Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

coteț de păsări - o casă pentru găini, locul în care își petrec cea mai mare din viața lor. Nu merge odihna lor, de somn, atunci ei se ascund de ploaie și zăpadă, precum și graba. Este din cauza acestei Coop de pui ar trebui să fie locuibile, comod și corect. Printre materialele utilizate pentru construcția celor mai frecvent utilizate scânduri și grinzi.Cel mai bine este de a construi astfel de case pentru 10-15 găini care pot fi în măsură să vă ofere o aprovizionare pe tot parcursul anului de ouă și carne, și bălegar, care va fi un excelent fertilizator pentru gradina sau curte. clădiri mici, mai ușor la căldură, curat și ai grija pentru puii.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

posibil de proiectare

Persoanele care dețin ferme RURAL, se poate construi o varietate de variante ale unei acasă pentru puii de găină și de a folosi orice design. Puteți construi un șopron convențional, în cazul în care găzdui pe deplin pasarile, sau a crea o adevărată capodoperă a designului, folosind idei moderne, aplica materiale noi și de a crea un adevărat „hotel pentru pui.“ Pui, desigur, la frumusețea lor de origine, nu este absolut nimic de a face, dar vei fi încântat de modul în care se încadrează în peisajul.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

Dacă aveți nevoie de un coteț sezonier destinat numai pentru lunile calde de vară, vă destul de regulat casa ta de pui simplu cu nici un material izolant în interior. Asigurați-vă că pentru a pune o grilă număr de păsări pentru mersul pe jos. O soluție interesantă în ceea ce privește ușurința de circulație va fi un coteț mobil. care stă pe roți și pot fi ușor mutate și curat atunci când vara se apropie de sfârșit. Big stivuite cotete mobil seamănă cu un castele nobiliare.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

Ei bine, dacă ai de gând să aibă o cooperare pui pe tot parcursul anului și a obține ouă și carne, chiar și în timpul lunilor de iarnă dure, atunci trebuie să aibă grijă de dispunerea carcasei de păsări. păsări ameliorator competente vor oferi toate detaliile: de izolare, de furnizare de lumină, ventilație. O astfel de coteț este o construcție relativ simplă, cu zone adiacente pentru mersul pe jos găini.

Construiți cu propriile lor mâini

Casa de pui, după cum am menționat mai devreme, cel mai bine este să se bazeze pe 10, maximum 15 găini. Standarde de astfel de locuințe aproximativ 100h200h150 cm. Acest spațiu va fi suficient ca ar găinile să se simtă confortabil și ar putea transporta. O astfel de structură este mai ușor să se încălzească și să mențină. Dacă doriți să extindă casa, de exemplu, 20 de pui, trebuie remarcat faptul că un pui să stoc 1 zonă metru pătrat. Înălțimea trebuie să fie mai mare decât înălțimea dumneavoastră, astfel încât să puteți obține în condiții de siguranță și dezactiva atunci când faci curățenie.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

Selectarea unei locație

În primul rând, înainte de începerea lucrărilor de construcție necesare pentru a alege locul potrivit pentru viitorul casei de pui. Pui iubesc locurile calde. De aceea, alegerea ta ar trebui să cadă pe locul în care proiectele nu sufla, iar acest lucru se aplică atât pe teritoriul casei, și un loc pentru mersul pe jos. Acest loc trebuie să fie bine luminat și se află pe o suprafață plană. Dacă o faci pe munte, puii sunt în așteptare pentru vântul constant, în cazul în care zonele joase - umezeala. Trebuie să găsești un loc unde apa dupa ploile ar putea părăsi rapid.

Baza și podea

Când v-ați decis pe un loc, este timpul pentru a începe construcția imediată a viitorului coop de pui. Vă întrebați, unde încep? Desigur, este necesar să se înceapă cu o bază de fundație casa de pui. În experiența multor crescatori a pus temelia direct pe pământ umed goale. Acest lucru este absolut inacceptabil. Plot mare de umiditate trecere și umiditate, și mai mult - insecte dăunătoare.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

construcție de bază ar trebui să aibă loc în următoarele etape:

  • Imediat necesar pentru a îndepărta stratul superior al solului înainte de utilizare, de aproximativ 35-40 cm;
  • Amestecul de nisip și pietriș zona definită împrăștiere, o înălțime de aproximativ 10-12 cm;
  • Următorul pas este de a face cofraje compus din placi cu o înălțime de 25-30 cm;
  • Adăugați bare, utilizate pentru a face net-cușcă. Completați toate beton. Se pare zona pentru viitorul coop de pui. Mai mult înainte de a aproximativ trei săptămâni, până când betonul se intareste complet;
  • Deja pe betonul intarit va fi pus podele din lemn.


Dacă decideți să facă o cooperare pui fără fundații din beton, iar clădirea în sine va rămâne pe posturi, apoi asigurați-vă că pentru a face gardul de foi de fier în jurul perimetrului. Acest lucru va proteja puii de rozătoare dăunătoare.

Acum, pe podea. Acesta este cel mai bine realizat dintr-un lemn masiv si materiale uscate. Puteți face și podea de ciment. Asigurați-vă că pentru a fi pe podea pentru a pune un pat de paie, rumeguș sau nisip. În timpul iernii strat așternut ar trebui să fie de cel puțin 20 cm, care asigură un strat suplimentar de pui izolație.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

Wall este elementul principal într-un coteț, în cazul în care cad, apoi cade și toată casa. Ele trebuie să fie durabile pentru a rezista la rafalele puternice de vânt, ploaie și grindină. Cel mai bun material pentru ei este un bloc de cărămidă, piatră sau zgură. Cu toate acestea, toate materialele propuse sunt prea reci, în cazul în care începe să plouă - ei syreyut imediat, absolut nu țineți căldura în interior.

Prin urmare, este mai bine să se construiască pereții speciilor de lemn, de exemplu, jurnalele sunt perfecte. Ele sunt durabile, fiabile și cel mai important reține și transfer de căldură. O astfel de casa de păsări de curte va fi o opțiune ideală pentru tine: iarna este cald și vara este rece și bine în ea.

În timpul construcției pereții primul pas - este de a face o șipcă solidă. Apoi este învelite cu placaj sau plăci, între care este necesară izolația punem sub formă de rumeguș sau paie. Pereții trebuie să fie sigur de a face un cuplu de ferestre, este de dorit din partea de sud a lumina calda sau rece aerul poate intra liber. Partea exterioară a ferestrelor ar trebui să fie acoperite cu o plasă de țânțari și alți paraziți. Despre ventilație vorbi puțin mai jos.

Acoperișul și tavanul

Acoperișul este, de asemenea, foarte important, pentru că toată căldura acumulată a zilei se ridica. Un acoperiș bun va proteja casa de găină din fluxul, păstrează căldura peste noapte.

Acoperișul este în coteț de păsări ar trebui să fie în două etape. Potrivit experților, o astfel de acoperiș pe o absorbție maximă de umiditate, ei lung întârziată de zăpadă. Vom folosi ca șindrile, stuf sau deșeuri de ardezie. Headlining pentru cel mai bun se va potrivi PAL, poate fi izola suplimentar cu paie sau lână. Și asta e acoperișul tău este gata.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

ventilație

Ultimul element în proiectarea unei noi coop de pui ar trebui să fie asigurată o ventilare adecvată a camerei. Prezența ferestrelor - un element indispensabil al acestor structuri, care îndeplinește funcția de ventilație și iluminare naturală. În zona ferestrelor raportului fracționare nu trebuie să fie mai mică decât 1/12 din suprafața podelei.

Obținerea unor mijloace bune de ventilare pentru a face o casa pentru puii curat și păsări productivitatea va crește numai. Obligatoriu în noua casa va fi un element al unei ferestre sau ventilație țeavă, lăsând acoperișul. O țeavă, este de dorit să se facă pe culcare ca capota, iar celălalt - departe de biban si va oferi aer curat.

Pe latura de vest fac ușă, și lângă ea face convenabil pentru puii de găină gaura ieșire într-o crescătorie de păsări.

sfaturi cu privire la aranjament

Regimul intern implică în mod necesar adăposturilor. Hen aproape jumătate din viața lui trăind în el. excelent material pentru adăposturilor sunt bare lungi de lemn al căror diametru va fi de 5-7 cm.

Pentru comoditate și la pui nu a putut provoca un prejudiciu de sine, asigurați-vă că pentru a rotunji fiecare margine. Instalați-le ar trebui să fie la o înălțime de aproximativ două picioare de la podea. Stinghii de pardoseli nu este recomandată, iar fiecare găină este necesar să se aloce cel puțin 25 cm.

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni

Ei fac cuiburi, de obicei, de la cutii sau coșuri. Materialul de aici nu este critică. Pentru orice costum de pui cuiburi următoarele dimensiuni: adâncimea este de 40 cm, lățime egală cu înălțimea de 30 cm.

Pentru a oferi mai mult confort la linia de jos așternut sub formă de rumeguș sau paie. Pentru găină este locul perfect, și se va face cu mare placere.

Aș dori să spun, totuși, că este posibil acum pentru a construi cele mai incredibile în design și materiale de cotețe de pui, de proiectare le pot fi destul de variate. Totul depinde de gusturile tale, preferințele și cât de mult sunteți dispus să investească în această afacere.

Metoda noastră propusă este una dintre cele mai simplu și convenabil. Pe Internet, puteți găsi o mulțime de propuneri și pentru construirea de proiecte cotete. Amintiți-vă că puii trebuie să fie în confortul cald și curățenia. Apoi, puteți obține beneficii maxime, și carnea de pui - casa frumos.

Galerie foto

Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 1. Coop dreptunghiular.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 2. Casa Albastra pentru puii de găină.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 3. Coop, acoperite cu material plastic.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 4. Un design mic.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 5. Mini-Coop.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 6. Coop formă triunghiulară.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 7. Coop modernă.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 8. Micul zagonchik pentru puii de găină.
Proiectarea coteț idei, fotografii și pe construirea de propriile mâini instrucțiuni
Foto 9. bordei pentru puii de găină.