Poți obține scabie de la o pisică în cazul în care o persoană este transferată

Scabia - o boală contagioasă cauzată de acarieni mancarime (căpușe). Din păcate, suferă de scabie nu numai oameni, ci și animale domestice cum ar fi pisicile. Prin urmare, proprietarii murchun lor minunat interesat: puteți obține scabie de la o pisică?Mange la pisici este destul de rar, dar în cazul în care animalul este încă bolnav dermatoza mâncărime. ridică imediat problema, ce caracteristici ale bolii speciale, și modul în care aceasta este diferită de scabie la om? Ar trebui să fie spus, scabie boală invazivă la pisici este cauzata de acarieni, deși parazit, dar acest lucru nu este absolut scabiei pe care oamenii se îmbolnăvesc.

Ce este scabie la pisici

Poți obține scabie de la o pisică în cazul în care o persoană este transferată

creaturi cu blană noastre tind să afecteze trei tipuri de acarieni:

 1. Cheyletiella (observate în toate părțile corpului animal, se transmite la om).
 2. Notoedres (prezentate pe cap, provoacă pierderea părului, formarea rapăn a pielii).
 3. Trombicula (acarianul krasnotely). Justificat la pisici pe partea din spate a corpului, mai ales pe picioare și picioare.

Scabia se manifestă aceste simptome:

 1. mâncărime severă.
 2. Creșterea anxietate.
 3. Pierderea parului.
 4. Formarea de cruste pe suprafața epidermei.
 5. roșeață a pielii cu prezența abcese, ulcere, acnee.
 6. Refuzul de a mânca, starea de spirit agresiv.

Chiar la începutul dezvoltării, boala se manifestă în zona gâtului, lângă capul și urechile animalului. Odată cu creșterea activității parazit scabie atunci când acesta este din ce în curs de dezvoltare în piele, depunerea ouălor, disconfort râios sigiliu mai îngrijorat. Încercarea de a atenua starea lor, animalul scutură din cap, încercând să zgârie un punct de mâncărime, astfel, gheare rastsarapyvaya piele. De-a lungul timpului, zgârieturile sunt acoperite de o crustă întunecată începe să scadă strat.

Primele semne ale pierderii de blană observate în regiunea urechii, atunci fenomenul patologic se extinde la partea frontală și gâtul animalului.

Boala începe să progreseze mai mult și mai mult, creșterea numărului de infecție acarianul subcutanat se extinde pe tot corpul, și starea generală a animalului se deteriorează semnificativ.

Cel mai adesea, parazit scabie infecție sunt expuse la animale cu imunitate slabă. În acest caz, boala poate fi o manifestare secundară a debitului și simultan cu alte boli grave.

Poți obține scabie de la o pisică în cazul în care o persoană este transferată

Cel mai adesea boala sunt expuse la animale cu imunitate slabă

Diagnosticul de scabie de la un animal de companie se face prin inspecția vizuală a animalului, imagine anamnestic a bolii, rezultatele obținute cu răzuire a epidermei, care este sigur să renunțe pentru a clarifica tipul de scabie parazit. agentul cauzal. Pe baza tuturor acestor animale este atribuit terapia medicală și identifică securitatea proprietarului său.

Moduri de transmitere a scabie de la o persoană pisică

Transmiterea de scabie de la o persoană pisica este realizată prin contact, de exemplu, atunci când se ocupă de animale fără stăpân de pe străzi, acarianul mâncărime purtător.Alegerea Cititorii noștri!

Pentru un tratament eficient al infestări parazitare ale cititorilor noștri sunt sfătuiți remediu pentru viermi «Intoxic Plus». Acesta este compus din plante aromatice, care curăță în mod eficient corpul de viermi și să elimine toate consecințele infecției. Facilitatea nu are contraindicații, eficacitatea si siguranta dovedite prin studii clinice in Institutul de Parazitologie. Potrivit medicilor. "

Infectia poate aparea, de asemenea, în cazul în care animalul a vizitat pe stradă, unde a luat capusa, și după întoarcerea acasă, el mîngîie proprietar.

Transmise sau nu se transmite de la pisici la scabie umane

Scabie de la pisica la om poate transmite, dar aceasta nu înseamnă că va fi în mod necesar infectate cu scabie animalele de companie. Mult depinde de modul în care vede infecția scabie acarian a avut loc pentru animale. Prin urmare, nu este nimic surprinzător în faptul că de foarte multe ori proprietarii de pisici rula în informații contradictorii.

Unele surse susțin scabie la pisici - nu este transmis, comunicate în alte date complet diferite.

Faptul că există unele tipuri de mâncărime a agentului patogen, care se pot simți confortabil pe animalele noastre de companie:

 1. Insecta care trăiește exclusiv pe pisici (pielea umană nu este absolut necesar pentru viața sa).
 2. Un parazit care poate trai pe pielea unui om doar câteva zile.
 3. Tick, ca urmare a unui sistem imunitar slăbit de un animal. Acesta a considerat în mod condiționat inofensiv pentru om.
 4. Insecta care cauzează boala, atât la animale cât și la om. Acesta este considerat cel mai periculos parazit și contagioasă.

Poți obține scabie de la o pisică în cazul în care o persoană este transferată

Odată ajuns pe pielea umană, căpușelor mâncărime este capabil să supraviețuiască pentru ceva timp pe ea

Deci, în cazul în care scabie este transmis de la o persoană pisică? Dermatozele mâncărime, a luat un om de pisica, în cercurile medicale numite „psevdochesotkoy“ ca acarieni, provocând boli invazive, parazit pentru animale de companie numai.

Cu toate acestea, contactul cu animalele infectate, se poate alege, de asemenea, acest acarian. Prezența sa se manifesta prin mâncărime și erupții cutanate, care este un pic ca mușcături de țânțar. Este demn de remarcat, „psevodchesotka“ între oameni nu este transmis, și, în cele mai multe cazuri au loc spontan, fără intervenție medicală.

Odată ajuns pe acarianul pielea umană este capabil să trăiască pentru o vreme, dar în cele din urmă se stabilească, și chiar mai mult pentru a arăta viața lor activă la maxim, el nu poate.

Acest lucru se datorează faptului că a fi un parazit pe pisici, nu sunt adaptate la viața în epidermă umană. Cu alte cuvinte, pentru parazitismul acarianul numai la pisici, pielea umană este pur și simplu necomestibil.

Cu toate acestea, acest parazit, deși nu mâncărime canalele încă oțeturi lor dă o persoană un disconfort neplăcut, în special, aceeași mâncărime. parazit Itch de pisici poate provoca pielea umană următoarele manifestări patologice:

 1. Acnee.
 2. Blisters umplut cu lichid.
 3. formarea crustei.
 4. Exfoliantă.

De multe ori, există întrebarea opusă: Este scabie răspândirea de la o persoană pisică? In acest caz, parazit mancarime care provoacă boli umane și animale - este un complet diferit de acarieni. Prin urmare, animalele de companie nu se poate îmbolnăvi acest tip de raie, care afectează oamenii.

Poți obține scabie de la o pisică în cazul în care o persoană este transferată

La primul semn de patologie se referă la specialist

Dacă o persoană se află în contact cu un animal purtător de scabie, iar când a ajuns acasă, mangaindu-un animal de companie, atunci riscul de infecție este destul de mare. După omizii sau ouăle sunt ușor de a aduce în casă pe mâini sau pe haine.

Observand comportamentul neobișnuit în pisica sau posibile simptome de scabie. asigurați-vă că să se consulte medicul veterinar pentru diagnostic în continuare. În timp util a inițiat examinarea, precum și tratament. Aceasta ajută la prevenirea multor complicații grave și pericole pentru sănătatea dumneavoastră Ward.

Paraziții poate câștiga!

Dacă citiți acest lucru, atunci sunteți încă gândesc că duce rapid parazitează imposibil. Ați încercat deja diferiți agenți anti-parazitare, care sunt vândute în farmacii și bunicile utilizate recommendations're disperat?

Paraziții sunt încă trăiesc în corpul dumneavoastră și să continue să se înmulțește cu tine uciderea din interior? Sau doriți să luați un curs de tratament preventiv și de a le proteja si familia ta? Apoi, va fi interesat să afle că recomandă un bine-cunoscut prezentator TV Elena Malysheva, și ce facilități pe care le oferă să folosească moderne ...