Prophase - studopediya

Subiect 13. Formulare organizme de reproducție

paraziți fototrofice chemotroph saprotrophs

Autotrophs - organisme capabile să se sintetizeze substanțe organice din anorganice. (plante verzi, unele bacterii).Phototrophs - organisme utilizate pentru sinteza substanțelor organice energiei solare. Acestea sunt plantele și algele albastre-verzi (cianobacterii).

Chemotroph - organisme folosesc substanțe organice pentru a sintetiza energie chimică. Aceste bacterii sulf, bacterii de fier, azot de fixare, nitrofitsiruyuschie bacterii și hidrogen.

Heterotrophs - organisme sunt în imposibilitatea de a sintetiza substanțele organice din anorganice și gata de a consuma materii organice din mediu (cele mai multe bacterii, ciuperci, toate animalele).

Saprotrophs - organisme folosesc materii organice din cadavre sau alte produse reziduale ale organismelor vii. Aceasta bacterie saprotrofe, animals (saprophages) și ciuperci.

Paraziții - organisme vii în detrimentul unui alt organism, se hrănesc cu sucurile sale, țesuturi sau alimente digerate, de multe ori fără a ucide, utilizate fie permanent sau temporar ca mediul gazdă. Aceste bacterii, fungi, plante, animale și virusuri

1. Ce proces este numit fotosinteza?

2. Ce fază de eliberare fotosinteza?

3.Gde curge faza de lumină a fotosintezei, formarea de substanțe care este însoțit de?

4.Gde curge Faza întunecată a fotosintezei, formarea unor produse este însoțită de?

5. Ce chemosynthesis?

Rolul 6.Kakova bacterii chimiosintetice în natură?

7.On care grupuri sunt împărțite în funcție de produsul alimentar proces?

1.Prochitayte de mai jos stabilit materialul de formare.

tabelul 2.Proanaliziruyte aplicația

3.Otvette pe probleme de auto-control.

Reproducerea este una dintre cele mai importante caracteristici ale esenței vieții. Pentru a reproduce în măsură fiecare singur organismele vii, de la bacterii la mamifere. Existența fiecărei specii de animale și plante, continuitatea între indivizi mamă și puii lor sunt acceptate numai de proliferarea

Asexuată reproducere - reproducere, care se realizează pentru unul sau un set de grupuri de celule somatice ale individului părinte.

Forma de reproducere asexuată. Reproducerea asexuată este comună în natură. Este cel mai frecvent în unicelular, dar de multe ori se produce în organismele multicelulare.

Caracterizat prin următoarele caracteristici: în creștere participă doar un singur individ; efectuată fără implicarea gameți; o reproducere bazată pe mitoză; descendenții sunt identici și sunt copii exacte genetice ale păsărilor părinte. Avantaj - o creștere rapidă a populației.diviziune 1.Binarnoe - o divizie în care două celule fiice produse echivalente (amoeba).

Diviziunea 2.Mnozhestvennoe. sau schizogonie. celule materne rupe într-un număr mare de celule fiice mai mult sau mai puțin identice (Plasmodium falciparum).

3.Sporulyatsiya. Reproducerea prin spori - celule specializate de fungi și plante. În cazul în care litigiile au flageli și sunt mobile, ele sunt numite zoospori (Chlamydomonas).

4.Pochkovanie. Pe individul matern este format excrescență - rinichi, din care se dezvoltă nou individ (drojdie, Hydra).

5.Fragmentatsiya - separarea indivizilor în două sau mai multe părți, fiecare dintre care se dezvoltă într-un nou individ. In plante (mătasea broaștei) și animale (viermi segmentate). Fragmentarea se bazează pe proprietatea de recuperare.

6.Vegetativnoe reproducere. Tipic pentru mai multe grupe de plante. Când înmulțire vegetativă nou individ dezvoltă o porțiune a părintelui sau a unor structuri speciale (bulb, tubercul, etc), concepute special pentru micropropagare.

7.Poliembrioniya. Reproducerea în timpul dezvoltării embrionare în care un singur zigot dezvolta embrioni multiple - gemenii (gemeni identici la om). Offspring este întotdeauna de același sex.

8.Klonirovanie. Metoda artificiala de reproducere asexuată. În condiții naturale, nu sunt îndeplinite. Clone - genetic progenitura identic unui singur individ, ca rezultat al unui proces de reproducere asexuată.

Într-o varietate de specii de organisme unicelulare și pluricelulare, diviziunea celulară are multe în comun. Există două metode de diviziune celulară:

1) mitoză sau diviziune indirectă

2) amitosis sau divizare directă în care miezul fără modificări vizibile în ea este împărțit în două părți.

În natură este mitoza destul de comună.

Ciclul mitotic - un set de procese succesive și interdependente în pregătirea celulelor de a diviza, precum și în timpul mitozei în sine.

Interphase - diferența dintre cele două diviziuni ale celulelor.

În interfază începe pregătirea pentru mitozei, acesta este exprimat

1) dublarea ADN-ului. Procesul de dublare a moleculelor de ADN numite - reduplicare.

In timpul sintezei ADN-ului este implicat un grup de enzime, cel mai important dintre care ADN - polimeraza, sub acțiunea enzimei ADN-ului începe să vă relaxați și construite în conformitate cu regula complementarității catenă complementară a ADN-ului. Fiecare dintre cele două molecule fiice trebuie să includă un lanț de polinucleotidă vechi și unul nou.

Ca rezultat dublarea ADN-ului in fiecare dintre cromozomi este de două ori mai mult ADN așa cum a fost, iar numărul de cromozomi este neschimbat. Prin urmare, după finalizarea replicarea ADN-ului a stabilit cromozomiale celulele devin 2n4s.

2) creșterea numărului de organite citoplasmatice.

3) In sinteza ATP, o energie care este utilizat în timpul diviziunii celulare

4) sinteza proteinelor, în special cele asociate cu cromozomi si centrul de celule și sunt implicate în procesul de fisiune.

Odată ce formarea este de peste, celula incepe sa-si imparta.

In mitoză sunt 4 faze, profaza, metafaza, anafaza, telofază.

Nucleul creșterii volumului, adică. Swells E. Cromozomii începe spirala răsucire, reducând astfel componenta ADN-ului are loc de multe ori. În același cromozom puternic se ingroasa si devine vizibil într-un microscop cu lumină.

Pana la sfarsitul profazei, toate cromozomi, ADN-ul care a suferit vedere dublă, chiar și în interfază, sunt vizibile în mod clar, este posibil să se determine dimensiunea, forma, structura, numărul lor. Fiecare cromozom este format din două cromatide nitey- spiralat.

In timpul profazei centrioles diverg centrul celulei la polii celulei și între filament subțire format. Aceste fire cu centrioles din care se depărteze au fost numite ax.