Pubertății la câini și pisici

Pubertatea - o etapă importantă în dezvoltarea oricărui animal. Proprietarul trebuie să aibă o idee despre ceea ce se întâmplă în organism pentru animale de companie într-o anumită perioadă de timp, pentru a nu fi în eroare și să răspundă la posibilele modificări în comportamentul pisicilor.Pubertății la câini și pisici

Pubertății la pisici

Maturitatea sexuala apare la pisicile cu prima căldură. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de cinci până la șapte luni sau mai târziu - timpul depinde de mai mulți factori: rasa, ereditatea, condițiile de viață și chiar și data nașterii.

La pisicile cu parul lung mare apare la pubertate mai tarziu - de obicei, într-o perioadă de până la un an și ani și jumătate. In timpul estrului pisica prezintă anxietate, uterină emite sunete MEW tare primește caracteristic pentru postura de împerechere; devine excesiv de blândă sau, dimpotrivă, se arată agresiune. În plus, ea se linge, eliminând descărcarea clar (uneori lasă o baltă pe podea). Aceasta crește organele sexuale, scaderea poftei de mancare, pisica incepe de a urina mai des, schimbarea de mers.

Aceasta perioada dureaza aproximativ o săptămână, iar semnele de căldură pot fi exprimate nu este luminos. In unele cazuri, medicii veterinari recomanda oferind o pisica medicamente speciale pentru a ajuta la a face fata cu o pisica ca state, dar de mare folos le aduc, desigur, proprietarii, sparing-le de la miau tare. Aplicati-le cu o mai mare grijă.Călduri a continuat în mod regulat, până pisica aproximativ șapte ani. În condiții nefavorabile de viață (de exemplu, în cazul în care pisica trăiește pe stradă), acest lucru are loc de obicei de două ori pe an - primăvara și toamna. Și aici, la domiciliu îngrijit Pref calduri poate avea loc pe o bază lunară, în această perioadă, pisica este capabil de a concepe urmași. Dacă nu, procesul de erodare mod natural.

După sterilizare de căldură, de regulă, stop, deși există excepții. De la prima pisica călduri poate da naștere la pui, dar acest lucru nu înseamnă că este necesar să se numească imediat prima împerechere. Faptul că matur fizic și capabil să se deplaseze de sarcină bine și la naștere poate fi doar animal de un an mai în vârstă sau de un an și ani și jumătate. În plus, în acest moment, ar trebui să se facă toate vaccinările de bază, ceea ce înseamnă că riscul de infecție cu pisicuțe diferite boli cu transmitere de la mama. Amintiți-vă că aproximativ două săptămâni după vaccinare este necesară pentru a evita contactul cu alte animale.

vârsta exactă la debutul pe care o puteți lăsa pisica să participe la un vâscos, nu - totul este individual și depinde de mai multe caracteristici ale animalului. Unele pitomitsy deja un an este puternic și capabil să producă urmași sănătoși, în timp ce alții încă două pisoi ei înșiși rămân. În orice caz, să se consulte cu medicul veterinar înainte de a lua astfel de decizii importante în ceea ce privește durata de viață a animalului de companie.

Pubertății la pisici

Pubertatea la pisici vine un pic mai târziu. decât la pisici - în șapte sau opt luni. Semne de acest lucru nu poate fi trecut cu vederea: ultimul pisoi începe să facă încercări de a sparge prin ușă, un comportament agresiv, încercând să atace mâinile sau gospodării picioare și teritoriul mărcilor. miros neplăcut rămas după acest lucru în toată casa unghere este practic imposibil de a deduce. Un animal nu reprezintă o valoare pentru alte specii de reproducere, este mai bine să castrare, sau dintr-o pisica, în cazul în care hormonii dezlănțuite pot fi afectate grav. Toate comportamentul său, el arată cine este șeful, marchează teritoriul. la alte animale a dat seama că ea, împreună cu toate de sex feminin ea aparține numai lui.