porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

Cum să planteze acasă?

Reproducție porumbei la domiciliu - acest lucru nu este un hobby și dragostea de viață. păsări grațioase sunt non-agresive, bine și cu atenție și se aplică oamenilor - nu e de mirare peste tot în lume, au primit pe merit titlul de pasăre care simbolizează pacea. Fermierii noștri de păsări de curte, acestea sunt cunoscute pentru film, care a devenit deja un clasic în ciuda reprezentării exagerate a iubirii umane pentru păsări să reproduci porumbei la domiciliu și nu le place să le este aproape imposibil.porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

crescatorii Novice ar trebui să fie pregătiți nu numai la contemplarea frumuseții, porumbei de reproducție la domiciliu, dar, de asemenea, grele, dar de lucru placut. Inițial ar trebui să construiască un porumbar, convenabil pentru viața păsărilor. Dacă nu le da o cazare confortabilă - păsările vor fi incomod, dar diluția nu este iese din discuție.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

Alegerea unei rase

porumbei interni. dimpotrivă, considerat a fi foarte ușor pentru păstrarea și reproducție. Mai multe probleme vă luați procesul de pregătire, dar nu și de reproducție sau îngrijirea păsărilor. Inițial, aceasta este de a determina rasa de porumbei domestici, din care sunt multe, în funcție de mărimea, penaj, și alte caracteristici. Să încercăm să identificăm trei tipuri principale de porumbei domestici, în funcție de scopul lor de reproducere.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

porumbei domestici pot fi de tipul următor:

Vom selecta perechea pentru reproducere

porumbei sezonul de reproducere are loc, de obicei, în primăvară. fermieri cu experiență de păsări de curte știu că trebuie să se pregătească pentru ea în avans. Daca se inmultesc porumbei la domiciliu numai în scopul de plăcere estetică și calm mental, nu puteți alege în mod special o pereche. Porumbeii alege in mod natural partenerii lor și voință cuib cu ea.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

În cazul în care este necesar respectarea pur ampenaj anumită culoare, prezintă caracteristici de puiet ar trebui să aleagă parteneri și să efectueze porumbei secarea artificiali. Pentru novice avicultori sunt câteva sfaturi pentru a identifica masculin și feminin. Bărbat mai mare, începe mai întâi să aibă grijă de partenerul său viitor, creșterea culturii, se va face un anumit tip de dans de împerechere.

Alegerea unei femei artificiale necultivat, pariu pe păsările medii construi. În cazul în care femela este supraponderal, aceasta va afecta în mod negativ asupra ouălor și descendenților: zidărie va fi o problemă, procesul va fi dificil pentru majoritatea păsărilor. Subțire construi, dimpotrivă, nu va lăsa ouăle stea. Cea mai bună alegere - pasăre mediu de ten, aparent sănătoși, bărbați și femei, cu pofta de mancare excelenta si caracteristicile rasei (zbor - zbor bun, sport - anduranță și așa mai departe).

Un alt avantaj al auto-reproducere a acestor păsări la domiciliu - reproducere oportunități. Puteți alege diferite culori și pene, și asigurați-vă că ceea ce va apărea pui - mai multe rase au fost crescute în acest mod artificial pârloagă. Rezultatele pot fi scrise într-un jurnal special.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

Pariuri pe necultivat artificială, este necesar să se aibă grijă de așa-numita cutie parovochnom. Acesta trebuie să fie detașat de la porumbar, în cazul în care există mai multe, și se pune într-un mic pod, acest lucru poate fi un desen, cu secțiuni separate pentru fiecare pereche. Alegerea partenerului ideal pentru reproducere, lăsați-le într-o cutie pentru noapte. De obicei, în acest timp păsările au timp să le înțeleagă partener potrivit sau nu. Vei vedea predispozitia lor una de alta a doua zi: format cuplu de succes va petrece tot timpul împreună.

cuiburi

Cuplurile selectate, este timpul pentru pregătirea pentru păsările care cuibăresc. Pe columbofili în această etapă îi revine misiunea responsabilă: apropierea condițiilor de păsări de reproducție în habitatul lor natural. Ce înseamnă? Selectarea pentru creșterea porumbeilor sălbatici, ar trebui să ia în considerare cadru de sârmă de lumină sau ramuri mari de copaci, care le va aminti sălbăticie, în cazul în care își construiesc cuiburi în crengile copacilor sau în habitatele abandonate ale altor animale.porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

porumbei domesticite preferă să cuib în scorburi, astfel încât pentru ei să-și depună ouăle coșuri de răchită în formă și cutii de materiale naturale, cutii de lemn. Dimensiunea ar trebui să fie selectate în mod individual: indivizii mari caseta păsări mai mici - mai puțin. Opțiunea ideală ar fi plasarea casetele departe unul de altul: dragoste cuplu simt intimitate, va fi mai ușor să știe exact cutia lor, dacă acestea nu demola mirosul locuințelor adiacente. Porumbeii distinge nuanțe, astfel încât să puteți picta viitorul cuiburi site-uri în diferite culori contrastante.

Perioada de incubație

Perioada de incubare porumbel are o medie de nouă zile. Femela depune un cuplu de ouă, cu un interval de o zi și jumătate. Acest lucru se întâmplă o săptămână după împerechere pereche. Este important dacă doriți să obțineți urmași sănătoși, trebuie avut grijă să se asigure că femela începe incubație două ouă la un moment dat.

Cum de a face acest lucru? De îndată ce ați văzut că pasărea a pus un ou, având grijă să nu deteriora carcasa, scoateți-l din slot pentru a muta într-un loc cald întuneric. Apoi selectați un ou artificial sau etichetate, ci pe ceilalți porumbei. Atunci când femela va purta acesta din urmă, vă puteți întoarce acum oul.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

După începerea Incubatul de sex feminin, verificați ouăle. După trei sau patru zile fiecare control în lumina: viitorul tipa declara deja în sine un punct negru cu un model de vene. Dacă aveți prea fierbinte pentru sezonul de reproducere de primăvară, la sfârșitul perioadei de incubare (15-20 zile), umeziți partea de jos a fantei cu apă simplă: se va face mai moale coajă și facilitează apariția puilor născuți. Aspectul copii vor vorbi porumbei când o cochilie aruncată afară din cuib, lăsând mai mult loc pentru puii.

pui de naștere și de îngrijire pentru ei

Puii se nasc orbi, acestea sunt de multe ori locuri sau fără coadă. Primele zile ale vieții părinților lor hranei pentru animale de alimente de pre-prelucrate din cioc. avicultori nevoie după prima săptămână pentru a preda copiii la jgheabului, multe persoane folosesc specială-kormilok, care include copii.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

După ce puii sunt gata pentru auto-alimentare, trebuie să le ofere cu o dietă constantă și stabilă. Hraneste păsărilor este în valoare de două ori pe zi, nu se poate pierde aprovizionarea cu alimente. schimba in mod constant apa din randul consumatorilor de alcool, păstrați-le în indivizii au întotdeauna acces. Atunci când există o perioadă de creștere rapidă, porumbeii mici pot avea chiar mai mult decât adulții - acest lucru este normal. În acest moment, dieta ar trebui să fie bogată în vitamine și să fie la fel de diverse.

Cerințe pentru conținutul păsărilor

Aceste păsări în alegerea dietei nu este deosebit de pretențios. Baza meniului ar trebui să fie boabe, este, de asemenea, în valoare de adăugarea de îngrășăminte minerale sub formă de calcar sau cretă tocat. Dacă sunteți de reproducție păsări în scopul de afaceri, este mai bine să parieze pe o dieta gata ales - acesta conține toate mineralele esențiale și oligoelemente pentru creșterea rapidă și calitativă a păsărilor.

Reproducție păsări în cuști, sau pot fi echipate special la mansardă. Aviary mai ușor de a construi, dar conținutul său sunt prezentate mai multe cereri pentru dezinfectare. De asemenea, trebuie să fie pregătite cu atenție înainte de Aviary cuiburi. Mai bine pentru a construi un porumbar cu cutii pereche gata și alimentatoare. În mod regulat dezinfectat, urmați animalele bolnave izolate. Restul păsărilor necesită o îngrijire minimă.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

pregătirea încăperilor

Înainte de creșterea păsărilor, este necesar să le ofere o ingrijire adecvata. În mediul de origine poate și trebuie să fie dezinfectate porumbei. Anterior, multe din soluție de permanganat de potasiu utilizat a fost amestecat diverse cantități de var hidratat și hidroxid de sodiu într-o anumită proporție de dezinfectare. Astăzi, nu este nevoie să se recurgă la astfel de trucuri: într-un magazin de specialitate puteți cumpăra o soluție gata preparată pentru dezinfectare.

Deci, veți ști exact ce porumbeii sunt în siguranță. Se efectuează o astfel de curățare este necesară pentru a preveni de două ori pe an, și după un singur caz de infecție a unei boli infecțioase a păsărilor. Procesare a datelor pentru a evita contaminarea cu Salmonella, psevdochumoy și alte boli.

Amintiți-vă în timpul dezinfecției păsărilor de la contactul cu substanțe chimice nocive izolat, este mai bine să efectueze procesarea de porumbel, astfel încât păsările să nu respira chiar perechi de substanțe nocive. Curățarea este efectuată fără așternut, prelucrate toate - soclu, pereți și pardoseli porumbar. Puteți utiliza efectele termice ale unui aparat de sudură.

porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire

standardele sanitare

Câteva reguli simple va ajuta la menținerea porumbel curat și a obține o populație sănătoasă de păsări:

  1. O dată pe săptămână sau de mai multe ori să se spele complet și să dezinfecteze alimentatorul de păsări - deci nu va acumula bacterii dăunătoare și microorganisme.
  2. Aveți grijă să nu pătrundă un porumbar la șobolani și alte rozătoare: alimentatoare curate din alimente dupa masa furaje. Animalele pot transporta infectii si infecta pasari.
  3. Un porumbel nu este necesar să aibă mai mult de douăzeci de persoane, dacă acestea sunt mai mari, împărțiți camera în secțiuni.
  4. Pereții din nord și est ar trebui să fie izolate din proiect, este mai bine să utilizați acest placaj. etaj betonate.
  5. Regulat dezinfectat porumbei au nevoie de soluții speciale.
  • porumbei de reproducție la detaliile de proces acasă, de întreținere și de îngrijire
    Întocmește o trusă de prim ajutor pentru porumbei