Racelile la câini - simptome și tratament

Racelile la câini - nu este o boală în adevăratul sens al cuvântului. Desigur, acest sentiment poate fi numit cu greu o normă fiziologică: aproape nimeni nu s-ar gândi vreodată să spună despre strănut și de câine mucos că ea este într-o formă foarte bună.În sindromul catarală fapt, este un factor predispozant pentru dezvoltarea unui proces de boli mai grave. Cu toate acestea, în cazul în care simptomele în timp pentru a vindeca, problemele de sănătate la nivel mondial în animalele de companie nu va fi.

caracteristici cheie

Simptomele tipice de pornire la rece - curge nasul, ochii umezi, o ușoară febră, strănut, letargie, pierderea poftei de mâncare și de oboseală.

Este important să se aibă în vedere faptul că aceste simptome ar putea indica, de asemenea, o alergie, iar unele infecții virale sau bacteriene.

Racelile la câini - simptome și tratament

Acesta este motivul pentru retragerea, unde a fost un animal de companie de întârziere, dacă ar putea prinde o răceală pe stradă, mananca ceva alergene sau poate stabili o lungă perioadă de timp într-un proiect sau podea rece - aceste cunoștințe va ajuta la determinarea și diagnostic și tratament.

În cele mai multe cazuri, cauza - subrăcire părți ale corpului animal sau întregului organism.

Cel mai adesea suferă de răceli, slăbit, câini suprasolicitat epuizat și acele animale care au suferit grave boli, cuprinzătoare vitalitate.

Aceasta contribuie la rece comune?

Nu contează cât de sunete banale, perturbarea alimentării unuia dintre momentele predispozante. Dacă devine un loc minunat cu microbi bucurie se va rezolva în dieta nu este suficient de vitamine, minerale și alte elemente nutritive, metabolismul deranjat, imunitate scăzută și rezistență, și, în consecință, corpul câinelui.

Infectarea, de asemenea, în mod semnificativ slăbi sistemul imunitar al câinelui și ea a luat repede o răceală decât sănătos.

, camere frigorifice prime - al treilea motiv. Ca confortabil ca un caine (in special rasele mici) se va simți într-o cameră în care temperatura aerului este sub 20-22 C. Trebuie amintit în toamnă și de primăvară, când încălzirea este slabă și animalul poate îngheța. Pentru a evita acest lucru, în offseason într-un apartament de incalzire utilizate pentru animale de companie dota cald pe șezlong platforma, unde ar putea fi în căldura și confortul.

Racelile la câini - simptome și tratament

În fotografie - Corgi într-un costum de proteine ​​cald. Foarte drăguț și creative 🙂Cîini, mai ales cei care nu sunt diferite de densitate strat, sunt foarte sensibile la vreme rea: un vânt rece, zăpadă, ploaie, umiditate ridicată - toți acești factori contribuie la apariția răcelilor. De aceea, mergi cu animalele de companie mai bine în vreme însorită și caldă, și dacă da, proprietarul a decis să facă încă un exercițiu de câine în vreme rea, atunci fă-o în doze - 5-10 minute la un moment dat, nu mai mult.

În frigul și umezeala cea mai bună opțiune - pentru a merge în haine pentru câini. Ca o opțiune - puteți face dvs. de propriile mâini ham-Vest.

Nu mai puțin o amenințare ascuns în proiect, este deosebit de periculos pentru câine ud sau transpirat. mișcarea de captură a aerului este posibilă chiar și într-un apartament. Prin urmare, se recomandă după baie cu atenție animalul șterge, iar apoi este trimis dosyhat într-o cameră caldă, cu ușile și ferestrele închise.

Ce amenință răceala obișnuită?

Orice corp rece va rezista la început - așa că manifestă un răspuns compensatorie. Aceasta include o extindere dramatica a vaselor de sânge, crește fluxul de sânge la locul rece, timp, creșterea temperaturii locale. Dar cu cât expunerea animalelor la frig, corpul mai greu de a lupta. Ca rezultat, câinele chiar mai racim, afectat de termoreglare și funcționarea sistemelor interne supărat.

Dacă timpul nu începe un tratament, o stare generală de rău simplu, se dezvolta in patologii mai grave: pneumonie, boli de rinichi, reumatism, etc.

răceli frecvente la câini reduce semnificativ sistemul imunitar și să fie ușor sensibile la infecții - orice contact cu microbi patogeni mici provoca boli grave.

Racelile la câini - simptome și tratament

Pentru a trata primul lucru rece unui câine oferă pace. Ea ar trebui să fie într-un loc liniștit, unde este cald și uscat. Pentru încălzirea rapidă a încălzitoare de utilizare sau radiatoare. Sistemul de încălzire trebuie să fie situat la o distanță de animal, astfel încât să nu poată fi ars.

Pe lângă pune un castron de băutură caldă: poate fi apă simplă sau bulion.

masaj Excelent ajută cald simplu: palmele bune frecarea pielii. mișcări necomplicate ajuta la dispersarea sânge în vasele, iar câinele va recupera mai repede după răcire. În afară de fizioterapie viteza întotdeauna procesul de vindecare.

Pentru restul, se aplică tratamentul simptomatic al răcelii:

  • antivirale administrate imediat funcționare generală;
  • mijloace de creșterea răspunsului imun;
  • curge nasul și ochii umezi atunci când se utilizează picături speciale;
  • dacă a existat o tuse, apoi conectați antibiotice (de preferință, la numirea de medicamente antibacteriene studiate de specialitate veterinar).

Racelile la câini - simptome și tratament

Să vorbim despre întărire! 🙂

Importanța călire

Uneori, proprietarii de „scuturare“ peste dreptul lor de a deveni copii, protejându-le de la cea mai mică briza, astfel că, Doamne ferește, nu este bolnav. Aici se află defectul fatal: crescute în condiții de seră câinele nu poate rezista efectelor frig din cauza unui sistem imunitar slab. Prin urmare, este important să se obișnuiască animalul la adversitate de mediu.

Cel mai simplu mod de a crește rezistența - începe întărire, îmbunătățește teploregulyatornuyu sistem.

Desigur, este necesar să se întărească treptat și în limite rezonabile: nu este necesar să se arunce puțin Chihuahua tremurând de frig și să aștepte până când se obișnui cu frigul și nu o mai percepe.

Numai multiple, persistente, și cel mai important expunerea tot mai mare la rece, va conduce la rezultatul așteptat. Si cel mai important - călirea se realizează pe fundalul unei alimente abundente și nutritive.

Partajați acest articol cu ​​prietenii tăi: