Primele semne și simptome de accident vascular cerebral la barbati si femei

Din păcate, consecințele accident vascular cerebral întâlnite atât de multe. Dar puțini știu că viața și sănătatea după ce a suferit un atac de apoplexie depinde de cât de repede va primi îngrijiri medicale.Neurochirurgi spun că 3 ore (maxim 6 ore) - acesta este momentul în care consecințele pot fi menținute la un nivel minim. Dar pentru acest lucru tuturor asociaților ar trebui să fie identifice prompt atacul și pentru a ajuta pacientul. Pentru a face acest lucru, trebuie să știe cum să identifice boala.

Accident vascular cerebral - Ce este?

Stroke - o încălcare acută a circulației cerebrale. Acest tip de infarct cerebral atunci cand arterele de alimentare colmatate cheag de trombocite si proteinele din sange. Ca urmare a presiunii ridicate într-un prejudiciu punct slab apare, urmat de hemoragie și ca rezultat - paralizia membrelor de partea opusă a corpului.

Factorii care cresc riscul

Pe riscul de accident vascular cerebral trebuie să reflecte prezența unuia dintre următorii factori:

 1. cineva din familie a suferit probleme circulatorii acute (accident vascular cerebral sau infarct miocardic);
 2. hipertensiune arterială, dureri de inimă, aritmie;
 3. tendință de tromboză;
 4. diabet;
 5. excesul de greutate;
 6. ateroscleroza, colesterol ridicat;
 7. abuzul de alcool și fumatul;
 8. distonie și atacuri ischemice recurente.

prevestiri

Precursorii (adică, semne timpurii) de accident vascular cerebral ischemic și hemoragic pot fi dureri de cap, amețeli, slăbiciune. Se pot alătura mai târziu, greață și vărsături.

Aceste simptome pot fi însoțite de:

 • lent ritmului cardiac;
 • deficiențe de vorbire, senzoriale și mișcare;
 • fluxul sanguin la nivelul feței, transpirație;
 • amorțeală în picioare și la mâini, de multe ori pe o parte a corpului.

Principalele semne de accident vascular cerebral creierului. Amintiți-le!

Primele semne și simptome de accident vascular cerebral la barbati si femei
I - pentru a cere victimei să zâmbească. Accident vascular cerebral zâmbet este o curbă - este o parte a corpului nu răspunde, zona gurii se duce în jos și nu se ridică în sus.

W - cere victimei să introducă sau să spună o propoziție simplă. În timpul sufla oameni vorbesc încet, șovăielnic, ca în cazul în stare de ebrietate.

P - cer să ridice mâinile lor. În această situație, mâna este dificil de a ridica la aceeași înălțime, mâna cu partea afectată este întotdeauna mai mică.

Cere victimei pentru a lipi limba. În acest caz, se va curba și forme asimetrice sau zapadet pe o parte.

Același lucru se poate observa aceste semne și simptome:

 • afectarea stării de conștiență (stupoare sau pierdere completă)
 • pierderea auzului;
 • schimbare de ritm, frecvența și adâncimea de respirație, și, în cazuri severe - se poate opri de respirație;
 • reducerea drastică a presiunii, creșterea frecvenței cardiace, palpitații poate opri;
 • neînțelegere de vorbire inversă;
 • probabil, urinare sau defecare involuntar;
 • asimetrie facială;
 • paralizie parțială sau completă a membrelor, convulsii.


Semne de accident vascular cerebral la barbati

Pentru o jumătate puternică a problemei este foarte urgentă. După toate accidentele vasculare cerebrale sunt a patra cauza de deces la barbati.

Simptomele să fie conștienți de:

 • necoordonare și mers inconstant;
 • pronunția dificultate și percepția vorbirii;
 • amețeli;
 • auditive și tulburări de vedere;
 • slăbiciune severă bruscă.

Rețineți că simptomele pot fi mai puțin pronunțat, cu un mini-fit.

Semne de accident vascular cerebral recurente la persoanele cu aceleași simptome descrise mai sus. Dar, din păcate, consecințele sale procentuale mai grele și mai mare de handicap la persoanele care au suferit oa doua lovitură.

semn informativ este febra în încălcare a circulației cerebrale.

Primul si ingrijire de urgenta pentru accident vascular cerebral

În cazul în care toate semnele sunt conforme cu cele de mai sus, încercați cât mai curând posibil, pentru a provoca „rapid“. Pacienții cu accident vascular cerebral acut ar trebui să fie admise imediat la spital.

Dar, înainte de sosirea medicului ar trebui să ia imediat măsuri independente.

Se pune victima pe o pernă înaltă. capul a fost ridicat, deschide o fereastră. la aer curat de intrare, elimina sau anula constrângătoare îmbrăcăminte. măsoară în mod necesar tensiunii arteriale. În cazul în care presiunea este crescută, da medicamentele pe care pacientul le ia în mod normal, în astfel de cazuri. Puteți face o footbath fierbinte, cere să ia extract de paducel, tinctura de valeriana, bujor - un sedativ.

Dacă voma, întoarce capul victimei în lateral. pentru a voma nu a primit în tractul respirator.

Semne de deces accident vascular cerebral

La apariția certificatelor de deces

 • lipsa de răspuns la stimuli auditivi, amoniac, lovituri pe obraji;
 • reducerea temperaturii corpului;
 • nu respiră și bătăile inimii;
 • elevii ochi nu reacționează la lumină;
 • ia act de „fenomenul pupilelor pisica.“

Chiar dacă aceste caracteristici trebuie să continue resuscitare (respirație artificială și masaj cardiac) înainte de ambulanță. Numai un medic cu experiență poate diagnostica cu precizie moartea omului de accident vascular cerebral.

Amintiți-vă că prevenția accidentului vascular cerebral este mai eficientă decât vindecarea!

Dacă există semne de vascularizației la tulburari ale creierului trebuie să treacă un examen special. Acesta va identifica factorii de risc și pentru a preveni apariția acesteia.

Cum putem salva pe suplimente și vitamine. probiotice, vitamine, concepute în bolile neurologice și așa mai departe., iar noi la comanda iHerb (link-ul cu discount $ 5). Livrare la Moscova numai 1-2 săptămâni. Mult mai ieftin de mai multe ori decât să ia în magazin românesc, iar unele elemente care nu sunt în principiu, să fie găsit în România.

Sunt 20, frecventă lipsa de somn, grudnichok.i aici în această dimineață zguduit copilul, a fost voal negru, drept brusc brațul amorțit slăbiciune. și nu am putut spune fraza simplu scris cuvinte ambulanță aproape naoborot.srochno vyzvaliposavili înțepa comprimate, și culcat cu lumini intermitente în spital, și așa a măsurat presiunea casa a fost de 180 / 120.predinsultnoe sostoyanie.privezli facut un RMN, vorbesc ca VSD.tak lipsa de somn, ustalost.otpustili domoy..no am boyus.nadeyus mai mult din acest lucru nu se va întâmpla din nou.

Presiunea a fost normală de 90 * 60 întreaga viață, 46 de ani, greutate normală, 60 kg. oboseală constantă, dureri de cap frecvente, senzație de amorțeală în picioare și mâini sunt extremități reci, iar ieri brusc dureri de spate și a maxilarului mutat spontan la partea care poate fi?

temperatura fratele său sub patruzeci de ani, se ridică două minuty..pered acest lucru a fost ceea ce pristup..on că sufocat și bate piept, a ratat silno..posle vozduha..chelyusti l strângea ca a schimbat mersul și mănâncă ca un mod ciudat. .vrachi nu se poate pune diagnoz..chto poate fi?