profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa

infecții virale respiratorii acute si gripa nu ar trebui să aibă loc fără repaus la pat. Până la recuperare completă ar trebui să evite efortul fizic si stres.În caz contrar, persoana poate experimenta o varietate de complicații. Tratamentul incorect al bolii sau absența completă contribuie la infectarea altor persoane și răspândirea epidemiei.

Prevenirea SARS si gripa: regulile de bază

Dacă o persoană nu poate în momentul de boală pentru a rămâne la domiciliu, care este foarte de dorit în orice loc public, este necesar să poarte o mască. Dimensiunile virusurilor gripale sunt foarte mici, tifon bandaj pentru ei nu este un obstacol serios.

Cu toate acestea, virusul în concentrații ridicate nu este în aer, și:

Când chihe și vorbesc prin viruși ajunge pe oameni și obiecte. Astfel, mai degrabă decât masca protejează proprietarul său, și împiedică transferul virusului de la o persoană bolnavă la împrejurimile sale.

Prevenirea gripei si SARS nu se poate face fără măsuri care vizează reducerea cantității de virus în aer. Acest lucru se realizează prin aerisirea frecventă a camerei, care trebuie să fie făcut atunci când un membru al familiei este suspectat SARS.

În cazul în care medicul a diagnosticat, ventilația ar trebui să fie obligatorie și sistematică. Același lucru se aplică:

 1. spații de birouri,
 2. spitale
 3. instituții
 4. școli,
 5. grădinițe,
 6. alte instituții.

profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa
Cu cât circulația aerului, mai puțin probabilitatea de infectie umane.

Trebuie remarcat faptul că cel mai bun mediu pentru virusul - acesta este fixat, aerul cald, plin de praf și uscat. În aceste condiții, virusurile pot exista pentru zile. Aerul rece, umed și se deplasează aproape imediat dezactiveaza viruși.

Astfel, trebuie să se înțeleagă că, în perioada de toamnă-iarnă umedă, infecția nu are loc din cauza frigului, ci pentru că orificiile de ventilație și ferestrele oamenilor, practic, nu se deschide, frică să se răcească camera ta.

Pentru a nu fi infectate, curățare umedă, ștergeți mânerele ușilor și robinete în baie trebuie să fie realizată în mod regulat. Este cunoscut faptul că virusul din sputa si saliva devine foarte repede la obiectele din jur.

Epidemia de SARS si gripa in timp ce in curs de dezvoltare din aer, dar în acest fel este implementat folosind articole de uz casnic, oameni în contact cu cine.

Prin urmare, o altă regulă de aur în timpul unui focar de SRAS - se spele pe mâini în mod regulat. hawkers principal infecție:

Este demn de amintit faptul că există unele virusuri care declanșează o epidemie prin calea apei de infecție. Printre acest grup de virus adenovirus a fost izolat.

boli tipice cauzate de infecția cu adenovirus:

 1. conjunctivita,
 2. rinită,
 3. faringite virale,
 4. creșterea morbidității și a ganglionilor limfatici submaxilare.

Medicul sugereaza infectia conjunctivita adenoviral se datorează aderării.

In timpul unui focar, se recomandă să nu ia un tratament masiv de apă. Oamenii care vizitează piscina pe tot parcursul anului, știe cât de problematic de tratare a apei.

La izbucnirea epidemiei de adenovirus, ar trebui să se abțină de la înot timp de câteva săptămâni.

Rezistența crescută imunitate la viruși

Creșterea rezistenței corpului uman la viruși poate fi exprimate în următoarele domenii:

 1. Măsuri de sprijinire a funcționării și activarea imunității locale.
 2. Formarea imunității specifice, și anume vaccinarea.
 3. Utilizarea fondurilor immunotropnyh.

profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa
Sistemul imunitar uman are o structură complexă. In fiecare an, oamenii de stiinta descoperi noi celule immunnokometentnye. În prezent, dezbateri aprinse sunt efectuate în medicina modernă dacă vă puteți implica în sistemul imunitar uman și de a face modificări.

Sistemul imunitar este atât de complicat încât este imposibil de prezis impactul schimbărilor. De exemplu, dacă o persoană are un sistem imunitar slab, atunci bolnav SARS, este foarte frecvente.

Dar, dacă luăm măsuri pentru a consolida sistemul imunitar, nu există nici o garanție că acest instrument nu va cauza autoimunitate uman, cum ar fi lupus eritematos.

Până în prezent, nu există nici un medicament cu un efect dovedit asupra infecției virale, deși farmacie umplut cu cele mai diverse produse farmaceutice.

Medicina modernă consideră că sistemul imunitar uman cu 99% este cauzată de mod uman. Prin modul de viață înseamnă:

 • în special produse alimentare,
 • exercițiu,
 • condițiile de viață,
 • starea emoțională.

Doar 1% imunitate poate depinde de droguri.

Ce se face în sezonul rece

Pentru a evita SARS si gripa, ar trebui să acorde o atenție la astfel de fonduri:

 1. Vitamina - este important să se ia vitamine din grupurile C, B și A,
 2. produse apicole - apiterapie. Acestea includ polen, miere, propolis la rece. lăptișor de matcă.

profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa


De asemenea, tratamentul poate fi realizat cu ajutorul homeopatiei. Cea mai bună opțiune este de a utiliza varianta clasică. În acest caz, un medicament pentru pacient este selectat pentru o anumită perioadă de timp pe un „unitsizma“.

Tratamentul este, de asemenea, prevenirea ca persoana devine imun la infecție. Cu toate acestea, homeopatia clasică nu aduce întotdeauna rezultatul scontat.

În astfel de cazuri, se poate referi la un complex de homeopatie (produsul conține mai multe componente), precum și Homotoxicology (firma Hel). Este ecologic și în condiții de siguranță alternativă la medicamente, deși nu este eficientă în aceeași măsură.

Rezultate bune impotriva gripei si SARS arata fitoimmunomodulyatory, care sunt medicamente pe bază de plante care imbunatatesc sistemul imunitar. Tratamentul cel mai adesea realizată folosind:

Consolidarea imunității locale și de igienă nazală

Imunitatea locală este setul de componente ale sistemului imunitar în mucoasa bronșică, nasului, gâtului și tractului gastro-intestinal. Starea normală a membranelor mucoase oferă protecție împotriva infecțiilor.

Astfel, profilaxia infecției virale respiratorii acute este de a menține starea optimă a membranelor mucoase. Toate izolarea membranelor ale căilor respiratorii superioare (saliva, sclifosi, spută, mucus) se realizează:

 1. Funcția de protecție - furnizează imunoglobulina locală A
 2. Funcția de drenaj - asigurarea retragerii virusului din organism.

Consolidarea imunității locale se datorează proprietăților pozitive ale aerului. Ar trebui să fie destul de umed și să nu se usuce prea o varietate de aparate electrice. În plus, este important să se utilizeze lichidul pentru a preveni uscarea gâtului.

Dacă este imposibil să umidificarea aerului până la o performanță optimă (cea mai bună umiditate 50-70%), este necesar să se îngroape hidratare nas soluții saline:

 • akvamaris,
 • Salin,
 • Humer,
 • soluție salină gata (0,9%).

profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa
Soluțiile saline hidrateze eficient mucoase, coaja și se înmoaie particulele străine sunt spălate off împreună cu inițiatori.

Un astfel de tratament este ușor de efectuat la domiciliu. Saline este importantă pentru a aduce „fiziologice“, și anume, până la 0,9% -protsentnomu. Cu toate acestea, acest lucru nu este de precizie lavajul nazal critic.

Într-un pahar de apă fiartă caldă trebuie să adăugați o mică lingură de sare și câteva picături de iod. Soluția este să tastați în mână și-l adulmece, astfel încât să umple partea din față se mișcă nas.

După aceasta este necesar pentru a prinde și reține apa sărată nas în ea două minute. Tratamentul repetat până la 5 tratamente pe zi, timp de două până la trei zile. Dacă cruste în nas, rinita, sinuzita, strănut, și un astfel de tratament este cel mai eficient.

Copiii mici nu știu cum să atragă nas de apă bine, așa că este mai bine pentru ei să cumpere medicamente, cum ar fi Salina, într-o sticlă convenabil. După ce se utilizează sticla, este posibil să se deschidă și să umple o saramură convențional, achiziționate într-o farmacie sau făcută la domiciliu.

Este de dorit să se injecteze agent în cavitatea nazală cu ajutorul unui mic pere, deoarece sub fluidul de presiune poate pătrunde în tuburile Eustachian care declanseaza urechi boala.

Este important pentru copiii care au tuburi largi și scurte Eustachio. Mai mult decât atât, ele sunt dispuse orizontal, decât la adulți.

De asemenea, în scopul de a spori imunitatea locale, folosite așa-numitele stimulente bacteriene care sunt disponibile în formele de:

Mijloace de IRS-19 este disponibil într-o formă de pulverizare, și în tablete și capsule sunt disponibile:

Aceste medicamente sunt compuse din lizat bacterian, adică antigene fragmentate ale unor agenți patogeni. În cazul în care medicamentul pătrunde în organism, îmbunătățește imunitatea locală, precum și cantitatea de imunoglobulină în mucus crește însutit.

Fondurile utilizate pentru prevenirea SARS si gripa. În plus, tratamentul este, de asemenea, realizat cu aceste medicamente, ele nu permit apariția unor complicații bacteriene ale infecțiilor virale.

Zece sfaturi pentru a minimiza apariția gripei și infecțiilor virale respiratorii acute:

 • Spălați-vă pe mâini în mod regulat, pentru că cel mai comun mod de transmitere a virusurilor - pini. Omul devine adesea infectat cu mânerul ușii murdare sau peste balustradă, în metrou.
 • atingând mai puțin frecvent nas, gură, ochi. Dacă aveți nevoie pentru a freca ochii sau nasul cu sufletul la gură - înainte să se spele pe mâini.
 • Să nu întârzie lichid în nas sau flegma in gat. Vârtej nasul determină funcția de drenaj, astfel încât infecția dispare.
 • Ia complexe de vitamine cu un număr mare de vitamina C. Ele sunt recomandate ca prevenirea bolilor virale, și sunt utili ca gripa sau SARS au apărut.
 • A se evita contactul cu persoanele bolnave. Dacă nu puteți evita contactul, este necesar să se spele pe mâini după el, și să ia vitamine.
 • Bună nutriție: vysokenergetichnaya, alimente sănătoase oferă toate materialele de construcție necesare pentru sistemul imunitar uman.
 • Normalizarea somnului. Atunci când o persoană are o lipsă constantă de somn - crește șansele de a contracta SRAS.
 • Bea multă apă. Persoana bolnavă o greutate de 70 kg pe zi este necesar să se consume peste 3,5 litri de lichid pentru a reduce concentrația de toxine în organism prin retragerea lor. Nu putem permite uscarea gurii, nasului și gâtului.
 • Evitați orice fel de umiditate.
 • Corect efectua un tratament medical al SRAS.

Tratamentul medicamentos al gripei și infecțiilor virale respiratorii acute

Este necesar să ne amintim că antibioticele sunt lipsiți de putere în fața naturii virale a SRAS. Prin urmare, tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute cu antibiotice - nu funcționează. Este important să se asigure că persoana este suferă este o boală virală acută.

Ai nevoie pentru a vedea un doctor, așa că și-a petrecut examinarea gâtului și plămânilor examinate. Antibioticele luate numai pe bază de rețetă în prezența complicațiilor bacteriene ale infecțiilor virale, cum ar fi:

profilaxia si tratamentul bolilor SARS si gripa
Este inacceptabil să ia antibiotice pe baza soluțiilor independente.

nas vasoconstrictoare picături sau decongestionantele nazale reduce umflarea și permeabilitatea mucoasei nazale și astfel intensitatea scade rinită.

Fondurile primite de către un medic nu mai mult de o săptămână, ca pe termen lung vasospasm locale provoca atrofia mucoaselor și scăderea simțului mirosului.

În cazul în care curge nasul a devenit mult timp și oamenii sunt forțați în mod constant să-și îngroape nas, apoi asigurați-vă că pentru a vizita Laura, astfel încât situația ia o întorsătură periculoasă.

Alergie sau antihistaminice sunt prescrise persoana cu febra fânului și alte tipuri de boli alergice. Pentru aceste stări sunt caracterizate prin:

Ca parte a pregătirilor în cauză, pot fi decongestionante care reduc simptomele de alergie. Cu toate acestea, aceste medicamente nu sunt adecvate pentru eliminarea rinitei virale.

Câteva sfaturi importante pentru tratamentul SRAS:

 1. Consumați antipiretice nevoie doar de o temperatură ridicată atunci când o persoană se confruntă cu disconfort sever. Astfel de medicamente slăbi foarte mult răspunsul imun, este necesar să se facă o alegere în favoarea ibuprofen sau paracetamol, care poate fi beat și copii. Este necesar să se evite agenții multi-antipiretice, așa-numitele „cocktail-uri“
 2. agenți antivirali: groprinozin, amizon prezintă un efect numai în primele două zile de la debutul bolii. Dacă sunt luate mai târziu - rezultatul va fi,
 3. În cazul în gât de durere și curge nasul cutiei cu certitudine spune că este SARS. În cazul în care nu rinita, este atunci cel mai probabil, persoana angina,
 4. Tratamentul trebuie administrat la domiciliu,
 5. Este important să fie sigur că este SARS, mai degrabă decât orice altă boală (de exemplu, bacteriene)
 6. Când copiii SARS li se interzice să bea aspirina, adica aspirina, la fel de mare un risc de formare a sindromului Reye sistemului nervos -porazheniya și ficat,
 7. Nasul trebuie spălate cu soluție salină. Fără a tractului respirator superior sănătos nu poate funcționa în mod normal, părțile inferioare ale sistemului respirator,
 8. Este adesea util pentru a aerisi camera.