectat cu apă și schimbare stare de agregare (în formă topită). Sub expunerea prelungită la soare și se închide la culoare oarecum crește sensibilitatea (teoretic). Atunci când sunt expuse la un dialog deschis lumini de flacără și lumini galbene, cu flacără de fum puternic. Combustia într-un spațiu închis, se poate dezvolta cantități mari de detonare (în teorie, în practică nu este găsit).7. Durata și condițiile de condițiile de lucru: Durata nu este limitată la (în mod fiabil declanșat TNT, realizat la începutul anilor treizeci de ani). pe termen lung (60-70 ani) stau în muniție de apă, terenuri, clădiri nu schimbă proprietățile explozivului.

8. Starea fizică normală: Solid. Este utilizat în pulbere, solide și cheshuirovanom

9. Densitate: 1,66 g / cc.

În condiții obișnuite TNT este un solid. Se topește la o temperatură de 81 de grade, la o temperatură de 310 de grade se aprind.

TNT este produsul amestecului expunerii de acid azotic și sulfuric în toluen. Rezultatul este un fulg TNT (fulgi mici individuale). De fulg de prelucrare TNT pot fi obținute sub formă de pudră, presate TNT, TNT căldură topită.

TNT a găsit cea mai largă aplicare datorită simplității și ușurinței de prelucrare sale (foarte ușor de a produce taxe de orice greutate, umple orice cavitate, tăiere, găurire, etc.), o rezistență chimică ridicată și inerției, imunitate la influențe externe. Deci, este foarte fiabil și sigur de utilizat. În același timp, ea are un nivel ridicat caracteristici explozive.

TNT este folosit atât în ​​formă pură sau în amestec cu alți explozivi (RDX, tetrilom, Tan, amoniu Selitrennoe BB și colab.), TNT nu le intră în reacție chimică. Într-un amestec de hexogen, tetrilom, Tan TNT scade sensibilitatea acesteia din urmă, și în amestecuri cu amoniacală Selitrennoe exploziv TNT crește proprietățile explozive, crește rezistența chimică și reduc higroscopicitatea.

TNT în România BB este echipamentul major pentru proiectile, rachete, mortiere, bombe, mine terestre și bombe. TNT este folosit ca un primar operațiuni de sablare explozive în sol, demolarea metal, beton, cărămidă și alte structuri.

În România, pentru sablare TNT livrate:

1. În formă de fulgi în pungi de hârtie din hârtie kraft cântărind 50 kg.

2. Sub formă comprimată în cutii de lemn

TNT blocuri sunt disponibile în trei dimensiuni:

- Mare - dimensiune 10h5h5 cm și o greutate de mufa 400g.Zapalnoe pe partea de ..

- Shallow - dimensiune 10h5h2.5 cm și 200g de cântărire .. fantă de aprindere de pe fața frontală

- Forarea diametrul de 3 cm. Lungime 7cm. și cântărire 75g. fantă de aprindere în fund.

Toate dame înfășurat cerată roșu de hârtie, de culoare galben, gri sau gri-verde. Pe partea există o inscripție „blocuri de TNT ... r.“

Așezați fanta de aprindere este indicat printr-un cerc negru pe hârtie. soclu Igniter sub standardul capac dimensiune detonator № 8. soclu aprinzător pot fi netede sau să aibă la partea de sus a 1M10h1N firului sub siguranțe standard, MD-5. În unele cazuri, pentru a crește rezistența firului ea obkladyvaetsya folia. Prezența firului pe latura de dame inscripție.

Dame plasate în sertare din lemn în următoarele configurații:

1. Drilling 250 dame. Caseta 26 kg greutate. Greutate neta - 18,75 kg.

2. 124 verificatoare 1 bloc mic de foraj. Greutate Caseta 32 kg.Netto - 24,875 kg.

3. 62 mari + 1 dame de foraj. Checker Greutate Caseta 32 kg kg.Netto -24675.

4. Cele 30 de bucăți mari de 65 de bucăți mici. Caseta de greutate 32 kg. Net -25 kg.

De la stick-uri mari și mici TNT sunt încărcături explozive cu greutatea dorită. Sertar cu blocuri TNT poate fi, de asemenea, utilizate ca încărcături explozive cu o greutate de 25 kg. În acest scop, capacul superior are o gaură în centru pentru o siguranță, placa ușor detașabile închis. Verificator la această gaură prevăzută, astfel încât slotul său de aprindere a avut doar sub orificiul din capacul cazului. Cutii vopsite verde, sunt echipate cu lemn sau frânghie mânere pentru transport. Pe căsuțele corespunzătoare marcajul este aplicat.

Diametrul verificatoarele de foraj corespunzătoare diametrului burghiului standard pentru roci de foraj. Aceste bombe sunt folosite pentru completarea taxei de foraj în rocă eșec.