Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Una dintre principalele caracteristici ale acuarele le distinge în mod semnificativ de artă din alte materiale, este abilitatea de a reflecta caracteristicile individuale ale particulelor de pigment individuale. Această problemă a fost discutată la p. 130 și este unul dintre aspectele pozitive ale tehnicii acuarela, care este atât de mândru de „exploatare“ acuarelist.pigmenți sintetici moderni sunt măcinate bine și, de obicei, formează o suprafață netedă și chiar umple - aproape întotdeauna cu proprietăți similare. În acest sens, putem spune că, în comparație cu pigmenți mai mari, convenționale, acestea au un caracter slab și mai puțin expresiv. Dar, pe de altă parte, este - în special pigmenți puri, cât și folosind o paletă limitată artistul poate amesteca culorile pentru a crea o gamă suficient de largă de culori. De fapt, folosind moderne, sintetice, pigmenti organici sunt doar trei culori primare - roșu, galben și albastru, este capabil să se amestece o gama larga de culori vopsea. Această alegere nu pare a fi limitat.

modalitate fizică de a crea culori prin amestecarea culorilor de trei culori primare

Paint această gamă de culori de 48 de culori distincte sunt aplicate în semitonuri; fiecare dintre nuanțele este o combinație de chinacridonă (trandafir), arilamidă FC galben și albastru. Toate culorile obținute prin amestecarea cerneluri într-un vas separat, înainte de aplicarea pe hârtie. Trebuie remarcat faptul că, în principiu, nuanțele pot fi formate optic - cu impunerea de transparente umple culori pure galben, roșu și albastru culori corecte, exacte.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

În cazul în care suprafața umedă a cercului pentru a pune o vopsea trei culori primare, în zonele de conexiuni și conexiunile lor pot vedea culorile secundare.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Combinații de două culori de albastru-verde la galben-verzui, de la roșu la galben-portocaliu și albastru-violet la mov trandafir și de a crea o gamă largă de culori secundare.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Atunci când adăugarea unei a treia cerneală de culoare primară în fiecare din exemple, puteți crea o gamă de culori de pământ -series-verde și violet-gri, care se potrivesc aproape culoarea multora dintre pigmenții tradiționali.

modalitate fizică de a crea o schemă de culori de vopsea culori primare

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Două date încă fructe de viață formate prin amestecarea culorilor trei culori primare într-un vas separat, înainte de aplicarea pe bază de hârtie. Diferența dintre aceste două opțiuni de standuri este
că culorile vii și saturate create de sus - au o intensitate mare; de viață încă mai scăzută în scris culori dezactivat - intensitatea culorii este scăzută.

Culori, vopsele create culori primare de mare intensitate

Toate nuanțele de viață încă formate prin amestecarea culorilor doar trei culori intense majore: roz rezistent la lumină, albastru și lămâie Winsor cadmiu. Aceste cerneluri produc o gamă largă de culori atractive; Aici sunt doar o prelevare de probe vykraski.

Culori, culori create de culorile primare de intensitate scăzută

Această schiță se face vopsele de grad scăzut de intensitate; Efecte tonuri mute sunt formate prin amestecarea roșu indian, albastru cobalt si galben lamaie (imitație). Combinația de variante nesaturate de trei culori primare prezinta rezultate bune.

amestecarea culorilor Fills metoda de suprapunere

Lucrând în acuarelă artist arta poate amesteca vopsea optic, adică. E. Ca urmare a aplicării repetate și mai subțiri umpleri transparente. Stăpânirea acest tip de tehnologie, ar trebui să fie conștienți de gradul de transparență și solubilitatea diferitelor pigmenți.

Ambele pigmenți transparente și opace, foarte pal au umpleri proprietăți similare - gradul de transparență a acestora este aproape la fel. Diferența dintre ele este evident în amestecuri mai bogate.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Atunci când se aplică pe suprafața uscată a benzilor orizontale dungi verticale formează culori secundare.

Multistratificată acuarelă (glazura)Pe grafica de date prezinta iris, petale violet care au fost scrise în două etape. frotiuri Primele transparente culori reci roz au fost depuse. Apoi umple cel mai subtire albastru transparent a fost aplicat după uscarea suprafeței umpluturii. efect optic se umple de acoperire sa manifestat în crearea de o culoare violet, care este mult mai atractiv decât vopsea de culoare pură violet.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Lucrul în două etape

Prima imagine petale create folosind roz rezistente la lumină (chinacridonă).

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

A doua etapă

Culoarea violet produs de acoperire pe un strat de vopsea roz deschis albastru transparent FC.

Gradul de solubilitate și transparență umpluturii

În ciuda faptului că utilizarea unor straturi groase de vopsea gros in tehnica acuarela - este extrem de rară (cu excepția, poate, pictura guașă), pigmenți de solubilitate poate fi o problemă gravă, chiar și în cele mai subtile umpleri. Producătorii de materiale artistice proporții mai variate ale ingredientelor. Unele clase au o solubilitate puternică a stratului care la capătul său practic imposibil să se aplice o altă vopsea de umplere. Cei mai distinși producători fac unsori și suficientă vopsea de calitate în acest sens, în care artistul ar trebui să fie nici o problemă, cu condiția ca umplere în timpul depunerii artistul nu este „freacă“ strat inferior.

Încercarea de a explora întreaga gamă de posibilități de acuarelă, artiștii ar trebui să știe că vopseaua poate fi îndepărtată, estompa, aplicat ca o perie de sticlă și un burete; Vopseaua trebuie să fie suficient pentru a rezista la deteriorarea acestora un nou strat puternic și nu se dizolvă. Echilibrul corect se realizează în procesul de obținere a experienței.

Suprapunerea a două sau trei culori

Cercuri ilustrare de jos arată efectul două și suprapunere trei culori folosind pigmenți rezistente la lumină acuarela. Ei au folosit același set de trei culori - sunt aplicate într-un interval de la mediu la lumină și mediu la tonuri întunecate. Acordați atenție la transparența și claritatea mapările de culoare în primul exemplu; această comparație în al doilea - un ton întunecat - versiune abia perceptibil.

Procesul de amestecare vopsele, acuarela
Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Acoperite cu probe de vopsea

Ambele seturi de cercuri reprezentate grafic roșu venețian, teren verde și albastru cerulium. Ele arată fiecare colorant separat, iar apoi - în combinație cu alte vopsea de acoperire și în cele din urmă - cu două culori suprapuse.

Valera mai multe umpluturi

Comparația între două culori albastru cobalt întuneric: un prim (stânga) este formată numai prin turnarea vopseaua groasă; al doilea (mijloc) a fost „construit“ treptat, ca urmare a aplicării celor opt straturi de albastru turnare cobalt pal (dreapta). turnare multiplă au o textură mai atrăgătoare și culoare.

Vărsarea strat gros de vopsea

Vărsarea de mai multe straturi

Cu un singur strat de umplere tonuri pale

Efectuarea de nuanțe de culori fine pe bază de amestecuri de optică

Una dintre trăsăturile caracteristice ale acuarele și pozitiv este sensibilitatea deosebita a culorii formate prin metoda optică de amestecare vopsele transparente. Combinația de culori pale, culori mate și textura hârtiei oferă un contact direct și unic între pigment și substrat. Nici una dintre aceste culori, după amestecare într-un recipient separat și aplicarea unui singur strat nu a putut crea o impresie similară de renaștere și flori delicate.

mostre de culoare pe graficele inferioare prezintă grațios roșu, maro, albastru, verde și galben, amestecat ca rezultat al metodei „clar“ de acoperire de hârtie re semn textură khadi aspră. Cu o singură excepție, atunci când au fost utilizate trei culori, toate culorile sunt formate prin combinarea celorlalte două culori. 3 fiecare caz, a doua cerneală depozitată numai pe suprafața primei vopsea aplicată complet uscată.

Culori supratipărire complementare sau aproape complementare, în care utilizate, cum ar fi lumina roșie, cromații, pământ roșu și verde venețian, provoca un interes deosebit. În ciuda faptului că atmosfera generală este creată de cald sau rece maro pal, un studiu mai aprofundat al probelor prezentate detectate particule de pigmenți roșii și verzi care dau suprafața caracterului viu și pulsează de bază. Un efect similar se realizeaza cu ajutorul combinațiilor viridonovoy / sienna și umber ars natural / verde FO. Combinație cerulium / venețiană forme roșu omniprezente cald roz / gri, deși separate de albastru va însemna că va reține nuanța caracteristică.

amestec optic

Vopseaua aplicată non-alb, rag, bumbac khadi tip de hârtie, fabricate manual (India de Sud).

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

1 Cadmiu Roșu / Alizarin Crimson
Siena 2 / kraplak naturale roz
3 umber Natural / FO verde

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

Phthalo Albastru 4 / fildeș
5 Siena Natural albastru / cobalt
albastru cobalt 6 / kraplak roz

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

7 Burnt Umber / chinacridonă roz
8 lumină Oxid roșu / crom
9 pământ verde / galben de cadmiu

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

10Viridonovaya / ultramarin Franceză
11Golubaya FO / arilamido galben / fildeș
12 cerulium albastru / roșu venețian

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

13 Burnt Umber / cadmiu roșu
14 Pământ verde / roșu venețian
umber Natural 15 / aureolin (cobalt galben)

Procesul de amestecare vopsele, acuarela

16 Siena Natural / roșu indian
17 Viridonovaya / siena ars
18 Siena Natural albastru / cobalt