Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

Colectarea și achiziționarea de semințe

Este important să nu pierdeți momentul de divulgare a fătului. În semințele Primrose, la fel ca multe primroses, foarte mici, aproape pulverulentă. În cazul în care descoperă golirea cutiilor, colecta le-ar fi practic imposibil. grădinari cu experiență recomanda punerea coacerea fructelor în sac de pânză. Semințele rămân în ea în cazul în care caseta a arătat dintr-o dată.Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

fructe coapte din tulpină rupe cu peduncul uscat (pentru a evita deteriorarea acesteia), apoi se taie perfect pe sticla. semințele Primrose sunt colorate în negru sau maro închis. Pentru ei era vizibilă în mod clar, este mai bine să ia o farfurie albă.

semințe de Primrose capabil să difere de planta mamă din care au fost colectate materialul săditor. Culorile florilor sale pot fi diferite. , Este necesar să se utilizeze semințele cumpărate pentru a obține mugurii de o anumită culoare. Un dezavantaj al materialului săditor propus în mall-uri, o lungă perioadă de păstrare după recoltare.

Germinarea semințelor depinde de prospețime și condițiile lor. În cazul în care semințele sunt colectate în toamna pentru a planta în primăvară, rata lor de germinare va scădea cu 20-40%. În cazul în care acestea sunt depozitate la temperatura camerei, probabilitatea de germeni va scădea și mai mult. Prospețimea semințelor nu este numai apariția, dar, de asemenea, timpul de germinare. Prin urmare, se recomandă semințe de plante, cât mai curând posibil. Înainte de a le plantare în cutii de semințe depozitate la +2. + 5 ° C

Semințele care sunt vândute în magazine prelucrate deja produse care le protejează de infecții fungice. semințele colectate pe cont propriu pentru a fi tratate cu o soluție de permanganat de potasiu (0,5-1%). Câteva cristale de permanganat de potasiu a fost turnat într-un pahar răcit cu apă fiartă. Înainte de semănat semințele au fost plasate în soluție timp de 20 minute.

Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

semănat semințe

mraniță pentru plantare nu este întotdeauna adecvată. De obicei, este prea greu. Primula acaulescent prefera solul lumina, bine fertilizat. Pământul poate apela în pădure de foioase. sol forestier în vrac și bogat în humus de frunze. Acesta a fost amestecat cu nisip de râu în raport 2: 1. Pochvosmes de primulă, de asemenea, preparate din două bucăți de humus foaie, 1 parte gazon terestru și fluvial 1 parte nisip. grund gata pentru primula (pH 5,5-6,5) pot fi cumpărate de la magazin.

Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

Înainte de a utiliza un amestec de pământ trebuie să fie aprins în cuptor. dezinfectarea corespunzătoare permite distrugerea bacteriilor, sporilor de fungi, nematodelor periculoase, ouă și pupe de insecte. Solul umed turnat pe foaia de metal. stratul său nu trebuie să depășească 5 cm. Frunze cu solul plasat într-un încălzit la +70. + 90 ° C cuptor. La temperaturi mai mari pentru a se calcina sol este imposibil. Altfel pier microorganismele benefice și azot mineralizat.

Este posibil să se răcească sol cu ​​zăpadă. Pământul turnat într-un recipient și compactată strat de acoperire de zăpadă (1-2 cm). El nu va permite ca pământul să se încălzească mai repede după semănat semințe. materialul săditor este pus pe zăpadă și aliniați cu grijă cu ajutorul unei spatule sau de mărfuri. Semințe de top nu va stropi pământul. Zăpadă se topește treptat, iar semințele cad la pământ.Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

Recipientul este acoperit cu folie și a pus în zona luminata. Primula nu acaulescent tolera razele directe ale soarelui. Prin urmare, este de dorit să se selecteze pentru porțiunea pe pervazul ferestrei cu lumină difuză. Temperatura optimă de germinare a semințelor +12. + 18 ° C

Îngrijire muguri și mânuirea sabiei

Semințele au încolțite, nu lasa solul se usuce. Solul este hidratează în mod regulat, pulverizarea de apă dintr-o sticlă de pulverizare. Cu polietilena este necesar pentru a elimina umezeala condensată.

Cultivarea de semințe de primula poate fi consumatoare de timp. Primele mugurii apar de obicei 2-3 săptămâni. Uneori, acest proces este întârziată pentru o lună.

Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

De îndată ce primele lăstarii vor fi observate pe suprafața filmului trebuie să se deschidă. Pe parcursul celor 10-12 zile, plantele sunt obișnuiți treptat cu aerul din încăpere. In fiecare zi, ele sunt deschise mai mult și pentru un timp mai îndelungat. La sfârșitul celei de a doua săptămână a filmului este eliminat complet.

Plantele continuă să se închidă de razele directe ale soarelui. Când vremea caldă, containerul poate începe să facă un balcon deschis. Timpul de staționare în aer curat crește treptat. După 2 săptămâni, puteți lăsa florile pe balcon toată ziua. În timpul nopții, este necesar pentru a aduce containerul în cameră.

Primrose când sunt crescute din semințe răspund bine la fertilizare. Răsaduri soiuri Rosanna poate fertiliza prima dată în 7-10 zile de la apariția. Germeni adăpate amestec lichid primulă pentru reducerea concentrației de medicament în 4 ori. În această cultură, este frunze foarte delicat și ușor de sensibile, deci trebuie să vă asigurați că îngrășământul nu a lovit masa verde. Acesta poate fi folosit pentru a face îngrășământ pipetă. În viitor, solul hrănite 1 dată pe săptămână.

Udarea răsadurilor transportate de palet. Puteți umezi solul cu o pipetă sau o seringă. În cazul în care suprafața este prea multă apă, germenii pot fi infectate cu înnegrirea tulpinilor. Apa pentru irigații apărat anterior câteva zile.

murături de plante efectua atunci când acestea apar prima pereche de frunze adevărate. În cazul în care lăstarii au fost plantate dens și a urcat împreună, ele pot interfera unele cu altele. În acest caz, ele pot găzdui un pic mai devreme.

Alege pentru a începe cu exemplarele mari. scobitoare lor poddevat și scos din sol, încercând să rănească rădăcinile cât mai puțin posibil. Plantele sunt așezate în containere speciale (casete) 50 ml pahare de plastic sau de aceeași dimensiune.

Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

Germeni pot sta jos în container la o distanță de 5 cm distanță. Ele sunt atent scufundate la baza de frunze cotiledonate în găurile făcute scobitoare sau sârmă. puieți raspikirovat udat cu jet de apă subțire.

Plante de aterizare pe un loc permanent

După cules de creștere a plantelor incetineste un pic. Acest lucru se datorează faptului că tânărul primulă de creștere în mod activ în masă rădăcină, încercând să umple spațiul din oală. În cazul în care florile par sanatosi, nu ar trebui să vă faceți griji.

Primrose în creștere din semințe de la domiciliu, atunci când să semene

Primii 2 ani, plantele tinere au nevoie pentru a acoperi frunzele de iarna căzut. În al treilea an florile sunt transferate într-o nouă locație.

În timpul cultivării de primula acaulescent se poate compara și să fie afectate de diverse dăunători. Ea suferă de tulpina si radacina putregai, rugina, oidium. Plantele prezintă semne de diferite tipuri de mozaic si icter. Ele sunt atacate de acarieni, purici, melcii, nematodele stem si afide.

Surprinsă Infecții și infestări acaulescent de primule încetinește creșterea și dezvoltarea. Să li se usuce și să moară chiar și culori deja mari și puternice. Infecția se răspândește rapid printre plantele. Prin urmare, este necesar să se verifice în mod constant calitatea răsadurilor, pentru a afla cât mai curând semne ale unei leziuni de culori posibile. Pacienții tratați specimene prin mijloace speciale sau eliminate.

Dacă ne menținem toate regulile de practici agricole și de primula de reproducere in casa nu va provoca dificultăți chiar și pentru grădinar novice. Frumos de primula va decora casa de interior si teren agricol.

Și un pic despre secretele.

V-ați confruntat vreodată dureri insuportabile la nivelul articulațiilor? Și tu nu știi ce prima mana:

  • incapacitatea de a se deplasa ușor și confortabil;
  • disconfort atunci când merge în sus și în jos pe scări;
  • criza neplăcut, nu fixați pe cont propriu;
  • durere în timpul sau după efort;
  • inflamație la nivelul articulațiilor și umflare;
  • ori nerezonabile și la dureri insuportabile la nivelul articulațiilor.