Proiectul - la fel ca și culorile, rețeaua socială de educatori

Toți copiii le place să atragă. Și eu nu sunt o excepție. Creativitatea - o reflectare a lucrării spirituale. Sentimente, mintea, ochii și mâinile - instrumente ale sufletului. Confruntându-se cu frumusețea și armonia lumii, gustat în același timp un sentiment de încântare și admirație, simt ca „momentul perfect“, afișarea atitudinea lor față de realitatea pe hârtie. Această activitate îmi permite să se relaxeze și relaxați-vă după orele de școală. Sunt atât de mândru de, pe care am uita de tot.Îmi place să pictez diferite culori: acuarelă, guașă, vopsele de ulei. Aceste vopsele pot fi achiziționate de la orice magazin de birou aprovizionare. Și artiști contemporani și sosesc.

1. Pentru a studia originile culorilor;

2. determina Empiric cele mai potrivite produse pentru vopsea la domiciliu;

3. Se efectuează experimente și să tragă concluzii.

Obiectivul acestui studiu este de a vopsea pentru pictura.

Ipoteză: Are casa au fost păstrate și sunt utilizate în prezent sunt câteva modalități de a obține culori din materiale naturale?

Valoarea practică: lucrarea poate fi folosit la lecții de artă plastică, în activități extrașcolare, pentru scrierea și eseuri ca material suplimentar pentru curioși.

1. Istoria vopselelor

Îmi place desen sau pictura unui ventilator? În orice caz, toate argumentele în școală pentru a participa la lecțiile artelor frumoase. Cineva chiar a mers la școală de artă și a făcut pictura ca profesie. Dar asta e în cazul în care culorile provin de la? Cum și ce fac?

1.1 Prima vopsea

Omenirea atrage mai mult de o sută de ani. Acest lucru a fost destul de convingător arată și expoziții muzeale de artă și picturi rupestre fine, care pot fi observate în unele din peșteri.

În general, cifrele sunt, dar în cazul în care a făcut vopseaua, mai ales pentru strămoșii noștri care au părăsit imaginea scene de vânătoare și o mulțime de alte imagini nu este întotdeauna clar - întrebarea. Iar răspunsul este, cel puțin, prima parte a acesteia, este destul de simplu.

Probabil ați observat că unele plante (fructe de pădure sau sfecla) pot fi vopsite ca pielea, și alte suprafețe. Am și strămoșii noștri observat. De asemenea, coloranți legume în arsenalul lor sunt negru de fum, diverse argile și niște pigmenți minerali, în special, ocru. Coloranți, folosite de cave artiști au fost produse chimice care au loc în pământ (oxid de fier toate nuanțele - de la galben deschis la portocaliu strălucitor) și mangan (element metalic). Aceste materiale au fost măcinate într-o pulbere fină și se amestecă cu grăsimea (eventual cu untura de animale). Astfel a apărut prima vopsea. Ei au pictat și omul vechi de animale sălbatice, pe care a văzut în jurul lui.

Pentru a fi supraviețuit desene primitive realizate cu cărbune și cretă roșie (argilă). locuitorii pestera pictate pe pietre care le înconjurau: rulează animale și vânători cu sulițele.

poze colorate de animale, care datează din aproximativ 30 000-10 000 ani î.Hr. Ei au fost găsite în peșterile din sudul Franței și Spaniei. Multe dintre aceste desene sunt remarcabil de bine conservate, deoarece pestera nu avea acces la mai multe secole.

Pentru pestera piatra pictura Lasko (Franța), ca un amestec de coloranți utilizați minerale naturale - ochre (din ochros grecești -. „Yellow“), care apar frecvent în natură ca argila sau se prăbușește în bulgări de praf. A fost o culoare diferită: galben, maro, roșcat.

Pentru a face cifrele culori mai vii, folosind strămoșii noștri și cinabru roșu, plumb roșu și portocaliu. Jăratic, fum și funingine a dat negru vopsea.

Artiștii medievali pregătit ei înșiși vopsea, dar aceste culori nu pot fi stocate pentru mai mult de o zi, deoarece oxidează și întăresc atunci când este expusă la aer.

1.2 Vopsele mari artiști. Vopsea Iconografie

În România, istoria studiului de vopsele icoane. Cele mai timpurii culori din pictograma și manuscris de fapt XI - XIII, au existat diferite ocru si negru - „negru afumat„azuriu albastru și roșu aprins, verde Jari derivat din cupru, lapte de var, care este facut din plumb,“tvoronoe" de aur.

În vremuri de Andreya Rublova în dispoziția artiștilor aveau doar 30-40 de nume de culori și multe dintre ele au fost apropiate în compoziția chimică și culoare. Dacă te duci înapoi la ori mai devreme - la Roma, artiștii romani foloseau și aproximativ același număr de culori. De-a lungul ultimelor cincisprezece secole natura ne-a lăsat încă două sau trei culori. De-a lungul istoriei, culori schimbat lianti. Coloranți (pigmenți înșiși) utilizate de secole, practic, la fel.

1. 3 Istoria culori moderne

Ne-am dus mileniu. Omul mai avea nevoie de vopsea, mai rezistente și luminoase. O astfel că am putea picta panourile, piele bronzata pălării de culoare și arme, și apoi primele țesuturi.

colorant galben învățat să producă din coaja de dracilă, arin, dud și milkweed.

Brown - din bulion de coaja de ceapa, coajă de nucă, coaja de stejar, frunze de henna.

Pentru krasnog de culoare la îndemână unele fructe de pădure.

Pe scurt, fiecare dintre culorile, care sunt acum folosite de adulți și copii, are o istorie lungă și remarcabilă.

Purple. In Roma antica, de stacojiu, haine violet ar putea fi doar împărat. Faptul că vopseaua purpurie a fost foarte scump. extras ei cu mare dificultate din cochilii de melci din Marea Mediterană - alge roșii. Zece mii de scoici au dat puțin mai mult de un gram de vopsea. Și am deschis vopseaua de acum aproximativ 4000 ani.

În setul nostru de vopsele se poate vedea o altă culoare - indigo. Așa a numit-una dintre nuanțele de tomno- vopsea albastră. El purpura chiar mai mari. Țesături vopsite indigo, găsit în mormintele faraonilor, care au condus acum câteva mii de ani, Egiptul antic. Cuvântul „indigo“, spune că locul de naștere al vopselei - India. Pentru o lungă perioadă de timp nimeni nu știa secretul producției sale. Dar tufiș, din frunzele care au primit indigo, a crescut nu numai în India, dar și în multe alte țări.Carmin. In aceasta vopsea are propria poveste interesantă. Dacă violet își are originea melc marin, indigo - tufiș, carmin își are originea ... insecte. De la insecte tropicale mici, care

„Coșenilă“ numit. Imaginați-vă cât de mult ai nevoie pentru a prinde acest lucru foarte cochineal, dimensiunea unui gărgăriță pentru a oferi cel puțin o vopsitorie! Dar, în acele zile, de la est la toate colțurile lumii a lăsat nenumărate caravane prețioase de mătase roșie și cele mai fine lână, colorată cu carmin.

Deci, în cazul în care vopseaua bine minat cu mare dificultate și au fost foarte scumpe, atunci de ce este acum orice număr de culori, iar acestea sunt foarte ieftine?

Chimie. Acum vopsea preparate din gudron de cărbune și alte substanțe. Sa dovedit că într-un cărbune negru poate găsi toată bogăția culorii Mamei Natură. De la vopselele vechi de azi sunt doar de sondare nume conservate, dar povești minunate.

2. Producerea de culori moderne

2.1 vopsele decorative Tehnologie

Descrie în detaliu toate etapele de preparare a vopselelor în temeiul articolului pur și simplu imposibil, dar vom încerca să descrie pe scurt procesul de creare o varietate de culori. Să începem cu tempera. Aceste vopsele sunt inițial realizate pe baza unui solubil în apă, în care numărul de componente incluse doar gălbenușul de ou. Vopsele Astăzi tempera pentru fabricarea la scară industrială folosind cazeină sau PVA (rășină sintetică polivinilacetatul).

vopsea Acuarela frământat bazat pe gumă naturală arabică - aceste rășini vegetale și plastifianți utilizați ca mierea, glicerina sau zahăr. De aceea se scrie pe pachetele „Acuarelă de miere“. În ciuda compoziției inofensive pentru a încerca acuarela nu este: este compus din unele antiseptice și, în special, fenol. Atunci cand ingerate, aceasta poate provoca grave intoxicații situație. vopsele acuarelă originea în China, precum și de hârtie.

Guașă în compoziția sa este aproape de acuarela. Cu toate acestea, în cazul în care vopseaua se usuca guașe considerabil mai ușoare și suprafața devine catifelată. Acest lucru se datorează faptului că guașă albă adăugată, care dă un efect.

Vopsea de ulei este cel mai adesea face pe baza de ulei de in, rășini alchidice utilizate mai puțin frecvent. Pentru prima dată, aceste culori au început să facă în Europa în secolul al 15-lea, dar care tocmai au inventat - este necunoscut. Când uscare vopsele de ulei nu se schimba culoarea, permițându-vă pentru a atinge tonuri extrem de profunde și nuanțe.

2.2 pigmenți naturali

Orice paleta - este, în primul rând, culorile de bază. Ele sunt cauzate de pigmenți care este modul în care:

Roșu. cinabru, hematit, roșu ocru.

Orange: realgar, vanadinit.

Galben: orpiment, jarosit, wulfenite, goethit, lumina ocru, lamaie luminos.

Verde: glauconite, volkonskoite, clorit, aegerine, augit, malachit, kerchenit.

Albastru: azurit (în măcinare fină).

Albastru: lazurite, azurit (în grosier) vivianit (mineral indigo) riebeckite.

Violet: lazurite (ultramarin naturală, după calcinare ușoară).

Roșu-brun: hematit, întuneric ocru, limonit întuneric.

Maronie negru: oxizi de mangan (psilomelane, Vadului).

Negru: cărbune, antracit, magnetită.

2.3 culori alimentare

Dintre toate căile de a obține culori din materiale naturale, deoarece cele mai vechi timpuri, unele au fost conservate în timpul nostru. Noi toți suntem cu voi, practic, le utilizați cel puțin o dată pe an. De exemplu, vopsea prova ouă tarate.

De la mama și bunica mea, am învățat că cel mai simplu mod de a obține vopsea alimente - pisa, produse freca (fructe, legume) și stoarce sucul. Culorile roșu și roz sunt derivate din zmeură, căpșuni, afine, dogwood, afine, coacăze, cireșe, sirop roșu, gemuri.

colorant violet este obținut din sucul de varză roșie sau sfecla.

colorant Orange este obținut dintr-un amestec de cerneală roșu și galben, precum și suc de morcov.

colorant galben obținut din pulpa si coaja de lamaie, portocala.

colorant verde poate fi obținut din suc de kiwi sau pătrunjel frunze, care se freca si se stoarce sucul.

colorant Brown este obținut din cafeaua puternică și ocrul frunzelor de ceai.

2.4 Compoziția culorilor

Orice colorant poate distinge patru componente: un colorant pigment, lianți, diluant, excipient. Fiecare dintre aceste componente afectează proprietățile vopselei.

Ca lianți elemente utilizate de adezivi origine animală sau vegetală, rășini, hidrocarburi, care pot fi dizolvate în apă sau uleiuri, uleiuri hidrogenate, diferiți polimeri.

Culorile acestor substanțe acționează ca agenți peliculogeni. Adică, atunci când vopseaua se usucă, este datorită liantului pentru a forma un film rezistent la suprafață, păstrând în pigmenți compoziția sa și umpluturi.

Solvenții sunt necesare pentru a picta au fost mai puțin vâscos, au fost mai ușor de tip pe o perie și aplicat pe suprafața vopsită. Alegerea solventului depinde de ce fel de liant utilizat în cerneală, de obicei, în acest rol sunt apa, uleiuri, alcooli, cetone, esteri și alte hidrocarburi.

Sprite sunt introduse în cernelurile pentru scopul de a modifica textura și opacitatea. De asemenea, nu se poate face fără materiale de umplutură în fabricarea de vopsele rezistente la căldură, inclusiv cele care sunt folosite în ceramică pentru produsele de vopsire.

2. 5 Efectuarea de culori la domiciliu

În prezent, aproape toate culorile efectuate în laboratoare și fabrici ale elementelor chimice. Prin urmare, chiar și unele vopsele sunt toxice, de exemplu, cinabru roșu de mercur.

3 căni de apă, 1 cană de amidon de porumb, colorant alimentar. Gătitul urmează. Într-un mic fierbe apa cratiță. Pre dizolva amidonul de porumb într-un vas separat, cu apă. Se îndepărtează apa de fierbere de căldură și se adaugă amestecul de amidon de porumb. Puneți înapoi pe căldură și se amestecă până atunci, până când amestecul este neted și gros (aproximativ 1 minut). Eliminați de la căldură. Când amestecul sa răcit, se împarte în recipiente și se adaugă agent colorant alimentar (de la set Easter). Vopsea gata. Puteți începe să atragă.

Desen - un proces uimitor și fascinant, mai ales în cazul în care culorile de vopsea, creatului cu propriile sale mâini de faptul că poți avea ...

Astfel, în cursul mi-a studiului, am studiat originile culorilor; determina empiric produsele cele mai potrivite pentru vopsele în casă; pictate cu culori și modele lor produse marcaj.

In timpul experimentelor, am reușit să obțină culori naturale și nuanțe de culori diferite.

Ipoteza că anumite modalități de a obține culori din materiale naturale sunt păstrate și utilizate în casă și în timpul nostru, sa dovedit a fi adevărat.

Am împărtășit cu colegii lor de cercetare lor.

Legende pentru slide-uri:

Cum a face munca de vopsea de student 2 Clasa „B“ MBOU școală № 60 Myshansky Veronica Șef Hramtsova proiect EA profesor de școală primară MBOU SOSH № 60

Obiectiv: Pentru a afla cum să picteze acolo și de a lua acasă vopsele naturale. Obiective: 1.Izuchit originile culorilor; 2.Opytnym mod de a identifica cele mai potrivite produse pentru vopsea la domiciliu; Experimentele 3.Provesti și trage concluzii. Obiectivul acestui studiu este de a vopsea pentru pictura.

Primele picturi rupestre vopsea în peștera Lascaux, în Franța, 14.000 de ani înainte de Hristos

Icon culori vopsea Vopsirea în studiul istoriei românești de icoane. Cele mai timpurii culori din pictograma și manuscris de fapt XI - XIII, au existat diferite ocru si negru - „negru afumat„azuriu albastru și roșu aprins, verde Jari derivat din cupru, lapte de var, care este facut din plumb,“tvoronoe" de aur.

Purple In Roma antica, de stacojiu, haine violet ar putea fi doar împărat. Faptul că vopseaua purpurie a fost foarte scump. extras ei cu mare dificultate din cochilii de melci din Marea Mediterană - alge roșii. Zece mii de scoici au dat puțin mai mult de un gram de vopsea. Și am deschis vopseaua de acum aproximativ 4000 ani.

Indigo Indigo. Așa a numit-una dintre nuanțele de tomno- vopsea albastră. El purpura chiar mai mari. Țesături vopsite indigo, găsit în mormintele faraonilor, care au condus acum câteva mii de ani, Egiptul antic. Cuvântul „indigo“, spune că locul de naștere al vopselei - India.

Fabricarea vopselelor la domiciliu

Fabricarea vopselelor la domiciliu

Vă mulțumesc pentru atenție!