Primele semne și simptome de infarct miocardic la bărbați și femei

Primele semne și simptome de infarct miocardic la bărbați și femei

Infarctul miocardic este cea mai teribila manifestare a bolii coronariene. Ea apare ca urmare a fluxului sanguin afectata intr-o arterei coronare. Prin urmare, celulele musculare ale inimii experimenta initial un deficit de oxigen și substanțe nutritive, ceea ce duce în final la moartea lor. Datorită influenței nervilor, pacientul are dureri în piept, care este principalul simptom al infarctului miocardic la bărbați. Pentru femei, caracterizate prin alte semne ale bolii.Gradul de manifestări clinice de atac de cord depinde de zona leziunii miocardice, pragul de durere, comorbidități. Astfel, in diabet din cauza leziunii nervilor periferici, durerea poate fi omisă. În acest caz, vin în prim-plan alte semne atipice ale unui atac de cord. Simptomele de infarct miocardic la bărbați și femei diferă adesea, și este legată de particularitățile constituționale și diferențele dintre nivelurile hormonale.

Simptomele tipice ale unui atac de cord

Cauza tulburărilor circulatorii ale mușchiului inimii poate fi tromboza sau spasmul arterelor coronare. De regulă, aceasta este precedată de crize frecvente de angină pectorală, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Uneori, fondul bunăstării și sănătății vizibilului există un atac de durere persistent, iar oamenii nu sunt întotdeauna în măsură să înțeleagă că acest lucru se manifestă în sine este patologia cardiacă.

Durere în infarctul miocardic are trăsături caracteristice:

Primele semne și simptome de infarct miocardic la bărbați și femei

  • durată mai mare de 15 minute;
  • trece după primirea nitroglicerină, dar poate ușor să scadă;
  • accentul principal se află în spatele sternului sau în partea stângă a pieptului;
  • în natură poate fi o compresie, senzație de arsură comprimare;
  • mai intens, dar pot fi ondulate, cu perioade de reducere a durerii;
  • Aceasta se extinde la gât, maxilarului, brațul stâng și interscapulum.

Starea generală a persoanei cu un atac de cord cauzat de activarea sistemului nervos autonom. slăbiciune marcată, sudoare lipicioasă rece, paloarea pielii, amețeli. Adesea, greață și vărsături asociate cu o scădere bruscă a presiunii datorită unei scăderi bruște a contractilității miocardice. Atunci când o zonă mare de prejudiciu poate dezvolta soc cardiogen. Pielea pacientului, în același timp, să devină un Merle, buzele si membrele - cianotice. Pulsul și tensiunea arterială nu este determinată.Primele semne și simptome de infarct miocardic la bărbați și femei

Primele simptome de infarct miocardic sunt motive de tratament imediat pentru asistență medicală, pentru că 40% dintre pacienții mor înainte de venirea ambulanței. Acest lucru se întâmplă de obicei, din cauza incompatibile cu aritmii amenintatoare de viata - fibrilație ventriculară în care se opreste inima de pompare de sânge. În cazul în care pacientul a fost dus la spital în timp și a început să se vindece, apoi o zi vine următoarea perioadă de un atac de cord, care se caracterizează printr-o creștere a temperaturii corpului la 380s. Acest lucru se datorează reacției sistemului imunitar la moarte a porțiunii miocardice. organele interne pot fi afectate de șoc cardiogenic. Datorită performanței slabe a rinichiului, cantitatea de urină sintetizată scade semnificativ. Datorită acestui fapt, produsele metabolice organism se acumuleaza, ceea ce duce la toxicitate totală.

În timpul semne de reabilitare a infarctului miocardic asociat în principal cu insuficiență cardiacă. Acestea includ edem extremitatea inferioara, dispnee la sarcină ușoară și în poziția culcat, un ficat mărit. Inima site-ul boala poate mai subtire, având ca rezultat dezvoltarea unui anevrism. In trombi sale cavitate formată, care atunci când este eliberat în circulația sistemică duce la tromboembolism pulmonar si arterele intracerebrale.

simptome atipice

Femeile, spre deosebire de bărbați, infarct miocardic mai adesea însoțite de manifestări atipice. Mai multe forme clinice distincte.

opţiunea astmatic

Primele semne și simptome de infarct miocardic la bărbați și femei
Varianta astmatică este observată în 7% din cazuri. În acest caz, pacientul se simte un sentiment de lipsă de aer și de respirație șuierătoare. De asemenea, apare sacadată în timpul respirației, datorită acumulării de lichid în alveolele. În cazuri extrem de grave, edem pulmonar se dezvolta, care necesită intubare imediată și conectarea la un ventilator. Sufocare apare adesea pe timp de noapte și seamănă cu un atac de astm bronșic.

opţiunea Gastralgichesky

Opțiunea Gastralgichesky însoțită de dureri abdominale, de obicei în secțiunile sale superioare, și este mult mai rar (aproximativ 2%). În același timp, pot apărea sughiț, eructații, greață și vărsături. În acest caz, medicul a crezut de multe ori despre apendicita, intoxicație acută sau un ulcer gastric, și pacient din greșeală a recunoscut într-un alt departament. Prin urmare, timp prețios este pierdut, și de atac de cord de multe ori duce la complicații.

opţiunea cerebrovasculare

varianta cerebrovasculare continuă ca un accident vascular cerebral sau sincopa profundă. Acesta se găsește în 1% din cazuri, și, spre deosebire de alte manifestări atipice, barbatii sunt de trei ori mai des. De obicei, această condiție este simptome tranzitorii și focale manifestate sub forma de paralizie si pareza si simptome cerebrale.

varianta aritmice

Versiunea aritmice începe cu o varietate de aritmii (fibrilație atrială, extrasistole). Cel mai periculos dintre ele sunt blocadei atrioventricular în care frecvența ritmului cardiac scade sub un nivel critic, și fibrilație ventriculară, un haotic care constă în reducerea fibrelor musculare. În aceste cazuri, primul ajutor promptă, ca sângele încetează să circule prin vasele.

În locație atipică de durere, de exemplu, în partea din spate, jumătatea din dreapta a pieptului, la nivelul coloanei vertebrale, și necaracteristic durata acestuia (10 minute) miokroinfarkt pot să apară, care nu este mai puțin periculos decât de obicei atac de cord.

Simptomele de infarct miocardic sunt foarte diverse. În acest sens, apariția oricăror semne neobișnuite ale unei persoane care suferă de boli cardiace coronariene, ar trebui să fie considerate ca PIS și el ar trebui să caute imediat ajutor medical.