Raguseala, cauze si tratament

Probabil fiecare dintre noi cel puțin o dată în viața lor a cunoscut o afecțiune numită răgușeală - când vocea își pierde sunetul său ca urmare a unor încălcări ale mișcării de vibrație a falduri vocale. În unele cazuri, vocea poate fi pierdută la toate - este numit Athos.Răgușeală, împreună cu o tuse si nas infundat este un simptom al multor răceli comune. Uneori ne pierdem vocea noastră și șoptesc în loc să vorbească cu voce tare din cauza supraîncărcării corzilor vocale. Dar aceasta nu este singura, cu toate că cele mai frecvente cauze de răgușeală.

De ce se răgușeală?

Motivele acestui fenomen sunt multe. Toate acestea sunt împărțite în două grupe - organice sau funcționale. patologie Raguseala este o consecință a corzilor vocale. De asemenea, prezența răgușeală este adesea un indicator al unor boli ale laringelui.

Raguseala din cauza inflamației laringian

De multe ori laringite - inflamație a laringelui este numele - provoacă virusul a intrat în organism, și-a găsit acasă în laringe, unde a fost de la gât sau în cavitatea nazală.

Răgușeală și corzile vocale inflamat

Pentru că modificările inflamatorii supraîncărcați de multe ori corzile vocale. Persoana răgușită poate experimenta o senzație de arsură, uscăciune și durere în gât inflamat. Atunci când răgușeală ar trebui să evite acțiuni care vatămă ligamentele, pentru a proteja vocea - renunțe la fumat, nu bea lichide reci. Facilitarea baie de aburi de stat sau o compresă caldă pe gât. Pentru a reduce umflarea, medicul poate recomanda sa folositi un spray special.

Răgușeală și anestezie

Operația la anestezie completă poate provoca, de asemenea, răgușeală, dacă este utilizat ventilator, tub endotraheal care a fost plasat in trahee. În unele cazuri, aceasta poate provoca reacția mucoasei sau deteriorarea cauza a falduri vocale.

Este posibil ca persoana are răgușeală ca urmare a deteriorării procesului normal de vindecare a țesutului. Ea provoacă apariția unor noduli pe cartilajelor aritenoid. pacient răgușită nu se poate imediat după operație, și după câteva zile sau chiar săptămâni. Perturbarea chirurg va elimina noduli.Răgușeală și inflamația epiglotei

Epiglotit - o boala grava, care poate pune în pericol viața pacientului, în special în cazul în care inflamația copilului epiglotă suferă. Inițial, pacientul are răgușeală și tulburări de înghițire, înghiți doare, atunci când sunt adăugate la aceste simptome dificultăți de respirație.

In inflamatia poate fi de origine virală sau bacteriană. De asemenea, se poate declansa insuficienta cardiaca. Tratamentul acestei boli fiind numirea antibiotice, calciu și glucocorticoizi. Vindecări și Suprapunerea pe gât de comprese calde. In cazurile grave, umflarea este îndepărtată prin ventilație. Dacă există o pericondrul laringian, apoi petrece o procedură traheostomie.

Răgușeală în inflamația cronică a laringelui

Dacă răgușeală persistă pentru o lungă perioadă de timp, însoțită de uscăciune a gâtului și tuse, atunci putem spune că inflamația a trecut în faza cronică. În unele cazuri, aceasta poate provoca o etapă acută a bolii, care se varsă în cronică. Cel mai adesea expuse la ea sunt oameni care prin ocupație este necesară pentru a vorbi mult, și fumătorilor.

Pacientul cu inflamație cronică a laringelui prezentat inhalatii cu abur folosind clorură de sodiu. Entitățile care au apărut pe faldurile vocale, chirurgul va elimina.

Tumorile benigne și maligne

Tumorile benigne, care pot provoca raguseala, un risc special nu în sine reprezintă. Eliminarea lor se face chirurgical.

În cazul în care medicii diagnosticat „cancer al corzilor vocale,“ nu este nevoie la disperare. Cu acest diagnostic recupera 9 din 10 pacienți, deoarece răgușeală manifestat într-un stadiu incipient al bolii, ceea ce contribuie la succesul vindecării sale, cu excepția cazului în care pacientul în timp util pentru a vedea un medic cu o plângere împotriva acestui fenomen.

În cazul în care cancerul nu a lovit corzile vocale, și „plasate“ de mai sus, procentul de oameni recuperarea dintr-o astfel de boală este redusă - vindecat numai 6 din 10. Acest lucru se datorează faptului că răgușeală, în acest caz nu apare în stadii incipiente de dezvoltare a cancerului.

Cele mai grave Predicțiile - cancer al laringelui inferior, deoarece răgușeală la pacienții au demonstrat atunci când o mare parte a laringelui este deja impresionat de tumora.

Cum de a vindeca răgușeală

În primul rând, este necesar să se reducă la minimum vorbesc, și dacă ei spun ceva în liniște. Atenua stare răgușit ajuta inhalarea umană cu vapori de apă sărată. Dacă raguseala a fost rezultatul unei răceli, atunci, desigur, nevoie de tratament a cauzat boala ei.

În cazul în care debutul răgușeală, după mai mult de o lună, apoi o vizită la medicul ORL nu poate evita. El va efectua o procedură de biopsie, rezultatele care vor arăta dacă este posibil să vorbim despre un simptom grav boala este răgușeală.

În cazul în care raguseala apare periodic, dispar de la sine, apoi a scăpa de ea va ajuta la exerciții speciale - voce și respirație. Și, desigur, aveți nevoie pentru a proteja vocea ta.

Pagina a fost utila? Împărtășiți-l în rețeaua socială preferată!