Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Poliamida - Acest material sintetic popular, care este adăugat în mod activ la o varietate de țesături utilizate pentru articole de îmbrăcăminte. Ce este chestia asta? Poliamidă are adesea o suprafață rugoasă, deși astăzi puteți găsi un material neted și strălucitor. El este ușor de procesul de vopsire, astfel încât să puteți obține orice tesatura de culoare. Fibrele din poliamidă sunt utilizate în producția de portage sintetice și plăcut la corpul rufelor, și adăugarea de rezistente la uzură în chilot ei devin mai puternice și mai eficiente.Țesături sintetice de astăzi nu se bucură de o astfel de cerere mare, așa cum a fost în mijlocul secolului trecut. Cu toate acestea, ele sunt mult omenirea cu fidelitate.

Proprietăți și aplicații

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie
Luați în considerare latura mai pozitivă a materialului prezentat:

 • Caracteristici de mare putere. Grosimea firului de poliamidă doar de 2 ori mai mare decât grosimea unui fir de păr uman, dar aceasta nu împiedică aceasta să reziste la sarcina de cântărire 1,5 kg.
 • Aspect frumos. tesatura sintetica isi pastreaza forma perfect, are această proprietate ca rezistenta rid.
 • De mare elasticitate. haine cusute din poliamidă plăcută la atingere și eficient uita-te la figură.
 • Proprietăți excelente hidrofug că țesăturile sintetice sunt uscate într-un 3 ori mai repede decât bumbacul.
 • Ele nu sunt afectate de lumina soarelui și nu-și pierde culoarea. Pentru o lungă perioadă de timp produsele vă place cu culorile sale bogate, vibrante.
 • Nu se tem să poarte, și mai multe curbe.
 • Nu hrăni impactul negativ de sare de mare. Chiar și sub influența factorilor negativi tesatura are toate de același recurs și puterea.
 • Pentru poliamida nu se tem de ciuperca, nu este supus procesului de putrezire.
 • Nivelul ridicat de securitate la incendiu. Țesătura nu este aprins și începe să se topească la temperaturi ridicate.
 • Ușor de curățat. Cu poliamidă pot fi îndepărtate cu ușurință orice murdărie. Material lavabil si nu se contracta.
 • Super, care se realizează prin prezența greutate specifică redusă a fibrelor.
 • Înaltă aerare - rezultatul material special, structura vozduhoprovodyaschih.

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Ce mai bine și mai practic. obloane sau jaluzele?

deficiențe

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie
In ciuda meritele, țesătura de poliamidă nu este fără dezavantaje:

 • higroscopicitate redusă. Nylon nu absoarbe umezeala, și produce numai suprafața sa.
 • Acumularea de electricitate statică. Îmbrăcăminte oferă scânteia din acest motiv, trebuie să fie un timp minim de uscare.
 • conductivitate termică ridicată. Acest dezavantaj nu permite țesătura de poliamidă atașată la încălzirea.
 • Sensibilitatea la murdărie gras. Rezultante petele de pe materialul începe să pătrundă adânc, astfel încât să-i facă este foarte dificil.
 • Nivelul scăzut de rezistență la căldură. Poliamida se teme de temperaturi ridicate. Atunci când este supus la o temperatură de 40-60 grade devine rigid și stoarcerea.

Domenii de utilizare

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie
În cazul în care cererea a primit acest material sintetic? Poliamida este utilizat pe scară largă în industria ușoară în producția de diferite tipuri de țesături, șosete, ciorapi, covoare, blănuri artificiale, articole sportive. În cerere mare aceste fibre sunt utilizate în producția de fire pentru tricotat. S-a obținut din aceste produse au fire de înaltă rezistență și să mențină aspectul lor pentru o perioadă lungă de funcționare.

Poliamida poate implica fabricarea de diverse dispozitive pentru pescuit, coarda, caracterul din cauciuc. Datorită caracteristicilor, cum ar fi flexibilitatea și capacitatea de a reține forma, poliamida a fost aplicată în fabricarea de șosete de înaltă calitate pentru bărbați. Bazat pe filamente subțiri polimerice sunt făcute dantelă fină.Astăzi, se poate găsi cu greu un produs care ar consta în întregime din 100% poliamidă. De exemplu, să ia noastre pantaloni denim favorit. Poate că puțini oameni știu că acest produs este fabricat din 70% bumbac, iar restul de 30% poliamidă (articole denim). In plus, acest material poate fi adăugat la lână, bumbac și viscoză. Datorită acestei combinații de lucruri are o permeabilitate mai bună și cu greu electrificate.

Poliamida este încă o componentă importantă în țesuturi utilizate pentru cusut haine groase. Principalul domeniu de aplicare este fabricarea de lenjerie:

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie
Panouri pe perete pe bază de hârtie pentru a completa orice interior.

Cum de a alege o pernă de masaj pentru gât?

Poliamida - un tipuri de materiale sintetice, care sunt utilizate pentru cusut haine diferite. Clasificarea materiei sintetice se datorează compoziției și caracteristicilor materialelor. distinge:

Acest tip de țesătură din poliamidă este cel mai frecvent. Acesta este utilizat în mod activ la fabricarea colanți și colanți pentru femei. De multe ori, acesta este conținut în tricouri, pulovere și șosete. Principalele caracteristici ale Nylon considerate ușor, uscare rapidă și ușor de curățat. În fotografie - poliamidă nailon.

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Lui implică producerea de haine pentru adulți uzura de zi cu zi. Taslan nu are atât de ușor ca și nailon, dar are rezistență ridicată și respirabilitate. Acest lucru se realizează datorită prezenței la partea din spate a stratului special poros care servește la îmbunătățirea fluxului de aer între articol și corp.

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Pe scară largă implicate în fabricarea de îmbrăcăminte exterioară nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. Caracteristicile sale principale sunt respirabilitatea și vodootalkivaemost. Jordan transfuzat suprafață de țesut, și este moale la atingere și netedă. Din acest material de SEW:

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

tip popular de nailon, sunt utilizate în mod activ la croitorie pentru copii, adulți și articole pentru casa. Acesta are un pui de somn plăcut, rezistență ridicată, materialul nu este șters, cald și perfect respirabil. Produse derivate:

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

Acest tip de poliamidă este utilizat ca un supliment la alte fibre. Principalele proprietăți ale spandex includ:

 1. Când întinse, fibre de 6-8 ori mai mare decât lungimea sa inițială, iar acestea sunt returnate la poziția inițială la terminarea încărcării.
 2. Nu este supus influenței de sudoare, cosmetice, petele de ulei, sare de mare, soare.

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

țesătură din poliamidă Filtrat

Cererea mare a început să folosească fâșiile de filtrare pe bază de fibre sintetice. Acestea sunt caracterizate prin rezistență la produse chimice, precum și o sarcină de rupere mare, în comparație cu fibre naturale.

Rolul principal al țesăturii poliamidă filtrată este captarea particulelor de gaze și lichide. Un astfel de material este definit de un perete despărțitor, în care aceste particule se decanteze.

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

companii de producție

Până în prezent, următoarele poliamidice cunoscuți producători:

Poliamidă pentru că proprietățile materialelor, preț, fotografie

În ceea ce privește costul poliamida, este diferită, deoarece există importante tipuri de fibre sintetice, utilizarea sa, și caracteristicile de bază. Aici este o mică prezentare generală a prețurilor:

 • Extrudarea poliamidă tijă 6, dimensiunea de 12 - 70 kg pentru 1 RUB.
 • Poliamida granulat - 190 ruble per 1 kg.
 • Glass-umplut poliamida - 82 ruble per 1 kg.
 • Poliamida PA 66 - 145 ruble per 1 kg.

„Meu băiețel în vârstă de 2 ani, în anul acesta a cumpărat un costum de iarnă, de umplere se efectuează faybs de poliamidă. Sunt fericit cu această achiziție până în prezent. Copilul meu este foarte convenabil, nu se congela și nu se udă. Mergem la o plimbare chiar si la minus 20 și n-au rănit după aceea. "

„Un an în urmă am avut una problematică, nu am putut găsi lenjerie potrivita pentru ei înșiși, pentru că ea era însărcinată. Dupa ce a citit comentarii de multe fete pe forum, am decis să cumpere un set de poliamidă. Cu toate că acest material și se referă la artificiale, am oarecum regret. Este perfect respirabil, se usucă repede și bine uzate. "

„Undeva 2 luni în urmă am cumpărat un șosete pe bază de poliamidă prezentă. Nu pot spune că este foarte mulțumit de ei. Deși vânzătoarea mi-a spus atât de sigur ce aceste șosete sunt minunate, aș dori să subliniez neajunsurile lor. În primul rând, trebuie să aibă o picioare foarte transpirație, este impresia că nu pierdeți aerul. Dupa 1,5 luni, după spălare opiniile lor au fost nepotrivite pentru utilizare. Singurul avantaj pe care l-am observat - este o uscare rapida ".

Nylon este un material sintetic, care a utilizat până în prezent pe scară largă în producția de îmbrăcăminte. Datorită caracteristicilor sale unice obținute pe baza articolelor sale pot fi purtate chiar și de către copii și femeile gravide. Grija pentru o astfel de îmbrăcăminte este foarte simplu, iar uscarea sa ia un pic de timp.