prăji praf live - creșterea la domiciliu

Prin achiziționarea unui acvariu și popula pesti, acvarist incepator, de obicei, nu se gândește la ce se va întâmpla în continuare.

Și apoi, de regulă, următoarele se întâmplă. Multe, dacă întreținerea decente de animalele lor acvariu, mai devreme sau mai târziu, peștii încep să ruleze și în casa ta în mod neașteptat iaz, există minori. Aici întrebări din dreapta apare, și ce să se hrănească un astfel de mic de locuitori acvariu, mai ales în primele zile ale vieții lor?După cum știți, am fost nici o excepție, și în fața mea, la momentul respectiv, nu a existat această întrebare și provocare. A trebuit să lopata o mulțime de informații care ar putea rezolva această problemă. Și astăzi, vreau să împărtășesc experiența mea.

Ce este - un praf viu? Și este doar microorganismele, care mai mici includ ciliate. Prin tip de ciliate includ aproximativ 6000 de specii de protozoare, una dintre ele este Paramecium caudatum.

prăji praf live - creșterea la domiciliu

prăji praf live - creșterea la domiciliu

caudatum Paramecium (Paramaecium caudatum) - protozoare "animal", dimensiunea acesteia 0.1 - 0.3 mm. Se hrănește cu bacterii. Propagate împărțirea în jumătate - aproximativ o dată pe zi, la perioada 24 - 26 ° C. Acesta poate conține, în orice recipient de sticlă, la temperatura camerei și se diluează la domiciliu în cursul anului. Asta e exact asta și vom fi văzută ca începutul hrana vie pentru puiet.

Există mai multe rețete și metode de cultivare a ciliate în fân, coji de banane, drojdie de bere, fructe uscate, legume, lapte, etc. Am vorbesc despre cel mai ușor, în opinia mea, metoda de creștere a animalelor care l-am folosit în practică.Pentru aceasta avem nevoie de un incubator pentru ciliate - un recipient de plastic sau de sticlă de 3 litri. În cazul meu - este un borcan obișnuit de 3 litri. Se toarnă la 2-2,5 litri de apă fiartă la temperatura camerei, pune o bucata de coji de banane uscate și picături 5 picături de lapte (2-3 picături). Acum trebuie să adăugăm cultura ciliate. Acesta poate fi luat cu prietenii - acvaristi cu experiență, suficient doar câteva picături. Dar, nu a fost posibil, și am luat un pahar cu apă din rezervor și reumplut în bancă - în apa din acvariu are deja un număr de ciliate. Apoi, bine acoperit pachet borcan și pune-l în umbră - sub masă. Asta este!

A doua zi banca mea opalescent, indicând faptul că bacteriile au început să se dezvolte acolo, care tocmai se hrănesc cu infuzorii. După cum sa menționat deja mai sus, ciliate se reproduce prin împărțirea în două, o dată pe zi, în acest sens, populația se dublează în fiecare zi. După aproximativ o săptămână, banca apă înseninat și am văzut o mare cantitate de puncte în mișcare albe - aceasta este ciliate. Puteți începe alimentarea puietul, dar mai întâi trebuie să fermenteze o altă cutie de praf vii, luând o colonie existentă de ciliate.

prăji praf live - creșterea la domiciliu

Hrănirea vii cu praf, am folosit o seringă obișnuită injecție 2-cc. Banca a scos din umbră - până când toate ciliate au fost pe partea de sus, la suprafață și cu atenție a ales seringa lor și turnat direct în rezervor cu puiet. Aveți grijă să nu agite apa din oală pentru a exclude pătrunderea unui număr mare de bacterii din rezervor, acest lucru poate afecta negativ RFI, pentru a finaliza până la distrugere. Deoarece lichidul utilizat cu praf viu, trebuie adăugat în borcan apă proaspătă fiartă, la temperatura camerei sau cu apă vechi din rezervor la cantitatea dorită. De asemenea, nu trebuie să uităm să se hrănească infuzorii o dată la 2-3 zile, 3-4 picături de lapte. În plus față de coji de banane și lapte ambele se pot adăuga și alte ingrediente alimentare, cum ar fi piei de fructe și fructe uscate (sau) etc. Cu cât sunt mai variate ingrediente, cu atat mai hranitoare praful viu.

Vreau să avertizez. Nu fi purtat de numărul de ingrediente, apa poate atenua. În acest mediu, ciliate nu va rasa și să moară.

Datorită unui praf plin de viață, cantitatea de hrănire alevinilor, am fost redus la trei ori pe zi, ciliate complet consumate, apa nu se deterioreze în acvariu de creștere, se prăjește a devenit cresc rapid si se dezvolta.

Deoarece creșterea juvenilă poate traduce într-un aliment viu mai mare. Ei bine, aproape gata. Dacă există orice întrebări cu privire la acest subiect - fericit să răspundă. Mult noroc!