Proprietatea ca o categorie economică - studopediya

Proprietatea - formarea unui complex și multidimensional. Aceasta se referă la bazele de bază ale societății, este fundamentul întregului sistem economic al societății. Prin natura sa depinde de relațiile de producție, de distribuție de schimb și consumul de bunuri vitale. Formele sale se modifică odată cu schimbarea în societatea umană. Principala forță motrice din spatele acestei schimbări este dezvoltarea forțelor de producție.În viața de zi cu zi, în proprietatea de afiliere înțelese de anumite lucruri la anumite persoane sau grupuri de persoane, adică. E. este identificat cu atribuirea. Prin urmare, în cazul în care lucrul nu se bucură de izolare, iar problema proprietății nu se pune. Cu toate acestea, înțelegerea științifică a proprietății diferă în mod semnificativ de la înțelegerea empirică.

Istoria gândirii științifice privind proprietatea provine din lumea antică (Xenophon. Platon. Aristotel).

înțelegerea științifică a proprietății în lumea antică se întâmplă în două domenii principale:

- proprietatea imobiliară ca relațiile economice (economice);

- proprietate ca o relație juridică.

Codul lui Napoleon a spus că „proprietatea este dreptul de a se bucura și de a dispune de lucruri modul cel mai absolut.“ În cazul în care relațiile de proprietate sunt prezentate sub forma unui raport juridic în care subiecții au dreptul de a utiliza bunuri materiale.

entitate deținută dobândește statutul de persoană juridică sau fizică, și înzestrat cu drepturile de posesie, utilizare și eliminare.

Proprietatea - proprietatea inițială sau primară, reflectând, proprietatea de fixare documentate juridic. Posesia în posesia efectivă a lucrului. Subiectul devine adevăratul proprietar la, intra în posesia, care a emis un act juridic. De exemplu, zakonuRumyniya „Cu privire la moștenire sau cadou,“ a determinat condițiile de moștenitor care vin în drepturile proprietarului.

Subiectul poate fi doar proprietarul, și anume proprietar parțial. El dispune de un produs cu valoare de utilizare, dar nu și valoarea sa. Prin urmare, proprietarul nu poate vinde lucru, trece-l sub voința, pentru a da un angajament, dona. Cu toate acestea, este suveranitatea în utilizarea proprietății altor persoane în scopul propus: să efectueze producția și să devină produsul creat de proprietate absolută sau serviciu. Dar, în temeiul acordului, acesta este obligat să transfere către proprietarul produsului sau venitul rezultat. Subiectul poate avea, de asemenea, dreptul de proprietate, nu-și dea seama și să nu-l utilizați. Proprietarii individuali au fost mult timp dat autoritatea de a controla, dar a păstrat la ea pentru o confirmare de primire din veniturile din proprietate. Proprietarul complet al proprietarului devine atunci când el are o valoare de întrebuințare și valoarea lucrurilor.Utilizați - este de a obtine orice efect dintr-un obiect de proprietate, și anume utilizarea proprietății, în conformitate cu scopul și la discreția și utilizatorul. Proprietatea ca proprietate și de utilizare poate fi concentrată în mâinile unui subiect sau să fie împărțit între diferiții actori. Acest lucru înseamnă că utilizarea unui lucru este posibil și să nu fie proprietar. Pe de altă parte, puteți fi proprietarul și să nu utilizeze proprietatea obiectului. Deci, de exemplu, salariatul utilizează mijloacele de producție, nefiind proprietarul lor, în calitate de proprietar al terenului în sine, de obicei, nu utilizează și contractele de leasing.

Prin urmare, în cazul în care utilizatorul nu este proprietarul proprietatea obiectului, acesta îl utilizează pentru un anumit timp și în conformitate cu condițiile date pentru el proprietarul bunului. Astfel, dreptul de a utiliza înseamnă că utilizatorul a primit de la proprietar sau de titularul dreptului de a utiliza proprietatea obiectului pentru o anumită perioadă, în anumite condiții.

Comanda - dreptul de a lua orice acțiune în justiție împotriva proprietatea obiectului (vânzare, cadou, de schimb, de transfer prin moștenire, închiriere, ipoteca, etc). Comanda înseamnă concentrarea drepturilor de proprietate și de utilizare în mâna subiectului. În acest caz, subiectul este capabil să pună în aplicare toate drepturile fundamentale ale proprietarului: stabilirea modalităților în care obiectul de proprietate și dreptul de a efectua tranzacții. Adevăratul proprietar al proprietarului devine, în cazul în care el deține și administrează obiectul de proprietate.

Delegația, transferă dreptul de a dispune mijloace, de fapt, transferul de autoritate a proprietarului în altă parte.

Tema - aceasta este o modalitate concretă de a stăpâni lucru este cea mai importantă funcție economică. Aceasta implică legături economice între oameni care stabilesc relația lor cu lucruri; Se caracterizează legăturile economice actuale (economice) și mijloace, care pot pretinde și care nu are dreptul la acest lucru.

Oamenii însușit cea mai mare parte darurile naturii prin colectarea, vânătoare și pescuit. Apoi, am dezvoltat două tipuri de economie - este dată, care se ocupă cu gata darurile naturii, și producerea. Ei co-există până în prezent, cu toate că rolul lor în economie nu este același lucru. Punctul de plecare pentru o misiune într-o economie modernă este producția finală. opus este atribuit înstrăinarea proprietății de la proprietar, cu scopul de a deveni proprietar, proprietar sau chiriaș.

În acest sens, trebuie remarcat această formă de distribuire a drepturilor de proprietate ca Trust.

trust acord (contract) înseamnă că proprietarul transferă dreptul .upravlyat proprietatea către o altă entitate sau un agent economic (manager, bancher, muncitori, fermieri, și așa mai departe. D.), atunci el nu are dreptul să intervină în acțiunile mandatarului. Una dintre cele mai comune forme de încredere sunt contracte de încredere pentru administrarea pachetelor, acțiuni și alte titluri de valoare. În sistemul juridic românesc cel mai apropiat de încredere în dreptul de proprietate economică deplină, care are ca rezultat transferul drepturilor proprietarului societății privind managementul acesteia pentru a le (proprietar) angaja, manager (manager).