Porc agricultura în casă

Porci pentru reproducere la scară industrială - o afacere profitabilă. Cererea de carne de porc este întotdeauna acolo. Contribuția în numerar la modernizarea fermelor de creștere a animalelor și achiziționarea de furaje este mai mult decât plătește pentru sine. La fel de bine, deși la o scară mai mică, este posibil să se dezvolte un porc la domiciliu. Pentru o familie ar fi un ajutor bun și poate deveni chiar și activitatea principală, înlocuind complet de muncă în întreprinderile de stat.Avantajele porc

 1. O bună fertilitate. Pentru o fatare scroafă poate produce până la 14 purcei. Avantajul este o perioadă de gestație scurtă - 114-116 zile. Luna este cheltuit pentru hrănirea porcilor. O scroafă sănătoasă poate da naștere de 3 ori pe an, deși, cu un conținut de sparing, mai bine să nu pentru a permite mai mult de 2 împerecherilor.
 2. creștere în greutate sensibil. La nastere, purcel cantareste 1-1,3 kg, dar după 6 luni de greutatea de 90-100 kg. Creșterea altor animale de fermă nu aduce astfel de rezultate.
 3. Un procent semnificativ din greutatea carcasei. După tranșarea rebuturile de 15-20%, în timp ce la bovine a pierdut până la 40-50%. Ca urmare, de la o scroafă poate produce până la trei tone de carne pe an.
 4. Utilizarea rațională a feed-uri. Digestibilitatea la porci ajunge la 30%, în timp ce în alte animale de fermă cifră nu depășește 20%. Reziduurile sunt hrana porcilor cereale și supe, coji de cartofi, legume și fructe. În timpul verii, animalele sunt ținute pe pășune.

Acești factori fac un porc în categoria activităților agricole viabile economic. venit stabil prevede nu numai creșterea de animale pentru carne, dar, de asemenea, purcei în creștere de vânzare în greutate în viu.

Porc agricultura în casă

Porci privind roaming

Organizarea de porc îngrășat

Obțineți cel mai bun randament posibil cu o planificare corectă a muncii: aranjament gândită a fermei, alegerea costului-rasa, alimente de înaltă calitate. Curte privată este puțin probabil să reușească să construiască un modern sediu, echipate punct de vedere tehnic și pentru a automatiza sarcinile. Cu toate acestea, aderarea la cerințele de bază, pentru a oferi îngrijire bună pentru porci este posibilă.

Construirea unui cocină

Camera trebuie sa fie cald, uscat, pregătit pentru creșterea animalelor. Minimul pe care ar trebui să fie într-o cocină:

 • hotă și ventilație;
 • Sistemul de iluminat;
 • Scurgeti de canalizare;
 • Iesle pentru animale;
 • Compartimentul pentru conținutul scroafe cu descendenți;
 • alimentatoare și adapatorilor convenabile.

Pereți construite din materiale durabile cocina, izolați în continuare. De exemplu, poate fi o zidărie sandwich de perete cu un strat de plăci căptușeală 0SB vată de sticlă. Este important să se aibă grijă de marile fundații din pentru a asigura durabilitatea clădirilor și a protecției împotriva șobolanilor.

Important! Porcii sunt animale gomoytermnymi. temperatura corpului lor nu variază în funcție de temperatura exterioară. Temperatura de porc ajunge la 39,5 ° C, adult - 39 ° C, iar scroafa - 38.9 ° C. Pentru dezvoltarea normală nu trebuie să se mențină temperatura sub + 10 ° C, într-o încăpere pentru scroafă și cel puțin + 12 ° C în țarcuri pentru porci pentru îngrășare.

Alimentatoare pot fi bilaterale sau unilaterale. Acestea sunt realizate din poliuretan de calitate alimentară sau din oțel inoxidabil. În aceste materiale, o suprafață netedă care previne acumularea de alimentare cu golurile, atât în ​​dispozitivele de alimentare dintr-un copac. Pentru astfel de containere este mai ușor de întreținut. Pentru purcei pot cumpăra jgheab deschis de construcții, care de blocare fixat pe podea.

Porc agricultura în casă

Instalatii furajere pentru porci

În contextul animalelor aeriene apropiate se dezvolta mai rău. ventilație Calitatea - una dintre principalele condiții, mai ales în cazul în care într-un coteț conține mai multe goluri. Pereții trebuie să fie echipate cu ferestre care se deschid. Opțional, un coș de fum sau hota automat.

Lumina artificială contribuie la menținerea ritmurilor biologice la animale în timpul iernii. Este recomandabil să existe lămpile mai aproape de jgheab.

Suprafața podelei într-un coteț poate fi crestate sau solid. Slit-design este mai convenabil, este mai ușor de curățat gunoiul de grajd. Pentru dispozitivul său are nevoie de beton și armături metalice. Optimă lățimea fantei - 10-20 mm, lungime - 15 cm, este important ca animalele nu traumatizate membrelor, care se încadrează în decalajul .. Produce acest etaj singur este dificil, mai practic să cumpere panouri gata făcute. Sub podeaua este un compartiment trebuie să fie pentru a colecta gunoi de grajd. părtinire necesară pentru a apelor uzate amestecate in afara. Purceii mai bine să păstreze pe podea cu stinghii din plastic pentru ei la beton mai puțin confortabil.pardoseli cu grătare de lemn fac parte din tehnologia daneză pentru porci. dezavantaj lor - un miros neplăcut. Gets recenzii bune folosind tehnologia canadiană de fermentare gunoi. Baza pentru aceasta poate fi nisip, rumeguș sau paie. Litter generează căldură, și bacteriile transforma deșeurile. lenjerie de pat Fermentarea schimbat la fiecare 1-3 ani, după cum se menționează de către producător. Această tehnologie este utilă pentru o populație mică, în cazul în care există este în creștere porci la domiciliu. Folosind fermentarea gunoiului pe porci de scumpe.

Porc agricultura în casă

În vara porcilor pe terenul de joacă curte spațioasă. Aerul proaspăt îmbunătățește sănătatea și animalele creștere în greutate mai repede.

alegerea rasei

Toate rasele de porci sunt împărțite în trei grupe:

 1. Carnea în care porțiunea de carne este dominantă;
 2. Nespălată, în cazul în care accentul se pune pe grăsime în creștere;
 3. Bacon, din care se obține carnea din stratul de grăsime.

Din carne-untură sunt dovedite de nord siberian, stepa pietre albe din Lituania și Ucraina. Multe grăsimi de înaltă calitate pot fi obținute de la Mirgorod rasa neagră-pestriță de porci și Belarus. La Bacon adesea cultivate cu rase de animale Landrace și Duroc.

Porcii de reproducție cele mai promițătoare costum alb. Ele sunt versatile - potrivite pentru carne și slănină îngrășare. pietre albe dau un gunoi mare si tineri buni castiga in greutate. Porc-carne roci grase sunt, de obicei, de culoare negru sau pestriț, construirea rapid de grăsime, au o greutate mai mică de sacrificare.

Cumpărarea purcei

Copii pentru îngrășat câștiga 1,5-2 luni. Ponderea acestora în acest moment este de 14-16 kg. Mulți sunt de planificare pentru a cumpăra viței în primăvară. Cu toate acestea, prezența porcărie majore, purcei cresc la domiciliu este posibil și în timpul iernii.

Alegerea se face în favoarea copiilor în mișcare, cu un apetit bun. exterior Important bun: membrele robuste, spate drept, coada elastica, botului drepte. picioare subtiri, spatele arcuit, botul cârn și urechi droopy indică căsătorie tribale. Respirația de porc sănătoasă ar trebui să fie netedă, fără respirație șuierătoare.

Mai practice pentru a lua creșterea animalelor locale. Ele sunt mai bine adaptate la condițiile de mediu. În luna masculi castrați pentru a face carnea gust mai bun.

Porc agricultura în casă

porci Landrace rasa

porci pentru îngrășare

În cazul în care planurile, în plus față de hrănirea de carne, există un punct de vânzare a porcilor, proliferarea lor ar trebui să aibă loc în condiții adecvate. Primul factor este alegerea dreptul de scroafă. Este de preferat să ia animalul din fătare de iarnă, acestea sunt mai sanatoase.

Maturitatea vine porci cu vârsta de 8-9 luni. Este selectat dintr-un animal cu o greutate de 100 kg. Sow 12 formate trebuie să aibă sfârcuri. Este demn de atenție la muscatura. Fălcile de porci de reproducție bune sunt la același nivel.

Definiți începutul calduri este simplu: un porc se comporta fără încetare, de multe ori sniffing și ascultare, în special mormăieli. Dacă vă permite să se apropie de vier, porc standuri încă. Cuplarea a fost efectuată cu 12 de ore după începerea vânătoare. După încă 12 ore de cuplare se repetă. În cazul în care se comportă în mod normal scroafei, aceasta înseamnă că este fertilizat în următoarele 17 zile.

Dieta uter inactiv în perioada de stand este după cum urmează:

 • Făină de iarbă sau fân tăiere leguminoase - 2-2,5 kg;
 • Root - 6.10 kg;
 • Cartofi fierți - aproximativ 1,5-2 kg;
 • Concentrate - 1-2 kg;
 • Sare - aproximativ 30-45 g;
 • Mel - 20-40 g;

Pentru scroafe gestante cantitatea de concentrat este ajustat la 2.8-3 kg, în timp ce cantitatea alte furaje este redusă. Animalul trebuie într-o cantitate suficientă pentru a obține o apă caldă proaspătă. În timpul verii, principala hrană pentru oile gestante este verde cu adaos de 1-1,5 kg concentrate. 2-4 zile înainte de fătare cantitatea de hrană este redusă.

Este imposibil de a căzut în jgheab sau în alimente ciuperca putregai. O dieta proasta poate provoca decolorare embrioni și avort spontan. Meditase scroafă ar trebui să fie protejate de stres și leziuni.

Porc agricultura în casă

Semănați cu purcei

La fatare, scroafa să bea 0,5 L de apă. După 6 ore, este posibil să dea apă în cantitate suficientă. După 10-12 ore femeie în lăturilor hrănite de muncă constând din făină de ovăz sau tărâțe de într-o cantitate de 1 kg pe zi. furaje mash Liquid Uterul 2 săptămâni, apoi transferat treptat glisări în stare siropos. În a doua săptămână includ produse care contribuie la dezvoltarea de lapte. Du-te cu rate scăzute de alimentare pe total produs în timpul 1-1,5 săptămâni. Hraneste scroafă dupa fatare a recomandat de 4 ori pe zi, la intervale regulate.

Important! Nu da scroafa suptului amestec exclusiv de cereale. Acest lucru va duce la obezitate și de randamentul de lapte redus. Nu este necesar să se includă în dieta de diferite tipuri de tort, cu excepția de floarea-soarelui.

Dieta de scroafele care alăptează:

 • furaje Juicy - în cantitate de 10-12 kg;
 • fân sau iarbă masă Reza - aproximativ 1.5 kg;
 • Concentrate - într-o cantitate de 3,4 kg;

furaje grosiere și suculentă în timpul verii înlocuiește iarba verde. Secară și făină de porumb nu este necesară pentru a intra în meniul pentru purcel de lapte, deoarece acestea nu cresc răspunsul lapte.

Mașina, care conține o regină cu purcei, curățenie zilnică. Animală ar trebui să fie curățate și spălate în mod regulat, concentrându-se pe mameloane. Cu grijă la porcii de reproducție acasă vor fi profitabile.

În general, angajate în producția de porc este ușor. Este necesar să se monitorizeze temperatura din cameră pentru a menține curate și de a asigura calitatea produselor alimentare. În timp ce acest lucru necesită mult timp, dar el cu generozitate răsplătit în formă de prezență pură, nu umplute cu antibiotice, carnea de pe masă și numerar în moneda în portofel.