psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

psoriazisul palmoplantar apare într-una din patru din toate manifestările psoriazice. Această formă a bolii dă un pacient care suferă și probleme psihologice în comunicarea cu alte persoane.psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

Declanșa această formă TULBURĂRI IMUNITARA Psoriazisul este un proces care conduce la eșecul și diviziunea celulară accelerată. Psoriazisul este ciclică, atunci când agravarea înlocuit remisie.

În plus, leziunile caracteristice în mâinile elimina complet contactul cu detergenti de uz casnic. Atunci cand este lasata netratata poate provoca diverse complicații, cum ar fi leziunile psoriazice ale îmbinărilor cu plăci unghii etc.

Cauzele psoriazisului palmoplantar

 • impactul negativ al factorilor externi;
 • prejudiciu pielii;
 • natura infecțioasă a bolii de piele;
 • Efecte de droguri;
 • situatii de stres;
 • alcool și alimente.

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

Mai recent, produsele alimentare modul în care dezvoltarea de psoriazis nu a fost considerată o posibilă cauză a bolii, dar până în prezent, numeroase studii au confirmat efectul dietei asupra dezvoltării psoriazisului palmoplantar.

Formulare palmoplantar psoriazis

Palmoplantar tip psoriazis este subdivizat în 2 tipuri: vulgaris și pustular.

PSORIAZIS Barber (pustulos). Aceasta boala este printre cele mai severe forme de manifestare patologică a bolii, cu umflarea caracteristică și roșeață pe piele afectate, care este acoperit cu un conținut pustule purulente (vezi foto).

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

De multe ori se manifesta psoriazisul pustular forma infiltratelor (foci) pe pielea mâinilor. Pe picioarele sale sunt de obicei afectate de arc. psoriazis pustular Barbera destul de complicată în tratament și se caracterizează prin recăderi frecvente, dar starea generală a pacientului este ușor perturbată.

Vulgar. Această formă de psoriazis este caracterizata prin leziuni limitate zone de pe mâini și picioare. În aceste locuri, există plăci dense, cu o limită clară, amintind de porumb (în fotografie). Când îndepărtați stratul superior de fulg expuse placa roșu și roz strălucitor.
Uneori, ele sunt formate sângerează, fisuri dureroase.

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

Simptomatologia psoriazisul palmoplantar

Odată cu dezvoltarea acestei boli sunt toate simptomele caracteristice ale psoriazisului. Ca o regulă, simptome mai pronunțate în tălpi pe picioare, simptomele sunt mai puțin pronunțate pe palme.

Există crescută uscăciune pe palme și tălpi cu dezvoltarea unui proces inflamator acut (vezi foto). În cazurile severe, procesul de boala se poate răspândi la placa de unghii ( „simptom al degetar“), atunci când unghia apar mici depresiuni și pete galben-maro. Uneori există onycholysis margini ale unghiei cu divizare și separare de la baza acesteia.

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare


Trebuie avut în vedere faptul că palmoplantar leziunile psoriazice, însoțite capabil de orice site organism, care necesită scop suplimentar de diagnostic și tratament simptomatic.

Tratamentul psoriazisului palmo-plantară

Tratamentul psoriazisului palmo-plantară depinde de forma bolii, durata sa, vârsta pacientului și de severitatea simptomelor. Ca o regulă, livrarea la timp a îngrijirilor medicale de înaltă calitate, pentru a elimina probabilitatea simptomelor psoriazisului și pentru a atinge remisie pe termen lung este destul de mare.

1. Terapia sistemica. Tratamentul bolii presupune eliminarea sau limitarea efectelor fizice și chimice de pe tălpi și palmele. Dacă este necesar, pacienții sunt sfătuiți să acopere hidrocoloid special concepute protejarea zonelor sensibile ale pielii de la iritații, mâncărimi și elimină accelerarea regenerarea pielii.

respectarea recomandată în primul rând dieta hipoalergenic și o terapie sistemică, care este indicat pentru toate formele de psoriazis, inclusiv de mână-picior.

Măsurile terapeutice includ:

Citostaticelor. Aceste medicamente (metotrexat, etc.) sunt atribuite pentru a opri creșterea celulară a organismelor patogene.

Retinoizii. Aceste mijloace (acitretin, etc.) sunt atribuite cu dezvoltarea psoriazisului sever.

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

Imunosupresoare. Acest grup de medicamente includ medicamente care reduc răspunsul sistemului imunitar (ciclosporina). Dezbaterea cu privire la eficacitatea acestor medicamente este încă în curs de desfășurare, dar numeroase studii au demonstrat eficacitatea în lupta împotriva psoriazisului.

Enterosorbantul. Atribuit excreția rapidă a substanțelor toxice. Cel mai frecvent utilizat Enterosgel Polipefan et al. Efectul pozitiv este observat în conjuncție cu hepatoprotectoare ehnterosorbentov (Geptor, Geptralom, phosphogliv etc.), precum și administrarea de medicamente cu vitamina D.

Este important de remarcat faptul că alegerea de medicamente depinde de severitatea bolii și de starea pacientului.

2. Utilizarea preparatelor locale. Utilizarea tratamentului topic implică eliminarea simptomelor externe ale bolii.

În același timp, numit:

 • corticosteroizi topici, cum ar fi posedând efecte anti-alergice, anti-mâncărime și anti-inflamatorii pe piele. Acestea includ Prednisolon, Elokim, Afloderm, hidrocortizon, flutsinar, Lorinden, ftorokort, Lokoid, Advantan, etc .;
 • ca anti-inflamatorii, antibacteriene și antifungice recomandat pirition de zinc activat (Skin-cap);
 • o bună vindecarea rănilor și efecte de absorbție pe piele au medicamente cu adaos ihtiola, acid salicilic și gudron.

În plus, se recomandă utilizarea profilactică unguente Kartalin, care formează o peliculă protectoare pe piele afectata.

3. fototerapia mai puțin măsură importantă în lupta împotriva bolii este utilizarea fototerapiei. Acest tratament contribuie la efectele anti-inflamatorii și imunosupresoare asupra organismului. Cea mai populară metodă se referă terapie - PUVA și UVB.

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

Baza acestor metode este interacțiunea razelor ultraviolete și fotosensibilizare. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că, în ciuda faptului că, în acest fel pot fi tratați ca adulți și copii deopotrivă, în unele cazuri, terapia PUVA poate provoca efecte negative, astfel încât performanțele sale ar trebui să fie efectuată numai sub supravegherea medicului curant.

4. Vitamina terapie. Odată cu dezvoltarea acestei forme de psoriazis recomandate de atribuire vitamine liposolubile (cianocobalamina, piridoxină, tiamină), acid folic si vitaminele A, C și B. De asemenea, trebuie să recurgă la remedii populare de tratament.

Tratamentul de remedii populare

Daca traditionala trateaza medicina psoriazis nu este bine, este recomandat să-l combine cu metode non-traditionale. Cel mai frecvent psoriazis palmo (vulgaris și pustular) utilizează în terapia decoctii populare și infuzii.

Cele mai frecvente rețetele de mai jos:

 • frunze de dafin (20 oz.) 400 ml de brewed. apă la fierbere și se păstrează într-o tigaie etanșă la foc mic timp de 25 minute, apoi se filtrează. decoctul Gata este luat pe cale orala pentru 1/2 art. 3 r. în timpul zilei. Cursul de tratament a fost de 7 zile;

psoriazis imagine palmoplantar, tratamentul de remedii populare

 • 2 h. L. flori de soc si frunze sudate 0,5 litri. apă caldă și infuzat timp de 30 minute, după care soluția a fost filtrată și luate 1/3 cană după fiecare masă;
 • recomandat oral 1 linguriță ulei de cătină o dată în timpul zilei. În plus, uleiul de cătină poate lubrifia zona afectată a picioarelor și mâinilor;
 • un efect pozitiv a fost observat cu aplicarea regulată pe plăcile psoriatice de ulei de pește;
 • pentru tratamentul unguent special a pielii poate fi preparat din cantități egale (25 g.) și pulbere de rostopască resort Adonis la care se adaugă 50 g. tar și 200 gr. Vaselina. După amestecarea tuturor ingredientelor unguent este gata pentru utilizare.

Trebuie amintit faptul că, de regulă, pacienții cu palmo-plantar experienta psoriazis probleme psihologice. Prin urmare, împreună cu medicamente este istorie importantă a bolii și de a ajuta terapeutul. Numai un efect pozitiv poate fi realizat cu terapia combinată.