Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Nu este un secret că, în vremuri de criză toată lumea încearcă să salveze și să încerce să se hrănească animalele „pe masă“. Fermierii, în principiu, întotdeauna încearcă să se hrănească animalele lor de produse naturale. Acest lucru economisește bani și ajută pentru a umple dieta animalelor vitamine utile si nutrienti se gasesc in legume.Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

În acest caz, medicii veterinari și proprietarii pentru o lungă perioadă de timp în mod constant certăm dacă este posibil pentru a da cartofi cruzi pentru animale de companie. Să împreună vom investiga.

cartofi cruzi: argumente pro și contra dieta animalelor domestice

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Cu toate acestea, în unele animale este contraindicat cantități mari de cartofi cruzi, deoarece aceasta poate provoca o supărat sau chiar intoxicații. De asemenea, conține foarte puține proteine ​​și săruri minerale, care pot avea un impact negativ asupra sănătății animalului.

Unul dintre motivele pentru care nu este recomandat pentru a da cartofi animale prime - un tratament chimic în procesul de creștere. Acum, că imaginea de ansamblu a utilizării de cartofi pentru animale de companie în jurul valorii de clar, să încercăm să înțelegem exemplul fiecărui.

cartofi cruzi în dieta câinilor

Litigii dresorilor și medicii veterinari nu se estompeze pentru un moment. Faptul că toate individual - pot mânca cartofi cruzi, depinde de fiecare rasă de câini și caracteristicile sale de digestie. Multe rase de cartofi nu a suferit prejudicii organismului, dimpotrivă. Alții suferă diaree și chiar volvulus, care afectează în mod negativ bunăstarea lor și conduce la consecințe grave.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Cartofii conțin o mulțime de amidon, prin urmare, este slab absorbit și poate afecta tractul gastro-intestinal, iar în unele cazuri chiar reprezintă o amenințare la apariția paraziților.

Cu toate acestea, unii nutriționiști cred că de la o zi kartoshinu nimic critic în cazul corpului câinelui nu poate. Dimpotrivă, favorit al corpului va fi umplut cu carbohidrati si fibre necesare. Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie? Aici principalul lucru - nu exagera și de a aborda această problemă cu înțelepciune. În primul rând după ce a luat cartofii trebuie să fie verificate scaun animal favorit. Dacă totul este în ordine, atunci putem în condiții de siguranță pic pentru a da cartofi cruzi.

Pot să mănânc cartofi pisici crude?

În terminat vajnic poate fi dat, dar este absolut inutil, și nu își asumă nici un beneficiu pentru animal, doar adaugă greutate. Noi nu ar trebui să dea cartofi gata chiar mai mult de două ori pe lună. În caz contrar, există riscul de blocaj intestinal.

Iepuri și cartofi cruziDestul de diferit este cazul cu iepuri. Nu există nici o întrebare despre dacă puteți iepuri cartofi cruzi. Acesta ocupă un loc important în regimul alimentar al acestor animale.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

cartofi cruzi sunt bune pentru iepuri în perioada de îngrășare, deoarece amidonul procesat rapid de către organism, transformându-se în grăsime. cartofi cruzi sunt, de asemenea, bogate in vitamine si o varietate minunat de dieta de zi cu zi.

Cu toate acestea, rădăcinoase prime ar trebui să fie introduse treptat în dieta de iepuri. În același timp fermieri, este important să se știe că cartofi cruzi tineri de până la 4 luni este interzisă pentru a pune. O atenție deosebită trebuie acordată tuberculi care alăptează doe ca vase de scoruri de amidon de lapte, care este foarte periculos în timpul alăptării.

Iepuri - aproape singurele animale care cartofi cruzi pot fi date, fără a avea grija, în același timp, pentru consecințele.

Sfaturi pentru iepuri hrănire cartofi cruzi

Fermierii sunt de acord asupra unui consens cu privire la dacă este posibil să se hrănească iepurii cartofi cruzi. În cazul în care iepurii sunt proaste mananca cartofi cruzi sau abandoneze-l cu totul, ar trebui să fie exclusă complet din hrănirea de cartofi. O lună mai târziu, va trebui să încercați din nou pentru a le da cartofi cruzi, deoarece iepuri de multe ori nu-l mănânce în vară și de iarnă devorează „pentru ambii obraji.“

Folosind cartofi cruzi, trebuie să ia în considerare faptul că, în anul de masculi mari ar trebui sa nu consume mai mult de 40 kg de cartofi cruzi, femele - nu mai mult de 36 kg de cartofi cruzi.

În acest cartofi proaspeți nu trebuie să fie mai mult de 1/10 parte din dieta de zi cu zi a unui animal de companie. Înainte de a pune tuberculilor iepurii, trebuie să fie bine spălate și să le taie în bucăți mai mici.

În nici un caz nu da sub formă de produse alimentare cartofi cruzi verzi. Acesta conține cantități mari de solanina, o substanță otrăvitoare. Aceasta poate provoca intoxicații acute sau deces.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Pot caprine cartofi cruzi?

Dar aici, ca și în cazul de iepuri, se spală cartofii și se taie în mai multe bucăți. Apoi, masa rezultată să fie stropite furajere și se amestecă pentru a obține o masă omogenă.

Aici suntem împreună cu voi pentru a afla dacă aveți posibilitatea de capră cartofi cruzi. Cu toate acestea, există una dintre metodele mai sigure de hrănire capre cartofi cruzi. Mulți oameni, așteptați până când cartofii va incolti mult. Germenii lasă toate presupusa otrava, astfel de cartofi devine complet în condiții de siguranță pentru a bea capre și alte vite.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Porcinele și cartofi cruzi

Cartofi - un furaj bun pentru porci. Este bine digerat, până la substanță uscată de 97%. cartofi fierți și se evaporă pot da toți porcii la orice varsta.

Dar și aici există dilema eternă - dacă porcii pot fi cartofi cruzi? Astfel, medicii veterinari recomanda da cartofii în formă brută ca aditiv vitaminizată într-o cantitate nu mai mult de 10% din dieta zilnică. Lucru este, din nou, într-o mulțime de amidon și solanina, care afectează în mod negativ starea de sănătate a animalelor.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie

Mulți fermieri pentru cartofi cruzi adauga fân, grâu, fasole și pepeni ierburi pentru o mai bună asimilare în corpul unui porc.

concluzie

Cartofi - una dintre cele mai controversate legume. animale unice, cum ar fi iepuri și capre, este posibil și necesar pentru a da altora nu este recomandată. Toate materia în proprietățile controversate ale cartof crud. Pe de o parte - vitamine, fibre si carbohidrati. Pe de altă parte - o cantitate mică de săruri minerale, proteine ​​și prezența solanina.

Este, de asemenea, unul dintre factorii care limitează utilizarea pe scară largă a cartof crud în alimentația animalelor - o serie de substanțe anti-nutritive în compoziția sa. Acestea contribuie la dezvoltarea funcțiilor tulburări gastro-intestinale ca întreg și dezvoltarea bolii.

Este posibil pentru a da un animal de companie de cartofi brut? Este posibil, dar ușor și moderat ca aditivi vitaminizate. În caz contrar, există riscul de afectare a sănătății animalelor de companie.

Pot să mănânc cartofi cruzi pentru animale de companie