Profit ca sursă de investiții - studopediya

Lipsa resurselor financiare ale întreprinderii încerca să facă prin creșterea prețurilor pentru produsele lor. Cu toate acestea, creșterea prețurilor, întreprinderile se confruntă cu restricții de cerere, ceea ce duce la probleme cu distribuția de produse și, în consecință, la scăderea producției. Se poate pune la un pas de faliment a multor întreprinderi. Guvernul să ia măsuri care să faciliteze formarea de companii de resurse financiare necesare pentru dezvoltarea industrială, mai ales că acestea sunt o sursă majoră de investiții în economie. Expand oportunități de afaceri de decizie de ajutor pentru scutirea totală de impozit pe profit alocate pentru investiții. Cu toate acestea, într-un nivel ridicat al așteptărilor inflaționiste și lipsa concurenței în majoritatea sectoarelor de piață pentru produsele eliberarea de fonduri pentru finanțarea de capital în sine nu are un impact semnificativ asupra deciziilor de investiții.

Principala sursă de finanțare sunt fonduri ale întreprinderilor, în primul rând fonduri de amortizare, a căror valoare totală este acum estimat la 370-400 miliarde de ruble. Dintre aceste investiții se utilizează aproximativ 35-40%. Un alt 100 120 miliarde ruble. Acestea pot fi investite în profituri. Enterprise, astfel o potențială investiție în 480-500 miliarde ruble. potențialul de investiții al populației este de peste 100 de trilioane de ruble. astăzi este folosit de 15-20%.

În cazul în care guvernul nu a reușit să creeze condițiile necesare pentru plasarea acestor fonduri pe termen lung, problema de investiții ar putea fi considerate rezolvate.

În același timp, ar trebui să ia în considerare problema variației în timp a ordinului de formare a amortizării. Trecerea mai bine să renunțe la includerea reformelor de amortizare a costurilor. Acest lucru este cu atât mai important să se facă, având în vedere deținerea de indexare periodică a conturilor de amortizare. Fondurile de amortizare ar trebui să fie în contul rezervelor de profit suplimentare la dispoziția întreprinderilor pentru acest scop. În unele cazuri, poate fi justificată, și acoperirea directă a investițiilor capitale pentru reconstrucția și modernizarea producției în detrimentul fondurilor bugetare alocate pentru punerea în aplicare a unui program federal. Pentru a face acest lucru, ar fi recomandabil să se prevadă o linie specială în cheltuielile bugetare.