Rabbit strănut cauze, tratament, prevenire

Secreții nazale de iepuri - un fenomen destul de comun. Cel mai adesea apare în afara sezonului, cei tineri, nu sunt încă pe deplin luat animale puternice. semnele sale exterioare sunt aceleași ca și pentru cele mai multe alte tipuri de animale de companie: scurgeri albe mucoase din nas, ochi umezi și așa mai departe. Ce se întâmplă dacă iepurele este strănut, precum și decât să-l trateze, și motivul pentru apariția acestei boli, încercăm să înțelegem în continuare.Motivele care determină curgerea nasului la iepuri

Toate bolilor respiratorii la aceste animale pot fi atât boala independent, si simptome ale diferitelor tipuri de infecții. Simptomele comune, care sunt adesea însoțite de rinita (ca și în medicină numită rece) sunt: ​​scurtarea respirației (cauzată de îngustarea căilor respiratorii), tuse și ochii umezi. Rinita iepure poate provoca diverse prejudiciu nazale, precum și starea de sănătate precară a unei celule (prezența în ea a murdăriei și a prafului) și inhalarea de aer prea cald.

Rabbit strănut cauze, tratament, prevenire

Coriza provoca orice proces inflamator care apar în mucoasa cavităților nazale. El este un simptom de răceli și concomitentă a altor boli (cele mai multe dintre toate - natura infecțioasă). Oricare ar fi cauza strănut la iepuri, pentru a începe tratamentul lor ar trebui să fie cât mai curând posibil.

rinită catarală

Cea mai frecventă cauză a unui iepure muci - este frig elementar.

Aceasta poate provoca în celula ciorne, vânturi puternice, și leagăne dure sau temperatura. Foarte adesea muci apar la cea mai mica Crawley si la tineri, de pre-pubescente. Cel mai adesea, o cușcă de iepure în picioare pe stradă, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, în foarte frig, crescătorii de multe ori le-a pus deoparte într-o cameră, iar după încălzirea din nou aduce la aer curat. În cazul în care această tranziție este foarte ascuțit - iepuri poate prinde o răceală. În plus, în cazul în care celulele nu sunt suficient izolate și protejate de proiecte, în frig toamna și iarna în cap - un fenomen comun.

Mai multe despre acest subiect: De ce iepure mănâncă iepuri lui?

Forma fluxului este împărțit în rinita trecătoare, acută și cronică.

Pentru curs acuta a bolii este caracterizata prin stranuturi frecvente. În același timp, animalele se agită capetele lor și frece nasul cu labele lor. Într-o astfel de suprafață interioară rece a membranei mucoase nazale este umflat în exterior apar fie transparente de evacuare sau albicioase, pot să apară în jurul nările uscate coaja. În cazul în care nasul este ambalat strans, iepurii merge pe respirație, prin gura. Pentru forme cronice de rinită se caracterizeaza prin exacerbări recurente, însoțită de o scădere a bolii de ceva timp.

Este important pentru a diagnostica și de a determina forma a bolii. Fără acest tratament poate nu numai să fie ineficiente, iar în unele cazuri, chiar dăunătoare pentru sănătatea animalului.

În primul rând, ar trebui să elimine virusul și cauzele infecțioase ale rinitei, iar acest lucru este necesar să se consulte un specialist veterinar.

Formele infecțioase de rinită

Secreții nazale poate fi un simptom al unei infecții respiratorii.

In astfel de cazuri, secreție nazală este de obicei caracterizat printr-o culoare seros sau alb, ele pot conține aceste tipuri de bacterii, cum ar fi streptococ, E. coli și bronhiseptikus. Acest Rinita este tipic pentru animale cu un sistem imunitar slăbit, ca o bacterie formă ascunse pot fi prezente în cavitatea nazală și nazofaringe la iepuri sănătoși. Dezvoltarea bolii ascunse într-o formă explicită, de obicei, de ajutor: condițiile precare, dietă săracă sau non-echilibrate, murdăria și praful în cușcă.Aceste bacterii sunt transmise de la animale infectate la picături cele mai sănătoase din aer, dar este posibil de contaminare și prin așternut sau utilizate în inventar gospodăresc.

Primele semne ale acestei rinită apar destul de repede - la a treia la a cincea zi după infectare. Iepuri strănut activ, membrana mucoasă gonflează lor nas, există secreții nazale albe, însoțite de lacrimation. Se face deosebirea între răceli obișnuite și rinita infecțioasă în afară destul de ușor. În acest ultim caz, în afară de cele obișnuite simptome comune rece, exprimat în mod clar starea generală de depresie a animalului, apare dispnee, respirație devine greu. De obicei, pe un fond de creștere a temperaturii corpului, în plămâni de iepure în timpul respirației sunete audibile străine (sau fluieri raluri).

rinita infecțioasă poate continua pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă timpul nu începe un tratament, el poate merge într-o formă greu, greu de rezolvat. Posibila apariție a unor boli periculoase, cum ar fi bronsita, pneumonie, pleurezie si pneumonie purulentă. În astfel de cazuri, este posibil moartea animalului în una sau două luni de la infectare.

Rabbit strănut cauze, tratament, prevenire

Tratamentul și prevenirea bolilor

Cum de a trata un nas care curge la iepuri - depinde de motivul pentru care le-a cauzat. Prin urmare, este important pentru a diagnostica cu precizie.

Fă-te fără cunoștințe adecvate, este dificil, asa ca cel mai bine este să se consulte un medic veterinar.

Primul lucru pe care un iepure bolnav ar trebui să fie izolate de la animale sănătoase.

Transplant într-o cușcă curată și dezinfectată ceva timp pentru a viziona - sunt acolo orice schimbări în starea lui. În cazul în care condiția nu se îmbunătățește - un risc ridicat de infecție sau rinita curent din cauza un prejudiciu nas de iepure.

În cazul în care cauza de frig comune a devenit o răceală comună, apoi, după un iepure într-o celulă caldă și uscată are nevoie pentru a imbunatati dieta lui. Crusta care pot fi generate în nas, ușor de curățat folosind trei soluții procente de peroxid de hidrogen. După nările animalului procedura este cel mai bine lubrifiat cu vaselina. În cazul în care culoarea de secretie nazala - alb, acesta va ajuta la cinci până la șase picături „Ekmonovotsillin“, un medicament care ar trebui să fie diluat în apă fiartă, în raport de unu la doi (unul dintre medicamente - două părți de apă). Soluția rezultată a fost instilat în nas cu ajutorul unei pipete.

Dacă rinita a apărut pe fondul altor boli, tratamentul trebuie să fie complexe. În această abordare atribuită în mod tipic o solutie la suta „Furacilinum“, împreună cu soluție de penicilină (într-o cantitate de 15-20 mii UI).

În cazul în care bolile dezvoltate, cum ar fi pneumonia sau bronșita, în hrana pentru animale este adăugat fie Norsulfazol sau Sulfadimezin. Doza se calculează pe baza greutății Rabbit - 200 mg per kilogram de greutate corporală. În cazul în care boala este însoțită de o creștere semnificativă a temperaturii corpului, este necesar ca fiecare patru ore pentru a face injecții intramusculare de penicilină într-o doză de 20000 UI per kilogram de greutate corporală. medicamente eficiente sunt, de asemenea, „Eritromicină“ și „biomitsin“.

În cazul în care boala a lovit mai multe animale, care sunt o terapie eficace cloro-terebentina inhalare.

În cele mai multe cazuri, durata terapiei combinate este de la o săptămână până la zece zile, dar recuperarea completă apare de obicei după 20 de zile și cinci.

Măsuri de prevenire a rinitei la iepuri

Principalele măsuri preventive pentru prevenirea acestei boli este de iepure:

  • condițiile de calitate ale iepurilor;
  • aderența la temperatura camerei celule;
  • prevenirea schimbărilor bruște de temperatură;
  • respectarea normelor elementare de igienă și salubritate;
  • furaje de înaltă calitate, fără impurități străine și contaminare;
  • Prezența la iepurii de dieta aditivi speciali care stimulează sistemul imunitar al animalelor;
  • vaccinare regulate.

Rabbit strănut cauze, tratament, prevenire

Pentru a preveni răspândirea bolii la toate vitele, experții recomanda iepuri bolnăvicios supuși și sacrificare pentru a da la sacrificare. Carnea de iepure, adecvate consumului uman, cu excepția bolii organelor afectate (dacă există).

strănuturi iepure, bazaie - o rinita.