Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Ramele - o destul de mari nevertebrate, având o dimensiune de până la 3 metri lungime. Viermii verzi care trăiesc în România aparțin ordinului haplotaxida (reprezentanți ai ordinului live pe întreg teritoriul Pământului, cu excepția Antarcticii) și familia Lumbricidae, care include aproximativ 200 de specii. În România locuiește aproximativ 97 de membri ai acestei familii. Valoarea râme la biosfera pământului este foarte dificil de a supraestima. Ele se hrănesc cu animale moarte și țesuturi de plante produse reziduale, atunci este totul amestecat și digerat cu masa rezultată cu sol. Această caracteristică a învățat să folosească poporul său, în scopul de a obține îngrășământ cel mai valoros - vermicompost și vermicompost.Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
Ei primesc doar numele lor, pentru că atunci când plouă, ei se târască afară din găurile lor și sunt pe suprafața solului. Acest lucru se întâmplă deoarece apa de ploaie se umple gaura și devine nimic mai mult decât respira și pentru a salva el însuși selectat afară.

Vermicompost - o structură hidrofilă, care au capacitatea de a acumula umiditate. Aceasta este, în cazul în care solul nu este suficient de apă - humus eliberează umiditatea, iar atunci când în exces, se acumulează. Acest lucru se explică prin fenomenul de separare a viermilor humus pot studia structura lor. Faptul că un intestin vierme, după dizolvarea compușilor organici formați prin acizi humici, iar la rândul lor, intră în contact cu diferiți compuși minerali.

Ramele sunt foarte importante în formarea de sol fertil, fapt observat chiar Charles Darwin. Ei sparge prin gaura în prezent adâncimea de 60-80 de centimetri, slăbiți astfel solul.

Până în prezent, viermii sunt oameni foarte utilizate pe scară largă pentru propriile lor scopuri. În primul rând pentru a primi vermicompost. Activ folosind viermi la păsări și hrana animalelor. Doar viermi sunt utilizate pe scară largă în foarte pescarii amatori ca o momeală bună.

Structura râmă

Structura râmă este destul de simplu. Lungimea exemplarelor, care sunt comune în România variază de la 2 la 30 de centimetri. Întregul corp este împărțit în segmente, acestea pot fi de la 80 la 300. Se mișcă râmă cu peri foarte mici, care sunt dispuse pe fiecare segment de corp, cu excepția primului. Pămătuful într-un singur segment poate fi la 8 la 20.

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
Imagine: Structura unei râme

Pe imaginea atașată puteți vedea structura vizuală a viermelui. Puteți defini partea din față a viermelui, care este gura, partea din spate, în cazul în anus. Se poate observa și segmente.

Ramele sunt caracterizate printr-un sistem circulator închis, care este destul de bine dezvoltat. Acesta include o arteră și unul din Viena. Worm respiră printr-un celulele pielii foarte sensibile. Pe piele oferă o mazga protectoare, o cantitate mare de enzime antiseptice incluse în compoziția sa. Creierul nu este rău. Se compune din doar două ganglioni. Vierme este foarte comună pentru a arăta posibilitatea de regenerare. De exemplu, în cazul în care taie coada, apoi, după un timp ce otrastot din nou.

Ramele sunt hermafrodite, fiecare are ambele organe sexuale masculine și feminine. Reproducerea are loc prin împerechere a două persoane. organ sexual in viermi - o curea, pe dimensiunea durează câteva segmente anterioare. Sexuală bine-bandă este alocată corpului viermelui, se pare ca îngroșare. În acest organism este maturizarea cocon din care trapa în 2-3 săptămâni, viermi mici.

Tipuri de râme

Ramele care trăiesc în țara noastră pot fi împărțite în două tipuri, care diferă în proprietăți biologice. Primul tip poate include acei viermi care se hrănesc pe suprafața solului (așternut), iar al doilea cei care trăiesc și hrana pentru animale în straturile de sol (vizuini). Prima specie trăiește în permanență pe suprafața solului, reprezentanții săi nu coboară în straturile de sol care se afla sub 10-20 de centimetri.

Reprezentanții viermi, care aparțin celui de al doilea tip de desfășurarea activităților sale doar la o adâncime de 1 m sau mai mult. Dacă este necesar, ele ies în afară de pe pământ doar partea din față a corpului.

Al doilea tip, la rândul lor, pot fi împărțite în săpat și vizuini viermi. Vizuini trăiesc în straturile profunde de sol, dar nu au vizuini permanente. Un viermi trăiesc în mod constant, în care sapa aceeași vizuină.

Ramele de gunoi și se găsesc specii care sapa exclusiv în soluri umede, de exemplu în zonele de lângă corpurile de apă. viermi vizuini pot trăi în soluri uscate.

Viermele trăiește în subteran

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Viermii sunt nocturne. În acest moment al zilei, puteți viziona cel mai activ activitățile lor. Noaptea, ei mănâncă de cele mai multe produse alimentare. Mulți crawl în afara de a consuma alimente, dar rareori sunt selectate dintre găuri complet - cozi rămâne întotdeauna în subteran. In ziua de viermi conectați vizuini lor cu diverse obiecte, cum ar fi frunze de copac. Particulele mici de alimente ce pot pentru a trage în vizuina lui.

Pentru referință. viermi Trunk foarte mult întins, datorită numeroaselor segmente. În plus, viermii sunt peri foarte tenace. În legătură cu această forță pentru ao scoate din nurca este o întreprindere destul de grea.

râme nutriţie

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Râme diferă omnivor. Ei au un aliment foarte tipic. În primul rând ei ingera o cantitate mare de sol, iar apoi să învețe numai de la ea substanțe organice utile.Viermii au capacitatea, chiar și în cantități mici, pentru a digera hrana pentru animale, cum ar fi carnea.

consumul de alimente se întâmplă în vizuini. În primul rând, viermele se simte în afara tidbit și îl trage în propria lui groapă, acolo are loc o masă. În scopul de a apuca facilitatea de putere, viermele acordă în sine foarte mult pentru el, și apoi cu toată puterea sa tras înapoi.

Mai mult decât atât, viermi face o aprovizionare cu alimente. Ei au pliat foarte atent în adăposturi. Viermii pot, de asemenea, sapa fie în mod special o altă gaură doar pentru a pune mâncare. Aceasta gaura ei bloca cu un sol umed și deschis numai atunci când este necesar.

râme Nutriție în următoarea ordine. primer Mai întâi înghițit, apoi viermele se produce în interiorul digestia materiei organice. După aceasta, viermele se târăște afară și scoate în evidență fecale. Mai mult decât atât, produsele reziduale se pliaza într-un anumit loc. Astfel, înainte de a intra într-o gaură formată dintr-un fel de excremente de vierme gramada.

viermi de viață

râmă Viața are o istorie foarte lungă. Ei au jucat un rol imens în formarea solului. Este datorită lor că vom vedea un astfel de teren, ceea ce este astazi.

Viermii sunt angajate în mod constant în lucrările de săpare, rezultând într-un strat al pământului este mereu în mișcare. Viermii există un apetit foarte mare. Doar pentru o zi el poate mânca cantitatea de alimente, care este comparabil cu ea, în greutate, adică 3-5 grame.

Ca rezultat al activităților sale viermi a promova cea mai bună creștere a plantelor. Chiar nu vom lua în considerare gunoiul de grajd pe care le produc. Worms slăbiți solul și contribuie la o mai bună penetrare în ea de oxigen și apă. Conform vizuini de viermi este mult mai bine să crească rădăcini.

Ca urmare, relaxarea permanentă a solului, obiecte de mari dimensiuni chiuveta treptat în sol. Particulele străine mici, treptat, Fray stomacuri viermi și transformat în nisip.

Din păcate, numărul de râme din țara noastră este în scădere. Contribuie la acest lucru nu este o utilizare rațională a substanțelor chimice pentru „îngrășământ“ a solului. Până în prezent, Cartea Roșie a făcut România pentru 11 specii de râme. Și de ce folosesc substanțe chimice pentru a fertiliza solul, atunci când există o astfel de minune a naturii ca vermicompost?!

Rolul râme în natură

Rolul râme în natură este foarte mare și este puțin probabil să fie supraestimat decât atât. Un rol imens în descompunerea substanțelor organice aparțin viermi. Ramele îmbogăți solul

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
îngrășământ valoros - humus. Ele pot servi ca un indicator: în cazul în care solul foarte mult, astfel încât terenul este fertil.

O înțelegere completă a rolului de râme ajuns la omul recent. Până la acest punct recurs în principal la utilizarea îngrășămintelor chimice, care distrug solul și toate lucrurile vii în ea. și mulți fermieri moderni sunt, din păcate, într-o astfel de iluzie. Vermicompost și vermicompost - o adevărată baghetă magică pentru sol. Acesta conține cantități foarte mari de potasiu, fosfor și azot - compuși, care sunt necesare în primul rând pentru creșterea plantelor.

Suntem un pic mai departe de subiect. În faunei sălbatice viermi păstrate locuri în care cantități mari de deșeuri organice. Bun exemplu poate conduce lemnul. Când frunzele toamna toamna, va trebui să facă ceva cu. Apoi vin în ajutorul bacteriilor din sol și râme curs. Imediat după căderea frunzelor de muncă ia bacteriile din sol și pentru a pune compost la etapa. Atunci lucrarea va avea viermi la compost și recicla etapele de vermicompost și cel mai valoros îngrășământul în sol se va face. Practic ceea ce se întâmplă formarea solului.

Beneficiile râme

În zilele Uniunii Sovietice pe întinderi români au început în mod activ să folosească îngrășăminte chimice, care va distruge în cele din urmă întregi straturi ale solului. Astăzi, tocmai am ajuns la punctul în care solul începe să se deterioreze rapid. solul cernoziom nu mai dau astfel de rezultate bune ca înainte. fermierii fără scrupule, care cred că numai de venitul lor este utilizat pe propriile parcele de teren periculoase pentru a fertiliza solul, acesta ruinarea prin aceasta. Dar, de recuperare a solului durează o perioadă foarte lungă de timp de aproximativ 1 cm în 100 de ani.

Beneficiile râme este recuperarea rapidă a terenurilor de la arsuri chimice și alte efecte adverse. Râme restabilirea structurii solului se datorează introducerii și propagării vermicompost. Chiar dacă terenul nu este nevoie de restaurare, ceea ce face vermicompost în ea, oricum ar beneficia. Humus imposibil de a contamina pământul negru sau arde, spre deosebire de orice alt îngrășământ. Și este legat de faptul că vermicompost are o structură foarte asemănătoare cu pământ negru. Ai putea spune chiar că humus - un pământ negru concentrat.

mare beneficiu cu ajutorul viermi, puteți aduce grădină, grădină sau teren de grădină mică. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să învețe cum să rasa viermi, și să-l foarte simplu. Este suficient să sape o groapă în grădină și se adaugă la toate deșeurile organice. De-a lungul timpului, vor exista viermi ei înșiși. Există o altă opțiune - să cumpere viermi. De asemenea, puteți rasa viermi în cutii separate. În ceea ce mănâncă vermicompost obținut deșeuri organice pentru a colecta și împrăștie peste site-ul.

Viermii îmbunătăți în mod semnificativ structura solului, pentru a îmbunătăți schimbul de acesta voduho și schimbul de apă. În grădină sau grădină este necesar să se creeze toate condițiile pentru dezvoltarea de viermi. Cel mai eficient este de a construi o cutie specială, care, în vara poate fi pliat toate buruienile și a altor deșeuri organice. În anul următor, atunci când un număr mare de viermi pot obține deja din această casetă de îngrășământ terminat, care pot fi folosite în diferite moduri (a se vedea fotografia de mai jos). Unii recomanda pentru a arunca doar pe site-ul, în timp ce altele sunt îngropate, iar a treia la toate preparate pe baza de îngrășământ lichid sale. În general, metodele de aplicare, există multe.

Ramele - Vermicultura

Cultivarea de râme pentru a produce vermicompost angajat într-un număr suficient de mare de fermieri și oameni obișnuiți care au terenuri gradina ta. Această tendință nu se poate bucura. Vermicultura poate înlocui îngrășăminte chimice nocive în viitorul apropiat.

De râme poate fi văzută ca o idee buna pentru o afacere. La un cost minim, puteți obține îngrășământul cel mai valoros și vinde pentru bani buni. Este deosebit de avantajos să se urmărească cazul, care are un număr de păsări de curte și animale de fermă și nu știe ce să facă cu produsele lor de deșeuri. animalele de fermă Gunoiul - un aliment perfect pentru viermi, care este convertit în vermicompost.

În această secțiune, nu putem spune despre tipul de viermi, care este cea mai productivă - California. viermi californiene au fost crescuți în 1959 în Statele Unite. Aceste râme sunt cele mai frecvent utilizate în acest domeniu, din cauza productivității sale uriașe. vierme californian are aceeași valoare ca și normală, dar viteza de propagare este mai mare de 100 de ori, iar viata este mai lung de 4 ori. Cu toate acestea, ei vor trebui să ofere anumite condiții de detenție.

Înainte de a rula viermele în substrat, este necesar să se pregătească. Este necesar ca el sa transformat în compost. Cel mai bine este să utilizați butoaie metalice obișnuite cu o capacitate de 200 de litri.

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
Barrel de compostare

La domiciliu, creșterea de viermi poate fi în containere diferite. Acesta este cel mai potrivit pentru acest scop, cutie de lemn, cu găuri mici pentru a se scurge excesul de apa de pe fund, nu este prevăzută de substrat și de a începe viermi. În timpul verii o cutie de deșeuri organice pot fi transformate în vermicompost. Vezi poze:

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
Acest compost este pus, iar partea de sus poate fi pus să nu deșeuri organice compostat

Puteți utiliza cutii de diferite construcții, cum ar fi din plastic, care este transportat fructe și legume:

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
Dezavantajul cutiei de plastic este prea mare, o gaură în partea de jos, prin care viermele poate scapa de ea.

Ramele foto

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine

Râme - tipuri, structura și rolul lor în natură și Vermicultura, ferma de origine
fotografie râmă

Pentru a mări, pur și simplu faceți clic pe ea.