Putere personală - studopediya

Înțelepciunea - este, de asemenea, mult mai mult decât puterea individului. Bright profesor poate captiva complet studenții care cred că semnele maturității spirituale ar trebui să fie o forță a personalității și carisma.Departe de ea. Există o varietate de profesori. Unele dintre ele pot fi un caracter dominant; altele, din contra, calm și umil. Este foarte important să nu luați din greșeală puterea și caracterul de adâncime.

Puterea poate fi deosebit de tentant dacă include abilități psihice explicite. Pentru mai mult de o sută de ani existența capacității psihice a fost un subiect în știință provoacă dispute mai violente, însoțite de o cantitate foarte mare de prostii și insulte reciproce. Oricine crede că oamenii de știință să se comporte întotdeauna calm și rațional, se poate recupera de la această eroare, citind cărți despre parapsihologie. Acumulând date ca în cazul în care demonstrează existența unor abilități psihice, dar efectele observate sunt de obicei destul de mici.

Marile religii, de asemenea, sunt de acord că abilitățile psihice sunt posibile. Cu toate acestea, ele sunt toate într-o singură voce spune că puterile psihice nu poate fi considerat un semn de înțelepciune sau de maturitate spirituală și că acestea sunt infinit mai puțin importante decât sarcina de eliberare. Ca o regulă, marile religii cred că abilitățile psihice decât incidental sau secundar la ceea ce nu ar trebui să fie solicitată în mod specific. Dacă încă mai apar astfel de forțe, acestea trebuie să fie folosite cu înțelepciune și numai pentru binele altora. Aceasta vorbește despre o veche legenda.Odată Buddha și discipolii lui au venit la râu și a așteptat cu răbdare până când barcagiu va fi în măsură să le transporte. În timp ce așteptau, Buddha a învățat un grup de oameni laici au adunat în jurul lui. Dintr-o dată, un yoghin care a dedicat ani pentru dezvoltarea abilităților mentale. Dorind să impresioneze mulțimea, a traversat râul înainte și înapoi, ca un pământ uscat, iar apoi provocarea oferită lui Buddha de a repeta feat lui.

„Spune-mi“ - a întrebat Buddha - „Ce ia barcagiu pentru transport“

„Un pic, doar câțiva bănuți“ - Yogi a răspuns surprins.

„Și, atunci, este ceea ce sunt puterile tale psihice“, - a spus Buddha.

Înțelepciunea - o înțelegere profundă și abilități practice în problemele majore de viață, în special în problemele existențiale și spirituale.

întrebări existențiale - acestea sunt provocări vitale și universale pe care ne confruntăm cu toții, pur și simplu pentru că suntem ființe umane. Acestea includ căutarea sensului și scop în viață; menținerea relațiilor și capacitatea de a face față cu singurătatea; recunoașterea micimii și limitările noastre în vastul univers este de neînțeles; viața în incertitudinea inevitabilă și secretul; precum și necesitatea de a face cu boala, suferința și moartea. Omul care a ajuns la o înțelegere profundă a acestor probleme - și capacitatea de a face față cu ei - într-adevăr înțelept.