Pulsație cauzele abdomenului și a elimina problema

În corpul uman în fiecare secundă există o mare varietate de procese. Unele fenomene care pot apărea în mod spontan și în afara imaginii generale normale. Una dintre ele este pulsației în abdomen. Ea poate apărea în fiecare persoană, precum și la orice vârstă.Prin urmare, provoacă senzație de disconfort poate fi destul de diferite. Această întrebare ar trebui să fie luate în considerare mai detaliat.

Cauzele unda

Pulsație cauzele abdomenului și a elimina problema

Cauza exactă a pulsație în abdomen singur este aproape imposibil de identificat. Diagnosticul trebuie să fie efectuate numai de către un medic, și după ce trece prin lista de cercetare specifice pacientului. Diagnosticul preliminar poate fi furnizat sub forma de admitere bazat pe interogarea pacientului și examinarea inițială.

De exemplu, simptomele specifice pot fi localizate senzații: în apropierea ombilicului, în partea stângă sau dreaptă. De asemenea, indicatorii de intensitate distinctive sunt spasme și frecvența simptomelor lor.

Probabil cauze unda ar putea fi:

  • tulburări digestive;
  • probleme cu aorta abdominală;
  • Influența ciclului menstrual;
  • sarcinii.

Pentru a clarifica motivele acestui fenomen și consecințele posibile ar trebui să ia în considerare fiecare factor mai detaliat.

tulburări digestive și patologii în organe

Destul de des, pulsatia în abdomen este o caracteristică obișnuit de tulburări intestinale. O astfel de exprimare poate fi asociată cu o dysbacteriosis, intoxicații sau umflături. În acest din urmă caz ​​intestinele umplut cu gaz, deci are o presiune semnificativă pe perete și vasele abdominale. De asemenea, mișcarea aerului prins poate duce, de asemenea, la o senzații similare.

Pulsație ombilicului poate fi un semnal de inflamatie. De asemenea, în valoare de precaut în cazul în care este suspectat de a fi infectat cu viermi. Dar cauzele de disconfort în regiunea epigastrică poate fi legată de perturbarea ventriculelor inimii.

De asemenea, atunci când pulsațiile abdominale ar trebui să ia în considerare aceste probleme posibile:

Pulsație cauzele abdomenului și a elimina problema

  • spasme și sughiț;
  • vasoconstricție;
  • boli de ficat, în special creșterea acestuia;
  • mancatul in exces;
  • stres.


Uneori poate provoca neplăceri și banală, dacă o persoană este o lungă perioadă de timp într-o poziție incomodă pentru el. Cu ar trebui sa fie testati simptome frecvente. Cel mai bine este de a identifica cauza exacta a SUA ajutor.

anevrism aortic

Aorta este cea mai mare artera a corpului uman. La detectarea unui sentiment de pulsație în abdomen, chiar deasupra buricului ar trebui să fie păzit. Acest fenomen poate fi un simptom direct al unui anevrism aortic abdominal.

Un anevrism - acest vas de expansiune cu peretele său proeminență caracteristică. Anevrismul poate fi diferită pentru manifestarea: saccular și fusiform. În primul caz, devine convexă numai o parte a arterei, iar al doilea - distorsiunea are loc în întreaga zonă de perete.

vasodilatație locală poate apărea din diverse motive. Pentru unii oameni, provoacă ateroscleroza. Acest lucru este valabil mai ales a persoanelor în vârstă. Orice probleme cu sistemul cardiovascular poate provoca anevrism aortic.

Boala este destul de periculos. Cu o ușoară schimbare în pereții vasculari și coajă este suficient pentru a efectua terapia profilactică, care va avea ca rezultat corpul la normal. Când o formă de rulare pacient poate perturba, de asemenea, simptome cum ar fi extremitati reci, dureri abdominale, tulburări respiratorii. În acest caz, trebuie să solicite asistență medicală de urgență poate fi necesară după o intervenție chirurgicală. În caz contrar, există riscul de edem sau ruptura aortica, care de multe ori duce la moarte.

ciclu menstrual

Pulsație cauzele abdomenului și a elimina problema

Multe femei, mai ales fete tinere, suferă de senzații neplăcute care apar înainte de menstruație. Pulsatorie senzație poate fi destul de o manifestare normală a proceselor naturale. Următoarele se aplică aceeași regulă ca și pentru dureri obișnuite: disconfort minor - aceasta este norma, dar manifestarea intensa a unor astfel de simptome, cu sangerari abundente - este patologie unică.

De ce există o pulsație în abdomen inainte si in timpul menstruatiei? Toată problema în contracția uterină. Atunci când menstruația endometrial începe de respingere, iar pentru eliminarea uterului îl expulzează conținutul exterior așa cum se arată prin senzații neplăcute.

Atunci când acest lucru este considerat normal numai acele senzatii care sunt destul de tolerante și nu prea afectată de starea generală a femeii.

Când pulsație excesivă și durere severă este o nevoie urgentă de a vedea un ginecolog. Acest lucru poate fi un simptom al hipertonus uterin. Acest lucru este deosebit de periculos în timpul sarcinii, deoarece aceasta poate provoca avort spontan.

sarcină

De multe ori există o pulsație în abdomen în timpul sarcinii. Faptul că o mai mare presiune asupra femeilor la organismele purtătoare de copii, inclusiv pe nave. Așa-numitul gol Viena prins în etapele ulterioare, ceea ce provoaca un sentiment de pulsație.

În plus, trebuie remarcat faptul că apariția unor astfel de sentimente este influențată și de însăși creșterea uterului. Cu cât, mai comprimat vasele. În cazul în care mama viitor are mai mult de un copil, și dublu sau chiar triplu, o pulsație în abdomen - un simptom comun pentru ea.

Un alt motiv interesant - copilul însuși. Atunci când sunt ingerate de lichid amniotic poate fi un sughiț. În cazul în care acest lucru se întâmplă în ultimul trimestru nu este prea des - totul este normal.

Pentru a scăpa de sentimentul pulsează, femeile gravide ar trebui să se odihnească mai mult. Trebuie să se întindă pe spate și relaxați-vă, puteți pune picioarele în sus, de exemplu, pe canapea. Apoi, la rândul său, pentru a redistribui partea de presiune.

Dacă observați că de multe ori ați manifestat simptome de pulsație în abdomen, nu trage concluzii pripite.

Înainte de a începe de auto-tratament este recomandat să se consulte medicul dumneavoastră pentru a identifica cauza exacta a disconfort. Uneori poate salva sănătatea și chiar viața.