podea și pereți MDF vopsit - ce și cum să picteze

Pictura mâinile Fiberboard - sfaturi și reguli

Dacă decideți să repara propriile lor mâini, fără costuri suplimentare, fibrolemnoasă (MDF) - Mare.Este necesar să se utilizeze ca o pânză ca finisaj pentru podea, și sub formă de panouri de perete, și chiar designul plafonului. Cu toate acestea, ar trebui să fie pregătită pentru a se asigura că în cazul în care suprafața nu este laminat fibrolemnoase, după instalare va avea nevoie de vopsire. Cum se face corect subiectul articolului de azi noastre.

Pasul 1 - pregătește toate necesare

podea și pereți MDF vopsit - ce și cum să picteze

Role potrivite pentru vopsire fibrolemnoase

Pentru a efectua munca de calitate, în primul rând pregăti instrumentele necesare. Avem nevoie de:

  • cu role, de preferință, cu o suprafață acoperită cu o blană „blană“ și nu spuma;
  • perie pentru a picta pentru că de multe ori în locuri incomode;
  • vopsea tava;
  • Spatulă pentru aplicarea etanșanți;
  • aspirator, cu care ne vom curăța bine suprafața de după șlefuire a articulațiilor tratate.

După pregătirea instrument poate trece direct la hârtie. Înainte de vopsea MDF, va trebui să efectueze lucrări pregătitoare, deoarece aceasta afectează rezultatul final.

Primer - economisire nu numai

Deoarece panel produse prin comprimarea fibrelor de lemn, una dintre caracteristicile distinctive ale acestui material este o porozitate considerabilă. De aceea, în cazul în care suprafața de vopsea a fibrolemnos fără grund, consumul de vopsea va depăși așteptat două până la trei ori.

pregăti în mod corespunzător materialul pentru vopsire, vom asigura o aderență optimă (aderență) suprafața netedă a unei fibrolemnoase presate și un strat colorat și o mai mare durabilitate și funcționalitate mai bună.

Ce să folosească ca un grund? Cel mai ieftin (și nu o opțiune de rău) - este uleiul de in. Aplic-o nevoie de încălzire la o temperatură de aproximativ 40-50 ° C,

De perete sau de suprafața podelei este curățată în prealabil de moloz și praf, și, dacă se dorește, degresate tampon înmuiat în alcool. Aplicati straturi mai simplu rola de blana artificiala. În același timp, munca suplimentară este posibilă numai după uscarea completă a solului.

podea și pereți MDF vopsit - ce și cum să picteze

constructori cu experienta recomanda astfel de straturi de grund de lac aplicat de trei ori. Se temeinică vopsele de ulei de impregnare Marci PF va spori foarte mult rezistența la apă și rezistența materialului. Cu prudență ar trebui să se aplice uleiului de uscare combinată, din care o parte sunt rășini de petrol sau de suspensii pe bază de colofoniu, ca în prelucrarea pfl la sol similare în casă cu mâinile lor poate dura prea mult timp să se usuce.Cea mai optimă variantă - proces fibrolemnos, chiar înainte de podea sau tavan de montare. Atenția maximă trebuie acordată marginile plăcii, după tăiere. Acest lucru va crește în mod semnificativ durabilitatea întregii structuri.

Dar, în cazul în care uleiul de in - încă materialul secolului trecut, este acum în vânzare, puteți găsi un număr destul de amestecuri de primeri specifici pe bază de latex acrilic, care sunt utilizate pentru tratamentul fibrolemnoase, înainte de vopsea. Datorită faptului că compoziția amestecurilor de sol introduse fungicide și insecticide, utilizarea unui astfel de sol previne formarea de mucegaiuri și putrezirea pe suprafața vopsită. Avantajul incontestabil al acestor amestecuri de primeri este lipsa mirosului neplăcut și este posibil să se aplice impregnarea numai într-un singur strat.

Shpatlevanie fibrolemnoase

Este bordurate prin utilizarea pardoseli, tavane sau plăci din pereți, vreau un rezultat pentru a obține o suprafață perfect netedă. Este în acest scop și se utilizează îmbinări Shpatlevanie, folosind o bandă de armare. În acest caz, chit de finisare de obicei pentru locul de muncă, fie că este vorba o podea sau pe perete, nu va funcționa. Motivul pentru aceasta este o „izvoraste“ podea de proprietate sau de pe tavanul fibrolemnos.

podea și pereți MDF vopsit - ce și cum să picteze

Având în vedere acest chit pentru lemn tare ar trebui să aibă o anumită plasticitate, capacitatea de a rezista la solicitări dinamice, fără ruperea și deformarea materialului.

O bună calitate diferă gata de utilizare alchidice-plombe excipienți, cum ar fi un producător bine-cunoscut Tikkurila. Putty este aplicat un strat subțire, care să consolideze imediat construcția de bandă armat sau serpyanku benzi.

În cazul în care numărul de articulații este mic, puteți încerca pe mâini pentru a sigila articulațiile de etanșare-silicon acrilic. Această conexiune este destul de puternic, rezistent la apă și oferă un bine pictate.

eforturi suplimentare de finisare poate fi efectuată în termen de 60 de minute după închiderea fisurilor. Singurul dezavantaj al acestor materiale de etanșare unul - un preț destul de mare.

După uscarea completă a umpluturilor de suprafață tratată trebuie șlefuite până la omogenizare. Alinierea se efectuează șmirghel foarte fin, „nulevkoy“, urmată de îndepărtarea temeinică a prafului și a resturilor.

Etapa finală - pictura

Numai atunci când toate lucrările pregătitoare a fost finalizată, puteți începe partea cea mai creativă - colorare.

Ce culoare este mai bine? De obicei podea folosind o vopsea mai puternica sau alchidice ulei, lac, urmat de fixare. Dacă trebuie să picteze peretii sau tavan, puteți folosi acrilice sau vopsea de apă-emulsie.

Rețineți că vopseaua pe baza unei vopsele solubile în apă, nu puteți fibrolemnoase rezistent la apa, ca parafina constitutivă va literalmente „împinge departe“ ei.

Atunci când cumpără vopsea, citiți cu atenție recomandările producătorului, ceea ce indică în mod necesar nu numai posibilitatea de a folosi produsele lor pentru fibrolemnoase pictura, dar, de asemenea, consumul de material aproximative, compatibilitatea cu diverse tipuri de acoperiri, tratamente de suprafață și aplicații.

podea și pereți MDF vopsit - ce și cum să picteze

Aplicarea vopselei pe podeaua fibrolemnoase

În cazul în care zona care urmează să fie vopsit este redusă (de exemplu, panoul de ușă), puteți petrece o pereche de cutii de spray cu vopsea. Vopseaua pulverizat sub presiune, se sprijină mai lin și oferă cea mai înaltă muncă de calitate.

experiență interesantă

Metoda de finisare podea Interesant de pfl cu mâinile lui a fost propus într-unul din forumurile de construcție După suprafață atentă podea chit este lipit cu tapet de hârtie convenționale, fără relief. Aceasta selectează modelul care imită lemnul nu este culori foarte luminoase.

Tapetului realizat cu ajutorul PVA lipici. După uscarea tapet, etapa următoare - de obicei stratul de lac de parchet. Dacă suprafața vopselei în mai multe straturi (cel puțin 3), suprafața pardoselii devine remarcabil impermeabilitate apa. Acest etaj poate fi spălat în condiții de siguranță chiar și cu un detergent slab.

Ați putea fi interesat să știe