Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

CUM SĂ ELIMINAȚI răsărituri și apusuri de soare

La răsăritul și apusul soarelui. lumina soarelui, la un unghi mic față de orizont, ceea ce face drumul prin grosimea atmosferei Iluminează enorme pământului peisajul din jur. Aerul în acest caz este un filtru care vă permite să aruncăm o privire la steaua noastra fara ochelari de soare. Numărul și forma norului pe cer, iar temperatura aerului determinată de culoare și de divertisment răsăritul sau apusul soarelui.Specificitatea de fotografiere în zonele ecuatoriale

Mai aproape fotograful este la ecuator, cu atât mai puțin timp subliniază natura apusuri de soare de fotografiere și răsărituri. În fiecare zi, indiferent de perioada din an soarele răsare și se rostogoli aproape sub 900 la orizont. În fiecare dimineață, strălucind nostru ca o rachetă șutează în sus, încercând să ajungă rapid zenit și în fiecare seară cade aproape vertical deasupra orizontului. Indiferent de sezon în ziua și noaptea este eliberată aproximativ 12 ore pe o bucată spectaculos de 10-15 minute de la răsărit sau apus.

Selecție Lens - unghi larg sau teleobiectiv?

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

Sri Lanka. Sunrise. Fotografia a fost făcută în era pre-digitală. Negativ de film obiectiv de 20 mm Agfa Optima100 ISO. f16,0 S 1/4 secunde. Filtrul ND colorată acoperă cerul și lac. Locația de fotografiere a fost găsit în perioada de pre-zori. Catamarane, sculptate dintr-un singur trunchi de copac, umplute cu prim-plan absolut frumos.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

În aceeași dimineață. Același loc. Puțin mai târziu, în timp. Un alt aparat de fotografiat al glisierei Fuji ISO 100 și 500mm lentile. f8,0 S 1/250 sec. Creștere de mai sus raza de soare a evidenția ceață dimineața. Este, practic, un raport. Nimic nu sa schimbat, cu excepția expunerii și lentile. Cine nu a făcut, că a fost târziu!

Prezența unui front-end ajută la consolidarea percepției răsărit fotografiere sau apus de soare.

Orice obiecte cu o silueta grafică de calitate în prim-plan completa imaginea. Suprafața apei sub formă de oceane, mări, râuri, iazuri și bazine, îmbunătățește percepția apus sau răsărit de soare. Odată ajuns pe Socotra - o insula din Oceanul Indian, am fost atât de pasionat de fotografie, am ratat premergătoare asfințit. Încercarea de a salva situația, am căutat ajutorul unui conductor care cunoștea zona din jurul nostru. Având în vedere că am fost pe o insulă în cazul în care pădurile sunt endemice, în timp ce cerul era senin, cererea suna ca. „Avem nevoie de un copac de sânge singuratic Dragon. Pentru a crește, în partea de sus a dealului. Distanța trebuie să fie siluete de dealuri, dar fără vegetație. La toate acestea a fost proiectat la soare ne-a părăsit. „Iată ce a fost găsit, însă a treia încercare.


In toate fotografiile de mai sus au fost considerate o situație în care fotograful atunci când fotografiați un apus de soare sau de răsărit de soare, se bazează în întregime pe șansă.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

400 ISO. 560mm. f8,0 S 1/320 sec. Obiectiv 70-400 / 4,0-5,6 + 1,4x teleconvertor. Atunci când o astfel smke teleobiectiv trepied necesar. Dacă realizați fotografii cu ea, pentru a obține o imagine clară, viteza obturatorului în sutimi de secundă. x trebuie să fie egală cu distanța focală a obiectivului la telefoto 2 salvează în absența unghi larg împușcat de nori și cer mic disc solar, nu are sens.

Planificarea locațiilor de filmare

Prezentate mai jos fotografii realizate în timpul unui tur foto din Myanmar (fosta Birmania). Scopul sedinta foto - tec pod, situat în orașul Amarapura. Construit în 1782, când a fost Amarapura capitala regala din Birmania.
Am venit la pod în după-amiaza. Timp de câteva ore pentru a identifica țara lumii. Am calculat că unghiul cel mai mare succes, cu proiecția apus de soare pot fi îndepărtate doar cu apă. El a subliniat o șansă de seara a doua zi. Ghid ajutat să ia barca cu experiență barcagiu capabile de a furniza mai mult sau mai puțin stabilă mea poziție în raport cu punctul de sondaj.

Fotografiere răsărituri și apusuri de soare din poziții instabile.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

Un alt exemplu de filmare apus de soare dintr-o poziție instabilă. Sesiunea foto a avut loc în Turcia în timpul unui zbor pe parapantă. În prezent imaginea de mai jos. În timpul apus de soare nori prezente pe cer, astfel încât sedinta foto ar putea folosi un lentile cu unghi larg.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

1600 ISO. F11mm. f8,0 S 1/2500 sec. Lens 18-200 / 3.5-6.3. Spre deosebire de cazul precedent, mișcarea mea în aer mai activ decât atunci când fotografierea cu apa. Creșterea ISO sau scumpe lentile de mare diafragma sunt toți factorii care fac posibilă obținerea unei imagini clare a apus de soare atunci când fotografiați în mișcare.

Fotografiere răsărituri și apusuri de soare de la prizele superioare.

Dacă ajunge la punctul de sus de fotografiere, pe cer sunt nori, iar înainte de a deschide întinderi nemărginite ale peisajului din jur, ar trebui să se gândească serios la aparatul foto este rotit. lentile Shiroklugolny în acest caz, vă va ajuta să eliminați panorama unui număr minim de lovituri.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

100 ISO. F11mm. f11,0 S 1/60 sec. Lens 10-18 / 4.0. cap nodală pe un trepied, va scoate tava din poziția verticală, menținând în același timp o panning strict orizontală aparat de fotografiat cumparand.

Arhitectura este prezentă în cadru. Punctul superior pentru a evita o situație în care copacii din prim plan se suprapun, însăși structura.

Răsărituri și apusuri de soare, fotografiere

500 ISO. F500mm. f16,0 S 1/60 sec. Lens 50-500 / 4,0-6,3. Cu cât mai mare diafragma asigură claritatea tuturor planurilor. teleobiectiv puternic permis pentru a obține în imagine, discul de soare cât mai mare posibil.

Concluzie.

Oriunde ai fost fotografiați un răsărit sau apus de soare, urmați următoarele reguli. mai întâi închide un ochi și uita-te la peisajul din jurul tău. Dacă după aceea sunteți gata să continue să se pregătească pentru fotografiere, determina pentru tine care parte a peisajului pe care doriți să perpetueze. Acest lucru va ajuta să selectați rapid obiectivul dorit pentru a trage.
ai succes poze!

Fotografii de răsărit și apus de soare pe site-ul meu!