Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub

Ce poate provoca frig comun într-un câine? Care sunt simptomele de stadiul inițial al bolii, și ce măsuri de prevenire a ajuta la reducerea riscului apariției sale?Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub

Cauzele rece comune

Cel mai adesea răceli pui sensibile și câini mai mari, precum și pereutomlonnye epuizat sau animale, cu afectarea din anumite motive de imunitate.

În cazul în care animalul are o imunitate puternică este conținută într-un mediu confortabil, obtinerea suficient de vitamine, minerale si alte elemente nutritive, este probabil că nici nu va observa că câinele este ușor.

câine corp puternic pentru a face față cu boala, în doar câteva zile. Singurul semn de răceli într-un animal sănătos poate fi greu de observat letargie si apetit scazut.

Cu toate acestea, în cazul în care câinele un sistem imunitar slab și ereditatea rău, boala poate lua o formă severă. În continuare, ia în considerare factorii care pot declanșa răceli.

dieta încălcare

Ca corny cum ar suna, dar mâncarea este unul din principalele motive zaboloevaniya.

Dezechilibrat, dieta hrănire necorespunzătoare, lipsa de vitamine, minerale și alte elemente nutritive pot duce la funcționarea necorespunzătoare a sistemului imunitar. Reducerea de imunitate, și, ca rezultat, se deteriorează câinii rezistența organismului expus la diferite microbi.

Și știu acest lucru de prima mana. Când Jack nostru era încă un catelus, l-am ales greșit tip de produse alimentare. Dorind să reducă timpul petrecut la prepararea hranei, l-am hrănit hrană uscată. În ciuda faptului că am atins o mulțime de hrană premium, corpul lui Jack a refuzat să accepte nici una dintre ele. Nu, Jack cu siguranță nu au primit răceli bolnavi, dar din cauza imunității mai mici pentru a început să „hartuiti“ leziuni ale pielii. Dar, de îndată ce ne-am tradus în „naturalku“ și rație zilnică echilibrată de hrănire. Giusy a mers rapid în curs de normalizare, și împreună am făcut față cu toate boli.

suprarăcire

Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub

În cele mai multe cazuri, rece comune la câini pot să apară pe fondul de hipotermie în timpul plimbări lungi în frig sau în ploaie.


Deosebit de periculos pentru a merge cu câinele pe stradă, în sezonul rece al anului imediat după baie. Chiar și un proiect de mic, în acest caz, poate duce la hipotermie și rece.

Pentru imunitate pentru animale de companie este puternic, iar termoreglarea organismului a fost întotdeauna normală, un copil trebuie să fie temperată de câine obișnuit să merge la o temperatură mai scăzută.

Ce pericole pot animalele capcană, și ceea ce trebuie să știți fiecare proprietar al patru picioare, pentru a proteja prietenul tau blanos în timpul sezonului rece, puteți citi în articol: Dog în timpul iernii.

Ereditatea și popularitatea rasei

Da, da, nu este o greșeală de scriere. Dacă ereditatea tot mai mult sau mai puțin clare, aici este o rasa populară afectează atât sănătatea animalului, iar durata vieții sale.

În urmărirea profitului, nekotoroye crescătorii lipsiți de scrupule nu protejează ambii părinți petrec în mod constant tricot, care se uzeaza corpul animalului, precum și pui, nu acordând o atenție la calitatea și sănătatea progeniturii. Toate acestea afectează în mod direct sistemul imunitar. Acesta este slăbit și corpul mai fragile și predispuse la patologice și răceli.

Cu vârsta, câinii mai mari observat deteriorarea funcționării principalelor sisteme ale corpului, scăderea imunității și capacitatea de a lupta împotriva infecțiilor.

Prin urmare, animalele necesită tratament în vârstă mai atentă și de îngrijire.

Stilul de viata sedentar

Stilul de viata sedentar reduce rezistența organismului la diferite boli. plimbări lungi active consolida sistemul imunitar, de a promova sănătatea și puterea fizică.

Încălcarea conținutului

Camere umede și reci, proiecte, lipsa de asistenta medicala preventiva - toate acestea în cele din urmă duce la apariția unor boli, inclusiv rece comune.

La frig la câini nu apar, asigurați-vă că animalul loc cald și uscat pentru a dormi, o alimentație completă și adecvată dieta.

Nu dota loc de dormit într-un proiect sau în apropierea aparatelor de încălzire. Ștergeți cu grijă animalele de companie după o baie și să prezinte o să se usuce într-o cameră caldă, cu geamurile închise.

Contactul cu animalele bolnave

În cazul în care animalele de companie pentru o plimbare joacă cu câinele deja bolnave, atunci probabilitatea de infectie nu este doar rece, ci și alte boli infecțioase și paraziți este foarte mare.

Puricii, viermi, căpușe și alți paraziți

Puricii. viermi, căpușe și alți paraziți slăbesc semnificativ sistemul imunitar. Ele sunt purtătoare de infecții periculoase. reproducție în mod activ, acestea deprima și slăbesc organismul. Un corp slab este predispus la diferite boli, și nu le poate lupta singur.

Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub


Multe dintre simptomele răcelii comune pot fi semne ale unei boli grave la animale. Tratamentul de succes în cele mai multe cazuri, depinde de diagnostic corect.

nas cald și uscat

Cald si uscat nasul animalului tau de companie este primul semnal că animalul este în valoare de văzut. Dar nu este întotdeauna nasul uscat este un semn că câinele este bolnav.

În cele mai multe cazuri, un nas cald, uscat - acesta este doar un fenomen temporar legat de cauze fiziologice. Despre situațiile în care nasul uscat cu animalele de companie nu este un motiv de îngrijorare, puteți citi mai multe in articolul: Atunci când uscat nasul unui caine este norma.

În cazul în care animalele de companie nas cald și uscat, dar altfel se simte bine, nu vă faceți griji.

Dar, în cazul în care animalele de companie nas cald, și el a arătat și alte semne de suferință, acesta este un apel de trezire.

febră

Daca nasul cainelui este fierbinte, și veți vedea alte simptome de indispoziție, primul pas este de a măsura temperatura corpului animalului.

temperatura corpului câinelui variază în funcție de vârstă, greutate și rasa de patru picioare. Fiecare proprietar de câine este obligat să știe ce ar trebui să fie rata normală a temperaturii corpului animalului de companie și în cazul indispoziția ei prieten cu patru picioare măsoară corect la domiciliu.

Temperatura medie a corpului animal adult variază de la 37,5 la 39 de grade.

schimbarea comportamentului

De obicei, frigul este însoțită de schimbări în comportamentul obișnuit al câinelui. Câinele devine letargic, doarme mult, devine obosit cu ușurință, el refuză să mănânce, nu vor să joace.

Descărcarea de gestiune din nas și ochi

nas infundat, ochi umezi - semne tipice unei răceli. Dar izolarea infecției virale trebuie să fie curate și transparente, fără impurități (puroi, sânge, spuma ...).

Impurități în secrețiile indică o boală mai gravă.

Tuse și strănut

Strănut și tuse cu o răceală ar trebui să fie, de asemenea, liber de impurități. La fel ca și în cazul rinită, strănut botul animalelor trebuie să fie curate și nu ar trebui să precipitați din turta formată.

tuse persistentă - acest lucru este mult mai gravă. Tusea poate indica complicații (boli bronhopulmonare).

Febră, febră și frisoane

Prin creșterea temperaturii corpului de câine începe să tremure. Ea se cutremură și încearcă să găsească sursa de căldură. Acest simptom indică faptul că boala este într-o fază acută. În acest caz, nu se poate auto-medicate. O urgentă nevoie pentru a vedea un specialist.

lână fading

Pătată și vsklochennaya lână - este unul dintre simptomele de raceala.

Toate simptomele de mai sus nu sunt întotdeauna dovezi ale răcelilor la câini.

Infecția virală este clar și la aceleași simptome timp vagi, care pot indica o boală mai gravă. Deci, nu încercați să vă diagnosticați.

Cum se poate monitoriza îndeaproape starea animalului și progresul bolii. Amintiți-vă în cazul în care animalul a fost în ultimii ani, dacă el a fost culcat în zăpadă sau în proiect, fie mâncat de zăpadă pe stradă. Toate acestea vor ajuta la determinarea diagnosticului.

Primul ajutor

Nu vom vorbi despre tratamentul medical al răcelilor la câini. Diagnosticați și prescrie tratamentul trebuie să fie încredințate numai personalului de service calificat. Și noi să vorbim despre primul ajutor la un animal.

Dacă observați un câine toate simptomele de mai sus, atunci cel mai probabil animalul tau de companie este rece. Și trebuie să știți câteva reguli de bază de prim ajutor:

  • În primul rând, asigurați-vă că câinele liniștit, cu multă apă curată, proaspătă și caldă, dietă fortificată. În cazul în care câinele refuză să mănânce, să încerce să-i dea o supă caldă.
  • Camera în care animalul trebuie să fie cald și uscat. Elimina posibilele proiecte.
  • Un loc de dormit Acoperiți esarfa pene sau orice material care poate reține căldura pentru o lungă perioadă de timp. Dacă câinele shake sau ingheata, a pus într-un tampon de încălzire sau canapea sticla de plastic cu sac de apă caldă cu sare încălzită.
  • Foarte bine ajutor câine cald masaj obișnuit. Acesta accelerează vasele de sânge din organism și are ca rezultat un ton.
  • Descărcarea de gestiune din nas și ochii Îndepărtați umed sponzhikom. Dacă ochii și uscat nas, puteți folosi picaturi speciale hidratante.
  • Limitați durata plimbari, mai ales în sezonul rece. Pentru a vă asigura că animalul nu este in continuare SuperCool, a pus pe el un costum cald.

Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub

consecințe răceli

Orice organism afectat de răceli, începe să reziste bolii. Aceasta este însoțită de febră, strănut, tuse si alte simptome enumerate anterior. Și, dacă timpul nu începe un tratament, o ușoară stare generală de rău simplu se poate dezvolta intr-o boala mai grava: pneumonie, reumatism, boli de rinichi, cistite, și așa mai departe.

răceli frecvente reduce semnificativ sistemul imunitar și de a face câinele ușor sensibili la diverse infecții.

Pentru a asigura animalele de companie în stare bună de sănătate și imunitate stabilă, este important să se consolideze sistemul de termoreglare copilarie a corpului, patrupedul temperat.

profilaxie

Foarte des, pregatind scena pentru un catelus mic pufos, încearcă să mențină această creatură mică de cea mai mică expunere la mediul extern, gazdele încep să „se agită“ pe ea: înveliți în haine călduroase la cea mai mică scădere a temperaturii. Astfel, încercarea de a ajuta animalele de companie, proprietarii de animale de companie nu numai că nu-i ajuta, și chiar mai mult rău.

Organismul este un animal de companie răsfățat își pierde capacitatea de a face independent cu fenomene naturale: vânt, ploaie, frig. corp termoreglare este rupt și pentru animale de companie bolnav mai mică adiere.

Este foarte important din copilărie pentru a preda un câine la condiții meteorologice nefavorabile. Și cel mai simplu mod - este întărire. Desigur, temperamentul este, de asemenea, în valoare rezonabilă. Nu retrage imediat un catelus în frig și să aștepte ca el să se obișnuiască.

Este necesar să se treptat în mod repetat, creșterea constantă a timpului de rezidență a animalului în frig, să-l învețe.

Răceli la câini cauze, simptome, tratament si prevenire, drtclub

De asemenea, călire trebuie să aibă loc pe fondul unei alimentații complete și sănătoase.

Câteva sfaturi utile cu privire la modul de a proteja cainele in timpul lunilor mai reci, puteți citi în articolul: Cum să aibă grijă de un câine în timpul iernii.

Infectarea de frig comun uman

Adesea, proprietarii de animale de companie se întreabă: Poate deveni un caine infectat cu raceala de la oameni și vice-versa?

Medicii veterinari spun ca virusul SARS uman nu este periculos pentru animale de companie. Prin ea însăși, este declanșată de frig viruși care infectează organismul slăbit.

Dar tulpinile virusului gripei la oameni și animale nu sunt la fel. Prin urmare, pericolul de a contracta o off-line în afară de frig.

Câinele poate deveni infectate de la contactul cu un animal bolnav sau hipotermie, sau ca urmare a unui sistem imunitar slăbit. În consecință, animalul „lipi“ o varietate de boli.

În ciuda faptului că o persoană nu este capabil de a infecta animalele de companie, în cele mai multe cazuri este vinovat de răceli prietenul tau cu patru picioare.

Mult noroc! Ai grijă de animalele de companie!