Pubertății la bărbați și femei

Pubertății la pisici - procesul de schimbări în organism, ca urmare a care devin capabile de reproducere.

Pubertății la pisici

La femei, pubertate are loc la 7-8 pe lună, în medie, în aparență. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil și coacere mai devreme - în 6 luni, uneori chiar mai devreme, iar la rasele mari și cu părul lung (perși, Maine Coon) maturarea începe la vârsta de 9-12 luni.Din punct de vedere fiziologic al maturizării sexuale feminine determinată de formarea oului.

Începutul pubertății depinde de mai mulți factori:

Pubertatea se caracterizează prin debutul primei căldură. De obicei, prima căldură începe după greutatea set 2-2,5 kg. De asemenea, înainte de pisici mature care au atins vârsta și greutatea necesară în lunile de vară, dar nu și în timpul iernii.

Este important să se facă distincția între maturizării sexuale și fiziologice. Dupa pubertate, pisica nu este gata pentru fertilitate completă. În cazul în care povyazhetsya pisica deja în prima căldură, aceasta va cauza o serie de probleme de sanatate, care va dura o viata - un corp de pisica nu este încă gata pentru pisoi care poartă. maturitatea fiziologică apare de obicei la varsta de 14-15 luni. Pubertatea nu se termina de fapt, la pisici - femelele pot aduce pisoii, la vârsta de 15 ani, în cazul în care permisele de sănătate.Dacă nu intenționați să rasa pisoi si o pisica nu este o valoare de reproducție, ar trebui să fie sterilizate (castrat) pitomitsy în vârstă de până la un an. Vârsta optimă - 6-12 luni. Se crede că pisicile nu pot fi sterilizate înainte de debutul maturității sexuale și fizice, dar nu este - castrarea devreme pe baza unor mari studii randomizate considerate a fi sigure, în plus, îndepărtarea gonadelor la prima sau a doua căldură poate reduce semnificativ riscul de cancer de san si a altor tumori tumori dependente de hormoni, în timp ce sterilizarea ulterioară nu are niciun impact asupra acestor riscuri.

Pubertății la pisici

Debutul pubertății la pisici, precum și la pisici, se caracterizează prin debutul vânătorii sexuale. Masculii maturi, de obicei, la vârsta de 8-9 luni - la această vârstă, ele sunt formate de spermatozoizi complet, care poate fertiliza ovulul, testiculele trebuie să fie coborâte în scrot. Și mai frecvente eveniment precoce (4-5mes) pubertății și comportamentul sexual legate.

Odată cu îmbătrânirea testiculelor la pisici creste nivelul de testosteron din sânge. Aceasta se manifestă după cum urmează:

  • pisica devine agresiv, se poate rupe mobilierul și tapet;
  • pisică emite strigăte puternice;
  • pisică marchează teritoriul;
  • urina devine miros neplăcut ascuțit.

Statutul de pubertate la pisici continuă pe tot parcursul vieții, astfel încât, la fel ca în cazul cu pisicile daca pisica nu este o valoare de reproducere, medicii recomanda castrarea.

(C) Centrul de uz veterinar pentru tratament și reabilitare a animalelor „Zoostatus“.
autostrada Varșovia, 125 p.1. tel. 8 (499) 372-27-37