Principalele tipuri și forme de închiriat - studopediya

chirie de utilizare poate oferi consumatorilor un avantaj. Consumatorul nu este întotdeauna profitabil să cumpere proprietăți. De exemplu, în cazul în care are nevoie de un mixer de beton pentru construirea casei, mai profitabilă a închiriat pentru o fracțiune din prețul decât mai târziu, după finalizarea lucrărilor, vinde-l pentru o melodie. Sau un grup de oameni de afaceri au nevoie urgent pentru a acoperi la șantierul de construcție. În acest caz, este de asemenea avantajos să nu cumpere avioane și închiria echipajului.Consumatorul poate se tem că achiziționarea unui calculator rapid depășită moral și contractul de închiriere poate fi încheiat pe o perioadă determinată, după care locatarul are dreptul să renunțe la vechiul model și de a încheia un contract de leasing pentru un model mai modern.

Antreprenorul poate temporar, în condiții de creștere a cererii pentru produsele sale, crește producția de energie prin închirierea unei mașini sau echipamente suplimentare prevăzute în contract dreptul de a le reveni la locator cu o scădere a cererii.

Dezvoltarea extensivă a serviciilor de leasing crește în mod semnificativ mobilitatea de producție și construcții, și, prin urmare, eficacitatea acestuia. De exemplu, firmele de construcții pot concura pentru primirea comenzilor, indiferent de locația geografică a sediile lor și baze de producție. După ce a primit ordinul pentru construirea unei companii de obiect, de construcție și de instalare la distanță poate lua de la cea mai apropiată companie de închiriere toate mașinile și echipamentele necesare pentru a efectua lucrările, mai degrabă decât să le transporte mii de mile de la baza lor.

În practica comercială utilizate în principal următoarele tipuri de leasing:

1. De închiriat (RAM). Chiria poate fi închiriat orice Ob-JECTS de unelte agricole mici private fabricate sau aparținând companiilor mari avioane, nave, unități de procesare și întreprinderi întregi.

Leasinguri operaționale implică transferul obiectului (proprietate) pentru posesie și folosință temporară (sau numai utilizarea) chiriași în mod repetat, în timpul perioadei de amortizare a bunurilor. În acest caz, locatorul locatarului este responsabil pentru livrarea la timp a obiectului și a calității acestuia; proprietarul poartă, de asemenea, riscul de deteriorare sau pierdere a bunurilor în utilizarea chiriaș. Mai scurt termenul de leasing, locatorul oferă deseori întreținerea și repararea proprietății închiriate. La expirarea contractului, beneficiarul este obligat să returneze obiectul contractului de leasing către locator.Numărul țărilor străine sunt două tipuri de contracte de leasing operațional în condiții negociate contracte.

inchirieri pe termen scurt (închiriere). Conditii de contracte de acest tip de închiriere variind de la câteva ore la câteva luni. Exemple de astfel de închiriere pe termen scurt pot fi: Chirie masini si mecanisme agricole (de a efectua Șebna, curățare sau alte lucrări), autoturisme, vehicule (pentru trafic orientat), rutier - utilaje de construcții și alte bunuri mobile.

închiriere pe termen mediu (angajare). Conditii de contracte de acest tip de contract de leasing, în medie, de la câteva luni până la 2-5 ani. leasing care poate fi aceeași proprietate enumerate în paragraful precedent. În cazul în care contractele de închiriere medii mai frecvent decât în ​​clasament, prevăd că obligația de întreținere presupune chiriaș. El se teme, și personalul acestora, gestionarea mașinilor, aparatelor și vehiculelor.

2. chirie financiară (leasing). În 70-e. în țările industrializate au început să se dezvolte în mod activ leasing financiar. În cazul în leasing financiar viitorilor chiriasi de multe ori alege dorit să-l chirie obiect, el este producătorul sau proprie-Vanik acest obiect, este de acord cu el termeni comerciali tehnice și de bază ale ofertei viitoare și apoi se întoarce către compania de închiriere cu o cerere de a semna o operațiune de leasing și leasing financiar .

legea română permite ca viitorul chiriaș poate atribui companiei de leasing financiar, și anume procure și să-l livreze în instalația de leasing financiar cu specificațiile definite, lăsând alegerea producătorului sau furnizorului să responsabilitatea locatorului.

De exemplu, un viitor chiriaș solicită companiilor de închiriere pentru a găsi purtătorilor de nave minereu cu capacitate brută în termen de valori specificate, în vârstă de cel mult 5 ani de la data coborârii în apă. Cerințe în plus, pot fi menționate pentru sistemul de propulsie, sistemul de navigație, etc. În acest caz, alegerea furnizorului (producător sau vânzător) chiriași viitoare nu este o măsură precisă a leasing financiar

leasing financiar este, de obicei, a emis un acord cu trei căi între locator, locatarul și furnizorul obiectului închiriat. În acest caz, locatarul are drepturi și obligații ca cumpărătorul contractului de vânzare, dar nu se poate retrage din contract fără acordul locatorului ca plătitor al obiectului de leasing și proprietarul acestuia. Și locatorul și locatarul în ceea ce privește actul de furnizor în calitate de creditori solidari, adică fiecare dintre ele are dreptul să prezinte o cerere furnizorului deplin obligațiile asumate prin contract. Locatorul locatarului este responsabil pentru momentul și calitatea obiectului livrat numai în cazul în care alegerea furnizorului a fost încredințată lui de către locatar.